Eskişehir’de Ayşe Ünlüce rüzgarı esiyor

CHP’nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı avukat Ayşe Ünce, sivil toplum örgütleri, esnaf, ev ve yurttaş ziyaretlerini tam göz sürdürüyor.

25 Mart 2024 08:54
A
a
Sütiş Eskişehir

CHP’nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı avukat Ayşe Ünce, sivil toplum örgütleri, esnaf, ev ve yurttaş ziyaretlerini tam göz sürdürüyor.

Önceki gün Asarcıklı Caddesi’nde esnaf ve yurttaş ziyaretlerinde bulunan Ünlüce, değim yerindeyse sevgi seliyle karşılaştı.
Yoğun ilgi karşısında alçakgönüllü yaklaşımından bir parça bile ödün vermeyen Ayşe Ünlüce’yi eşimle birlikte bir süre izleme fırsatımız oldu.
Eşimin ilk gözlemi, Ünlüce’nin samimi, içten ve yurttaş ile temasındaki cana yakınlığıydı.
Büyükşehir Belediyesi’nin en icracı organı genel sekreterlik görevini sürdürürken önceliği üretim, kırsal mahalle ve ilçelere verdiğine tanık olduğumuz avukat Ayşe Ünlüce, “seçimin son düzlüğü” diye tanımlanan son hafta, rakiplerine göre ipi göğüslemeye daha yakın duruyor.
Hasılı…
Eskişehir’de kuvvetli bir Ayşe Ünlüce rüzgarı esiyor.
Buradan görünen o.

Bu yayını kaçırmayın!

CHP’nin merkezdeki 3 belediye başkan adayı avukat Ayşe Ünlüce, avukat Kazım Kurt ve diş hekimi Ahmet Ataç, 28 Mart Perşembe günü ESTV ve Kanal 26’nın ortak yayınında bir araya gelecek.
Meslektaşlarım Murat Taşkın, Muharrem Esen ile bendenizin Eskişehirlilerin merak ettiği soruları yönelteceği Ünlüce, Kurt ve Ataç, ESTV ve Kanal 26’nın ortak canlı yayınında evlerinize misafir olacak.
28 Mart Perşembe günü saat 21.00’de canlı yayınlanacak bu programda, başkan adaylarına kentsel dönüşümden imar uygulamalarına, TOKİ mağdurlarının son durumundan yapılacak kuşak yolların trafiğe etkisine, bisiklet yollarından yeni alzaymır ve yaşlı bakım merkezlerinin kriterlerine, büyükşehirin emeklilere özel projelerinden Eskişehirspor’u Süper Lig’e nasıl çıkarmayı planladıklarına kadar…
Hemen hemen tüm merak ettiğiniz konulara biz 3 gazeteci sizler için yanıt bulmaya çalışacağız.
Bu yayını kaçırmayın derim…

Eskişehir’e uğrayan Mehmet Şimşek’in verdiği mesaj!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 22 Mart Cuma günü “Eskişehir’e geldi mi” desek yoksa “uğradı mı” pek bilemedim.
Bir hışımla geldi geçti…
AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti, daha sonra hemen Anemon Otel’de iş dünyası temsilcilerinin bir araya geldiği basına kapalı toplantıya geçti Bakan Şimşek. 
Burada söz alıp Eskişehir Sanayi Odası’nca hazırlanan raporları sunan Başkan Celalettin Kesikbaş, 6 maddelik taleplerini açıkladı.
Odadan yapılan açıklamaya göre Kesikbaş, öncelikle öngörülebilir ekonomik ortama dikkati çekti.
Kesikbaş, “Üretimde maaliyetlerimizi birinci dereceden etkileyen enerji, hammadde ve işçilik gibi girdiler üzerindeki doğrudan ve dolaylı vergiler ile diğer maaliyetlerin gözden geçirilmesi, yeni ve şeffaf bir sübvansiyon sistemi geliştirilmesi rekabetçiliğimizi sürdürmemiz açısından son derece önemli. İmalat sektörünü etkileyen enflasyonist koşulların ve kur oynaklığının azaltılması, öngörülebilir bir ekonomik ortamın sağlanmasını bekliyoruz. Bunun yanında düşük faizli, uzun vadeli finansman araçları şart” dedi.
Başka oda başkanları da konuştu.
Bakan Şimşek ne dedi?
Aldığımız bilgiye göre, sıkı para politikasının süreceğini, iş insanlarının ayağını yorganına göre uzatmalarının önemli olduğunu, enflasyonla mücadele kapsamında 2024’ten pek fazla bir şey beklenmemesi gerektiğini söyledi.
Şimşek, ÖTV ve KDV artışlarının bazı alanlarda gündeme gelebileceğini, kurda gerekirse müdahil olarak dengeli bir seyir öngördüklerini, bol para döneminin sona erdiğini de sözlerine eklemiş. 
Bunun anlamı şu:
2024 ve 2025 yılını unutun. Hükümet ne yatırım yapacak ne de kamu bankaları aracılığıyla piyasayı fonlayacak. Enflasyonu düşürmek, haliyle tüketimi azaltmak için krediler ve kredi kartları daha da kısılacak.
Daralmış bir ekonomiyle geçecek 1-2 yılımız var. Kapanan iş yerleri, buna bağlı artan işsizlik, gıda ve emtia fiyatlarına yetişemeyip daha da yoksullaşacak emekli ve dar gelirliler yanlış ekonomi politikalarının bedelini ağır ödeyecek.
Sonra…
Sonrası Allah Kerim.
Kalın sağlıcakla.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi