Ekşi’nin atanması son derece isabetli!

Eskişehir’in tanınmış isimlerinden Süleyman Ekşi, Anadolu Üniversitesi’ne genel sekreter oldu. Son derece isabetli bir karar olduğunu söyleyebiliriz. Birçok kişi şu şekilde tespitte bulunuyor…

13 Haziran 2024 09:20
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehir’in tanınmış isimlerinden Süleyman Ekşi, Anadolu Üniversitesi’ne genel sekreter oldu. Son derece isabetli bir karar olduğunu söyleyebiliriz.
Birçok kişi şu şekilde tespitte bulunuyor…
“Aday adayı oldu. Aday yapılmayınca Genel sekreter yapıldı” Fazlaca iddialı bir eleştiri olduğunu düşünüyorum. Evet geçmişte bu şekilde atamalar yapıldı. Ancak Ekşi’yi bu kategoriye koymak pek de insaf ölçüleri içinde değil!
Süleyman Ekşi, Anadolu üniversitesi Genel sekreterliği için biçilmiş kaftan! Özgeçmişine bakmanız, bu atamanın ne kadar isabetli olduğu hakkında size fikir verebilir.
ESOGÜ Mühendislik Fakültesi’nden mezun oldu. 1998 yılından 2004 yılına kadar ESKİ’de Daire başkanlığı yaptı. 2004-2009 yılları arasında şimdi Genel Sekreter olarak atandığı Anadolu Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak görev yaptı. Odunpazarı Belediyesi’nde başkan yardımcılığı yaptı. Eskişehir’de son olarak iki yıl Kültür Varlıklarını Koruma Kurul Bölge Müdürü olarak görev aldı. Daha sonra Ordu’ya gitti OSKİ Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu…
Eski bir öğretim görevlisinin Genel sekreter olması avantaj! Şehri ve şehirdeki kurumları kişileri bilen birinin genel sekter olması bir başka avantaj!
Süleyman Ekşi, bir türlü yapılamayan şehir-Üniversite iş birliğine katkı yapacağını adım gibi biliyorum. Mevcut şartlar altında Süleyman Ekşi’nin atanması son derece doğru ve yerinde bir karar. Sadece Anadolu Üniversitesi’ne değil, şehre de katkısı yüksek olacaktır.  Ekşi, dostumuza atanması ile “çıtanın çok yükseğe konulduğu ve beklentilerin arttığı ” uyarısını yapıyor, yeni görevinde başarılar diliyorum.


 

ÇOCUĞUN HAYATI!

12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile mücadele günü…
Pek hatırlamıyoruz. Öyle ya kayıtlarımızda eskisi gibi “çocuk işçi” yok…
Ama çocuk işçiler ölmeye devam ediyor. En çok da mülteci olan çocuklar. Dilenmeyen, fabrikada tarlada çalışan çocuklar…
Çocuk işçiliği ile mücadele gününden bir gün önce 11 yaşındaki Ahmet Avran yaşamını yitirdi. Adana’da tekstil atölyesinde çalışan çocuk iş cinayetinde hayatını kaybetti.
Okuduğum haberlere göre Seyhan ilçesinde bulunan tekstil atölyesinde aylardır tamir edilmeyen bozuk asansör ile duvar arasına sıkışan 11 yaşındaki çocuk işçi Ahmet Avan feci şekilde yaşamını yitirdi.
Geriye 12 Haziran’ın önemini anlatan resmi açıklamalarımız kaldı!
 
 

TÜRK PARTİSİ’NİN GÜCÜ!

 Bulgaristan, parlamento seçimleri sonunda Türklerin partisi olarak bilinen Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) ikinci parti oldu.  HÖH, oyların yüzde 14,3 oy alarak ülke çapında ikinci parti olmayı başardı.
Çift pasaporta sahip olan Eskişehirliler de 3 Odunpazarı’nda 1 Tepebaşı’nda kurulan 2 sandıkta oy kullandı. 4 bin Eskişehirlinin oy kullanarak Türk Partisi’nin ikinci parti olmasında etkili oldu.
Ancak geçen yıllara göre sandığa gitme oranında düşüş olduğu da gözlerden kaçmadı!


 

FARK YARATAN BAYRAMLAŞMA!

 AK Parti bayramlaşma törenini yıllardır DDY salonunda yapardı. Bu yıl ilk kez farklı bir uygulama yapılıyor…
Bayramlaşma töreni açık havada Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde yapılıyor. Tören geçen yılarda Bayramın son günü yapılırdı. Şimdi ise Bayramdan önce yapılıyor.
Bayramlaşma töreni 18.00’de yapılacak! Halkın içinde halkla birlikte yapılacak.
Bu geçmişe baktığımızda bir anlayış farkıdır büyük bir farktır. Bu farkı yaratan isimde AK Parti il Başkanı Gürhan Albayrak’tan başkası değil!


 

GÜNÜN SÖZÜ

Zorlu hayat deneyimimiz bize insan karakterine pek güvenilmemesi gerektiğini öğretmiştir. JoseSaramago

GÜNÜN KARİKATÜRÜ

Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi