Son dönemde Hackerlar, özellikle cinsel içerikli siteleri ziyaret eden kullanıcıları hedef alıyor. Çete, binlerce vatandaşın ön kameralarına ulaşarak uygunsuz görüntülerini kaydettiğini iddia eden e-posta göndererek şantaj yapıyor. Uzmanların tespitlerine göre siber suçlular Türkçe dâhil olmak üzere en az 7 dilde bu tarz şantaj mesajları yolladı. Binlerce vatandaşa ‘Elimizde cinsel içerikli görüntünüz var" şeklinde e-posta gönderildi. Şebekenin özellikle cihazlarında cinsel içerik izleyen kullanıcıları hedef aldığı iddia edildi. Son saldırı dalgasında özellikle Avustralya, ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Rusya ve Türkiye'nin de bulunduğu bildirildi. Uzmanlar, bu yalana inanarak tuzağa düşenlerden 250 dolar ila 2 bin dolar arasında para alındığını söyledi.
Dünyadaki internet altyapısında ve kurumsal ağlarda kullanılan aktif cihazların %80’inden fazlasında imzası bulunan Cisco yeni bir standart olan Wi-Fi 6 teknolojisiyle işletmelerin ve tüketicilerin dünyayla etkileşim yöntemlerini yeniden şekillendirmeye hazırlanıyor. Önceki nesilden çok daha hızlı olmasının ötesinde, Wi-Fi 6 yüzde 400’e kadar daha fazla kapasite sunuyor. Gecikme süresi oldukça gelişmiş olan Wi-Fi 6 gerçek zamanlı kullanım senaryolarını mümkün kılıyor. Bu yeni teknoloji ayrıca internet bağlantılı cihazların pillerini daha az yıpratıyor ve daha öngörülebilir bir kullanıcı deneyimi sunuyor.
NASA'nın Mars'ta bulunan uzay aracı InSight, Mars'taki gün batımını fotoğraflayarak dünyaya gönderdi. InSight uzay aracı 6 aylık yolculuğun ardından Mars yüzeyine başarılı bir şekilde indirilmişti. Ardından Mars'ta çektiği birkaç fotoğrafı dünyaya gönderen InSight, bir anda en çok konuşulan uzay görevi haline geldi. Şimdi ise InSight, Mars'taki gün batımını fotoğraflayıp Dünya'ya gönderdi. Araçta bulanan çeşitli ekipmanlar Mars'ın yüzeyini incelemesini ve veriler toplamasını sağlıyor. Ayrıca InSight geçtiğimiz günlerde de ilk Mars depremini kaydedip Dünya'ya göndermişti.
2. Uluslararası Kahramanmaraş Teknokent Robot Yarışması'nda dereceye girecek robotlar, dünyanın en prestijlisi olarak nitelendirilen "All Japan Robot-Sumo Tournament 2019"a katılma hakkı elde edecek. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Belediyeler Birliği ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Teknokent Genel Müdürlüğünce ikincisi düzenlenen "Uluslararası Kahramanmaraş Teknokent Robot Yarışması", 8 ülkeden 850 robotun katılımıyla bugün başlayacak.
KSÜ Spor Salonu'nda düzenlenecek yarışmaya Türkiye, Japonya, Çin, Meksika, Romanya, Malezya, Azerbaycan ve Tunus'tan 450 robot pilot katılacak.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Kesikbaş’ın ekonomik krize çözüm önerisinin odağında tarım var!
Tarkan Demir
Ataç sert çıktı
Kerem Akyıl
Her şeye rağmen Eskişehirspor!
Kaan Özcan
Bu korkunç tabloyu kimse konuşmuyor!
Ümit Polatbaş
Eskişehir’in ihtiyacı vardı
Seval Erci
Eskişehir'in komşusunda öyle bir miras var ki...
Funda Morgül
Bornova Afyonspor’dan daha zor rakip
Ahmet D. Canoruç
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy
