CHP’li vekillerden tam saha press!

CHP’de Genel Başkan Özgür Özel, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyesi sayısını artırarak bir gölge kabine oluşturdu bildiğiniz üzere. 

31 Mayıs 2024 09:26
A
a
Sütiş Eskişehir
CHP’de Genel Başkan Özgür Özel, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyesi sayısını artırarak bir gölge kabine oluşturdu bildiğiniz üzere. 
Bu gölge kabine aslında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde atanan bakanların çalışmalarını denetleyen bir komite. MYK’da 17 kişi gölge kabine üyesi, 7 kişi ise parti yönetiminden sorumlu genel başkan yardımcısı oldu.
Örneğin genel sekreter Selin Sayek Böke, cumhurbaşkanı yardımcılığından sorumlu.
CHP’nin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı da Sivas Milletvekili Ulaş Karasu.
CHP Eskişehir milletvekilleri Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü, İbrahim Arslan ve Sakarya Milletvekili Ayça Taşkent, gölge Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Ulaş Karasu ile Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayi A.Ş (TÜRASAŞ) Genel Müdürlüğü’nü ziyaret ederek Genel Müdür Mustafa Metin Yazar ile bir araya geldi.
Toplantıda, Eskişehir, Sivas ve Sakarya’da bölge müdürlüğü statüsüyle yönetilen fabrikalardaki sorunlar ele alındı.

İBRAHİM ARSLAN’IN İSTİHDAM HASSASİYETİ… 

Milletvekili İbrahim Arslan ile toplantının ayrıntılarını konuştuk. 
Demiryol-İş Sendikası ve Birleşik Taşımacılık Sendikası başkanlarıyla görüşen, TÜRASAŞ’ın bilançolarını ve faaliyet raporlarını inceleyen Arslan, değim yerindeyse toplantıya dersini çalışarak gitmiş.
Eskişehir’de Cer Atölyesinden TÜRASAŞ Bölge Müdürlüğü’ne kadar 130 yıllık birikime sahip kurumun bugün gelinen noktada en büyük darbeyi istihdamda yediğini anlatan Arslan, son derece önemli bilgiler verdi.

EN BÜYÜK SORUN ÇALIŞAN SAYISININ AZALMASI

Eskişehir’de bir dönem 4 bin kişiyi istihdam ederken, hatta 2021 yılında 1.375 olan çalışan sayısının 2023 itibarıyla 406’sı memur 790’ı işçi olmak üzere 1196’ya gerilemesini kabul etmekte zorlandığını vurgulayan Arslan, şunları söyledi:
“Tayin veya emeklilik dolayısıyla eksilen istihdamın en az yüzde 75’i kadar çalışan alınır hükmünü TÜROSAŞ Genel Müdürüne hatırlattığımızda 95 işçi ile 3 memur alınacağını öğrendik. Bunun zamanlamasını netleştirmeye çalışıyorlar. 
Eskişehir’in TÜLOMSAŞ Genel Müdürlüğünden TÜRASAŞ Bölge Müdürlüğü statüne düşürülmesi ihale süreçlerinde ve malzeme temininde gecikmelere yol açıyor. Buna karşın fabrikanın tam kapasite çalıştığını öğrendik.

ESKİŞEHİR’DE SADECE LOKOMOTİF ÜRETİLECEK

Eskişehir, Sivas ve Sakarya fabrikalarında uzmanlaşmaya gidilecek. Halihazırda Eskişehir’de lokomotif, vagon ve türevleri üretilirken uzmanlaşmaya gidilmesi kararı alınmış. 
Eskişehir’de artık sadece lokomotif yapılacak. Yük vagonları Sivas’ta, yolcu vagonları ile milli yüksek hızlı tren ise Sakarya’da üretilecek. 
Eskişehir’de haftada 1, yılda 50-55 elektrikli ve dizel lokomotif üretiliyor. Ayrıca 2027 yılına kadar 3 yılda 95 adet E5000 elektrikli ana hat treni yapılacak. 
Toplantıda YHT Bölge Müdürlüğünün Eskişehir’e alınması, görevde yükselme sınavlarının yapılması, SGK’nın idari binasına dönüştürülen DDY Hastanesi binasının amacına uygun olarak yeniden hastane haline dönüştürülmesi taleplerimizi dile getirdik.  
Eskişehir için 130 yıllık bir kültürü simgeleyen fabrikanın istihdama, sosyal hayata ve ekonomiye önemli değerler kattığını vurguladık. Kısaca fabrikaların güçlendirilmesinin önemine dikkati çektik. 
Yakın zamanda 3 fabrikayı da ziyaret edeceğiz. Belirlediğimiz sorunları ve çözüm önerilerini rapor haline getirip Genel Başkanımıza ve bakanlığa sunacağız.”
CHP Milletvekili İbrahim Arslan’ın, “Eskişehir’e demiryollarının başkenti unvanını kazandıran, kurtuluş yıllarında 1922’de top arabalarının rampalarını, ilk Türk otomobili Devrim ve ilk Türk buharlı lokomotiflerden Karakurt’u, Kıbrıs Barış Harekatı için milli roketi yapan… 
Sosyal hayatımızın içinde, bir fabrikadan ziyade kültürümüz haline gelen fabrikamızın her geçen gün ermesi bir Eskişehirli olarak yüreğime dokunuyor” sözleri oldukça manidardı.
CHP’nin bu çalışması son derece önemli…
Ve güzel gelişmelere gebe.

Başka adayı destekleyenlere af yok!

CHP Parti Meclisi’nde alınan karar gereği yerel seçimlerde bağımsız veya başka bir adaya destek verdiği iddia edilen 800 partiliye yönelik işletilen disiplin süreci Eskişehir’i de ilgilendiriyor.
Bu köşede 23 Mayıs’ta yazmıştım.
CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz, Eskişehir’de yerel seçim sürecinde bağımsız ya da rakip adayları desteklediği iddia edilen 30-35 partili hakkındaki dilekçenin genel merkeze gittiğini söylemişti.
Öğrendiğimize göre bu kişilerle ilgili incelemeler sürüyor. Odunpazarı ile kırsal ilçelerden yaklaşık 35 kişiden bahsediyoruz.
Sistem şöyle işliyor: 
CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) soruşturmayı yapıyor, belgeleri inceliyor ve Yüksek Disiplin Kurulu’na (YDK) gidecek kişileri belirliyor. 
Yani soruşturmayı MYK, kovuşturmayı YDK yapıyor. 
YDK savunmaları alıp, gerekirse tanıkları dinledikten sonra bir karar verecek.
YDK kararına tabii ki yargı yolu açık.
Disiplin suçu işledikleri kanaatine varılanlar partiden ihraç edilecek. Affedilmeleri mümkün olmayacak.
CHP Eskişehir Milletvekili İbrahim Arslan, Genel Başkan Özgür Özel’in “Her şey affedilebilir ancak partiye ihanet affedilemez” ifadesini hatırlatıp, şu özlü sözle konuya yaklaşımını özetliyor:
“Testiyi taşıyan ile kıranın birbirinden ayrılması lazım.”
 
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi