Büyükşehir Belediyesi Gündoğdu’da kararlı!

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışan tüm adaylar, hatırlayın kentsel dönüşüm konusuna ağırlık vereceklerini söylemişlerdi.

10 Haziran 2024 09:18
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışan tüm adaylar, hatırlayın kentsel dönüşüm konusuna ağırlık vereceklerini söylemişlerdi.
Başkan Ayşe Ünlüce de seçim propaganda döneminde Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği döneminde hazırlattığı Gündoğdu Kentsel Dönüşüm projesini yakın zamanda hayata geçireceklerini duyurmuştu.
Nitekim öyle de oldu. 
Büyükşehir Belediyesi ilk etapta 110 ve 800 konut yaptırmak için ihaleye çıktı. 
Teklifler 12 Haziran’a kadar alınacak.
Başkan Ayşe Ünlüce ile yaptığım görüşmede Gündoğdu’daki kentsel dönüşüm konusu gündeme geldi.
Ünlüce, 12 Haziran’a kadar inşaat firmalarından teklif alma sürecinin işlediğini, eğer bir teklif gelmezse büyükşehir belediyesinin şirketleriyle bu inşaatı yapacaklarını söyledi.
Gündoğdu’daki kentsel dönüşümde kararlı olduklarını vurgulayan Ünlüce, “Kimse merak etmesin teklif gelmezse bile biz kendimiz bitireceğiz” dedi.
-20 ELEKTRİKLİ OTOBÜS VE ESTÜ’YE TRAMVAY HATTI
Çevreci ulaşımı önemsediklerine de değinen Başkan Ünlüce, 20 elektrikli otobüsün bu yıl sonuna kadar ulaşım hizmeti vermeye başlayacağını kaydetti.
Ünlüce, tramvay hattının Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) Yerleşkesine uzatılmasına öncelik vereceklerini daha önce açıkladığını anımsatarak, bayramdan hemen sonra ESTÜ Rektörlüğü ile bunun görüşmelerini yapacaklarını söyledi.
Başkan Ayşe Ünlüce, bu hattın yapımını hızlıca gerçekleştirip öğrencilere konforlu bir yolculuk sunma amacında olduklarını da vurguladı.
-HALK LOKANTASI VE HALK ET
Halk lokantasını açmayı planladıkları Odunpazarı’nın tarihi bölgede bulunmasının pek çok makamdan izin alınmasını gerekli kıldığını, açılışın uzamaması için başka bir bölgeye yöneldiklerini anlatan Ünlüce, kiralamalarla ilgili tasarruf genelgesine karşın yurttaşın ucuz yemeğe kavuşabileceği lokantayı daha merkezi bir yerde açacaklarını bildirdi.
Çok önemsediğim, yurttaşın ucuz ete ulaşmasına imkan verecek Halk Et projesiyle ilgili de bilgi veren Başkan Ünlüce, eylül-ekim ayında hayata geçirmiş olacaklarını müjdeleyerek, “İki üretici marketimizden birinde bunun satışına başlayıp yurttaşımızı daha ucuz kırmızı et imkanı sunacağız” diye konuştu.
Başkan Ünlüce’nin, büyük bir titizlikle vaatlerini yerine getirmek için çabalaması son derece kıymetli.
Daha göreve geleli iki ay gibi kısa süre olmasına karşın öğrencilere 250 liraya abonman tarifesi, gece seferleri, 10 bin lirayla geçinmeye çalışan emeklilere destek uygulaması gibi yurttaşın bütçesine direkt etki eden vaatlerini hayata geçirmesi, Başkan Ünlüce’nin verdiği sözleri bir bir yerine getireceğine olan inancı pekiştiriyor.

YKS öğrencileri ve velilerine geçmiş olsun!

İyisiyle kötüsüyle bir YKS’yi daha geride bıraktık.
Biz Demir ailesinin de arasında bulunduğu Eskişehir’deki binlerce aile ve çocukları, uzun süredir verdikleri emeğin karşılığını görmek üzere sınava girdi.
Aileler diyorum…
Çünkü YKS maratonu, ailelerin de içinde bulunduğu okul, dershane ve belki de özel ders hocaları üçgeninde özen gösterilen bir zaman kesitinden ibaretti.
Ve nihayetinde bitti. 
Çocuklar da aileler de kurtuldu.
Kuşkusuz iyi yapan da dereceye giren de hüsrana uğrayan da olacaktır.
Ancak şu bir gerçek ki AYT için sayısal öğrencilerini matematik ve kimya soruları belirgin bir şekilde eleyen alanlar olacak.
Eğitmenler ve öğrencilerin üzerinde uzlaştığı bir konu olduğu için buradan paylaşmak istedim…
TYT'ye ülke genelinde 3 milyon 36 bin 945, Eskişehir’de ise 31 bin 461 aday katıldı.
AYT’ye ülke genelinde 1 milyon 983 bin 766, Eskişehir’de de 21 bin 192 aday katıldı.
ÖSYM sonuçları 17 Temmuz olarak belirtse de genelde daha erken açıklıyor.
Bu sınavın tekrarının bir sonraki yıl yapılacağını, kötü sonuçların dünyanın sonu olmadığını da vurgulayarak…
Tüm öğrencilerin emeğinin karşılığını almasını temenni ederim.
Kalın sağlıcakla.
 
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi