Çakarları takıyor duymayan kalmasın diyor!

Eskiden kamuya ait araçlarda böyle yazıyordu: Resmi hizmete mahsustur! Özel araç değil anlamındadır! Devletin aracıdır! Aracın denetimi bizzat kamuoyu tarafından yapılırdı. Artık araçlarda bu ibareye pek rastlamıyoruz… Rastlıyorsanız eski modeldir!

15 Mayıs 2024 09:35
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskiden kamuya ait araçlarda böyle yazıyordu:
-Resmi hizmete mahsustur!
Özel araç değil anlamındadır! Devletin aracıdır! Aracın denetimi bizzat kamuoyu tarafından yapılırdı. Artık araçlarda bu ibareye pek rastlamıyoruz…
Rastlıyorsanız eski modeldir!



Demokrat Parti il Başkanı Hüseyin Özcan, resmi araçların bir dökümanının yapılması gerektiğini söylüyor ve birkaç örnek veriyor:
-Bunları kim kullanıyor, plakaları nelerdir? Üstüne üstlük bu araçlara mutlaka ‘Resmi hizmete mahsustur’ yazısı yazılmalıdır sivil plakalı dahi olsa. Vatandaşlar resmi hizmete mi mahsus, keyfi hizmete mi mahsus, bunu vatandaş görmelidir. Ben biliyorum ki; sivil plakalı kiralık araçlarla tatile gidenleri biliyorum. Çocuklarını okula gönderenleri biliyorum. Eşini iş yerinden aldıranlarını biliyorum. Pazara, çarşıya gidenleri biliyorum.



Hepimiz ve herkes biliyor da! “Bir tek ben kullanayım diğerleri kullanmasın” diyor!
Eskiden kamunun malını kamu kendi denetliyordu. Bu araçları özel işlerinde kullananlar utanır sıkılırdı. “Aman kimse görmesin” denirdi.
Şimdi öyle mi?
Çakarları takıyor, duymayan kalmasın diyor!
Bir tek keyfi hizmete mahsustur yazmıyor!
 

YOLUN GÖTÜRDÜĞÜ YERİ UNUTURSAN!

Hem güçlü bir Roma imparatoru hem de bir filozof olan MarcusAurelius (121-180) döneminin en önemli felsefi metinlerinden birini yazmış…
Bazı cümlelerini aktarmak istiyorum…
Şu soruyu sormuşlar:
-Kötülük nedir?
-Pek çok kez gördüğün şeydir. Bu yüzden meydana gelen her şeyi daha önce pek çok kez gördüğünü unutma! Yukarıda, aşağıda, her yerde aynı şeyleri bulacaksın; eski zamanların tarihi, daha sonraların tarihi ve daha yakın tarih hep onlarla dolu. Şimdi de şehirlerimizi ve evlerimizi dolduran şey aynı kötülük. Güneşin altında yeni hiçbir şey yoktur; her şey aynı ve geçici.
-Yolun götürdüğü yeri unutan adamın söylediklerini hatırla: İnsanlar en kesintisiz ilişki içinde oldukları şeyle hep uyumsuzluk içindedir.


 

PERİŞAN ÖMÜR!

Bir ömür nasıl perişan olur…
6 madde de yazalım:
  • Yanlış mesleği seçmek…
  • Doğru dürüst öğretmenlere rastlayamamak!
  • Yapılan hatada ısrar.
  • Hayatına yanlış insanları sokup çıkarmamak!
  • Her şeyin farkında olup düzeltecek gücü bulamamak.
  • Kendinden başka her şeye değer vermek.

KALICI DEĞİL!

Charlie Chaplin seyircilere bir şaka yapar ve herkes güler. Aynı şakayı tekrar yapar ve artık kimse gülmez.
Sonra şu sözleri söyler:
-Aynı şakaya defalarca gülemiyorsunuz, neden aynı şey için tekrar tekrar ağlıyorsunuz? Unutmayın, hiçbir şey kalıcı değildir endişeleriniz bile.
 

GÜNÜN SÖZÜ!

İnsanlar kendilerini korkutan şeylere çok daha çabuk inanıyorlar. Michael Ende

GÜNÜN KARİKATÜRÜ


 
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi