Eskişehirliler not verecek!

CHP’nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı avukat Ayşe Ünlüce,  gazeteci Gürkan Hacır’ın hazırlayıp sunduğu Taksim Meydanı TV programına katıldı.

7 Şubat 2024 08:44
A
a
Sütiş Eskişehir
CHP’nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı avukat Ayşe Ünlüce,  gazeteci Gürkan Hacır’ın hazırlayıp sunduğu Taksim Meydanı TV programına katıldı.
Programdaki gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ünlüce, AK Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu’nun daha önce yaptığı canlı yayında tartışma programına davetini kabul etti.
Hatipoğl’nun canlı yayın daveti ve Ünlüce’nin bunu kabul etmesi, bana CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkan olduğu 2010 yılından, koltuktan indiği 2023 yılına kadar Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşılıklı TV canı yayınında tartışma davetini hatırlattı.
Kılıçdaroğlu, ne yaptıysa, ne dediyse Erdoğan karşısına çıkmadı, çıkamadı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan bir seferinde, “Tartışma programına çıkıp Kılıçdaroğlu’na pirim verdirmem” demişti.
Oysa demokrasilerde bu durum gayet doğal karşılanıyor. Üstelik Türkiye, AK Parti iktidara gelene kadar bu tür tartışma programlarına çokça tanık oldu.
Neyse…
Hatipoğlu’nun “CHP adayıyla karşılıklı canlı yayına çıkalım”, hatta “hodri meydan” çıkışına, Ayşe Ünlüce çekimser kalmadı ve “memnuniyetle çıkarım” dedi.
Böylece Eskişehir seçmeni, muhtemelen gelecek hafta başı Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı programına çıkacak Ünlüce ile Hatipoğlu’nun performansına ve projelerine “not verme” imkanına kavuşacak.
Çağdaş, uygar, kültür ve sanat kenti Eskişehir’e yakışan da budur.
Darısı diğer illerdeki adayların başına.
 

Yılan hikayesine dönen Çevre Yolu AK Parti’li milletvekillerini de böldü

Milletvekili veya yerel seçim, fark etmez.
Her seçim öncesi gündeme gelen ve yapılmayan “Eskişehir’in Güney ve Kuzey çevre yolları yılan hikayesine döndü” dersek sanırım yanılmış olmayız.
Nedeni basit.
Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak’ın 52 kilometrelik Eskişehir Güney Çevre Yolu proje çalışmalarının nisanda biteceğini, ödeneklerin temin edileceğini söylediği tarih 2007.
Yani 17 yıl önce. Bununla da kalmadı Bakan Özak,  “2007 yılı yatırım programına eklendi. Proje çalışmaları tamamlandı. Keşif bedeli 4 adet köprülü kavşakla beraber 66 milyon lira" diye açıklama da yaptı.
2012 yılında ihale aşamasına gelen Güney Çevre Yolu projesi halen yapılacak...
Bunda sonra her seçim dönemi söylenenleri buraya yazsam iki A4 kağıdı dolar.
Şunu iyi bilmek gerekiyor.
Eskişehir; Ankara, Bursa, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar ve Konya ile bağlantısı bulunan transit taşıt trafiği fazla olan bir şehir.
Eskişehir şehir içi trafik yükünü de büyük ölçüde ortadan kaldıracak Güney Çere Yolu’nun önemli bir ihtiyaç olduğu ortadayken…
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi raporuna göre, yapılacak Güney Çevre Yolunu, “Bulvar haline gelen mevcut çevre yolundaki trafik yoğunluğunu yüzde 16-17 rahatlatır” şeklindeki raporuna istinaden ihtiyaç görmeyen AK Parti’li vekiller var.
Eski İl Başkanları Zihni Çalışkan ve Süleyman Reyhan da aynı görüşteydi.
Başka…
AK Parti Eskişehir Milletvekili Fatih Dönmez, Güney Çevre Yolunu ihtiyaç görmezken, diğer vekil Ayşen Gürcan ise bu konudaki görüşünü net ortaya koymuş değil.
Sadece Nebi Hatipoğlu, Kuzey ve Güney Çevre Yollarının yapılmasını sağlayacağı konusunda sözler veriyor.
Yani iktidar milletvekilleri bile kendi aralarında bu konuda uzlaşamazken, Eskişehir’e Kuzey veya Güney Çevre Yolu yapılabilir mi?
Varın, siz karar verin…
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi