Cumhuriyet kenti Eskişehir’de ‘Ayşe Ünlüce mayası’ tutar!

Eskişehir’in başkan adaylarının seçim startını verdikleri CHP İl Örgütündeki malum toplantıyı yerinde izleme fırsatı buldum

17 Ocak 2024 07:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehir’in başkan adaylarının seçim startını verdikleri CHP İl Örgütündeki malum toplantıyı yerinde izleme fırsatı buldum.
Böylesine önemli buluşmaları yerinde izlemek, adayların enerjisini, inanmışlıklarını, partililerdeki karşılığını görmek, sahaya nasıl yansıyacağını öngörmek açısından son derece önemlidir.
Yılmaz Büyükerşen’i tanıyanlar, onun azmini, ikna kabiliyetini, hayata geçirdiği proje, kurum ve kuruluşları az çok bilir.
Büyükerşen “ilk”lerin adamıdır.
Başarılı olamayacağı bir işin arkasında durmaz.
Yılmaz Hoca’nın seçim sürecinde rehberlik edeceği başta Ayşe Ünlüce olmak üzere Kazım Kurt ve Ahmet Ataç sahaya çıktı.
Burada dikkati çeken öne önemli konu, Yılmaz Büyükerşen’in “yine bir ilk için” kolları sıvaması.
O da Eskişehir Büyükşehir Belediyesine bir kadının başkan seçilmesi…
Röportaj yapma fırsatı bulduğum Yılmaz Büyükerşen’e, “Neden kendi yerinize Ayşe Ünlüce’yi önerdiniz?” diye sorduğumda…
Yılmaz Hoca, “zihin çalımı” atıp, Eskişehirlileri konsolide edecek bir söylemle, Cumhuriyet kenti Eskişehirlilerin bir kadın başkan seçeceğine olan inancını dile getirdi.
Ve şöyle devam etti Büyükerşen:
Ayşe Hanım mükemmel derecede çalışkan, Eskişehirli köylü bir ailenin çocuğu. Kendini yetiştiren biri. Hukuk fakültesini bitirdiğinde Adalet Bakanlığı’na müracaat ediyor doğrudan Ağır Ceza Mahkemesi hakimliğine atanıyor. Bu ondaki vasıfların o tarihteki seçiciler tarafından da görüldüğünün göstergesi.
Ne yazık ki hukukla çok oynandığı için, hukuk düzenine siyasi müdahaleler sonucu savcı eşi rahmetli Aydın Ünlüce ile görevlerinden ayrılıp avukatlığa yöneliyorlar. Eskişehir’de Ağır Ceza Reisi vardı Allah rahmet eylesin… O da siyaseten baskı yapıldığı için istifa etmişti. Onun ‘Siyasetin girdiği mahkemede adalet kaçar’ diye bir sözü vardı. O sözü ilke edinenlerden biridir Ayşe Ünlüce. Karı-koca istifa etmişler avukatlığa başlamışlardı, çok adil olduklarını her durumlarında göstermişlerdi.
Hakka, hukuk apayrı önem verdiklerine bizzat şahit oldum. Belediyemizin dairelerinde bazı vatandaşlarımıza ceza yazıldığında, haksızlıklar varsa gelir bana söylerdi. ‘Doğru karar değil’ der, affedilmesini isterdi. Eğer affedilmeyecek bir duruma geldiyse, onlara ‘belediyeye dava açın’ diyebilen bir insandır.
Bu çok önemlidir. Bu vasfı herkeste bulamazsınız. Hakka, hukuka riayet eden biri olarak da dikkatimi çekmiştir. Belediyeciliği çok iyi öğrendi. Son derece saygın, büyükşehir belediyesine de hakka ve hukuka riayetin bürokraside, yönetimde ne kadar önemli olduğunu anlatan ve öğretenlerdendir.
Ayşe Hanım’ı kendi yerime aday gösterilmesi kararı almamda ayrıca…
Bizim CHP, hep kadınları ön plana çıkarmak ister. Atatürk’ün kadınlara verdiği önemi, ilkelerinin bir geri olarak bildiği için... Kadın kontenjanları koyar ancak bir türlü güven tesis edilmemiştir bu konuda. Çok az insan müracaat eder, kadın kontenjanlarına bile erkek milletvekili adaylarının konulduğunu biliyoruz.
Onun için cesaret edemezlerdi CHP’deki erkek hakimiyetini gördükleri için. Halbuki Eskişehir Büyükşehir Belediyesi yıllardan beri hiç kadın Genel Sekreteri yokken, bir hukukçu kadını Genel Sekreter olarak aldığı için diğer belediyelere örnek oldu. Şimdi bir başka büyükşehir belediyesinde bir kadın, genel sekreter olarak atandı.
Şimdi büyükşehir belediyesinde bir kadının başkan olabileceğini gördüğü için, bütün o CHP’den çekinen, idari görevlere gelmekte tereddüt eden, kültürlü, Atatürkçü, laik, Cumhuriyetçi, entelektüel kadınlara büyük cesaret gelecek. Eskişehir bu konuda da ilklerden biri olacak.”

“GENÇLER VE KADINLAR TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNİN KURUCULARIDIR”
Seçim sürecindeki rolünü de sorduğum Büyükerşen, “Ben sadece hocalık görevimi yapacağım. Hataları varsa onları söyleyeceğim. Ne yapmaları gerektiğini ifade edeceğim. Hangi konulara dikkat çekmek gerektiğini anlatacağım. Kadınlar ve gençler Türkiye’nin geleceğinin kurucularıdır. Bunu yaş itibarıyla değil varlık ve güç itibarıyla söylüyorum. Kadına saygı ön planda olacak. Mutlaka üreten kadın olacak. Her yardım onlara yapılacak” diye konuştu.

BAŞKAN OLACAĞINA İNANMIŞ BİR AYŞE ÜNLÜCE
Bürokratlıktan sonra biraz siyasetin de işin içine girdiği Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına alıştığını gözlemlediğim Ayşe Ünlüce’yi, her şeyden önce başkan olacağına inanmış ve enerji dolu gördüm.
Buraya not düşmekte fayda var, eğer bir aday kendini iyi anlatabilir, alçakgönüllü, samimi, içten davranır ve Eskişehirlilerin gönüllerine girmeyi başarırsa ki Ayşe Ünlüce’de o kumaş var… Vatandaşta, verilecek vaatlerden daha fazla karşılık görür.
Uzatmadan Ayşe Ünlüce’nin sorularıma verdiği cevapları aktarayım da son sözü birlikte söyleyelim:
Aslında ben Yılmaz hocanın ara ara sohbet ettiğimizde Eskişehir’e bir kadın başkanın çok yakışacağını söylerdi. ‘Adaylığım nasıl kesinleşti?’ Aslında çok hızlı gelişti. Son birkaç haftada gelişti diyebilirim. Ama sonuç çok güzel oldu. Eskişehir’e kadın bir başkanın çok yakışacağına inanıyorum. Ahmet Ataç ve Kazım Kurt başkanlarımla Yılmaz hocamız başımızda… Var gücümüzle çalışacağımıza inanıyorum seçim sürecinde.
Devlet memuru olduğum için partimiz CHP’ye yeni üye oldum. Ancak rahmetli eşim Aydın Ünlüce partimize uzun yıllardır üyeydi. Ben de kendimi Aydın’ın üye olduğu 1996 yılından beri partimizin üyesi sayıyorum. Partinin bir neferi gibi o dönemde de çalışmıştık.
Örgütümüzü çok önemsediğimiz için seçim startını buradan verelim istedik. Örgütümüzle buluşarak, kucaklaşarak başlatalım istedik seçim çalışmalarını. Bugünden itibaren başlıyoruz. Zaten daha öncesinden hazırlık yapmıştık. Hem şehir merkezimizde hem de 12 kırsal ilçemizde, 540 mahallemizde gidilmedik yer bırakmayacağız. Herkesin elini sıkarak, herkesin görüşlerini alarak, nasıl bir belediye yönetimi istiyorlar, büyükşehrin, bu şehrin nasıl yönetilmesini istiyorlar… Ve bizim nasıl yöneteceğimize ilişkin bütün projelerimizi anlatarak bütün halkımızla kucaklaşıp çok güzel, büyük ve güçlü bir kampanya yürüteceğiz.
Koordinasyon grubumuzu kurduk, hızlı bir şekilde çalışmaya başladı. Hafta hafta programlayarak ilerleyeceğiz.”
Ve bu yazının son sözü…
Yılmaz Hoca yine bilmiş, yine isabetli karar almış, yine son noktayı koymuş.
Cumhuriyet kenti Eskişehir’de Ayşe Ünlüce mayası tutar!
Benden söylemesi…
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Ferruh Köklü 17 Ocak 2024 13:56

Çok doğru analiz tebrikler

0 0 Cevap Yaz
akay 17 Ocak 2024 09:15

hocanın chp açıklamalarına ne diyorsun

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi