Böyle saçmalık olmaz!

Hacı Havva Camii’nde Müftülük tarafından müezzin ataması yapılmıyor. Nedenini ise şöyle açıklanıyor: Caminin lojmanı yok!

28 Mayıs 2024 09:17
A
a
Sütiş Eskişehir
Hacı Havva Camii’nde Müftülük tarafından müezzin ataması yapılmıyor. Nedenini ise şöyle açıklanıyor:
-Caminin lojmanı yok!


İHA’dan Bahadır Turgut ve Emir Erten’in haberine göre caminin girişini şöyle bir yazı asılmış:
-Sayın cemaatimizin dikkatine müftülük tarafından camimize ait müezzin için lojmanı olmadığından dolayı müezzin ataması yapılamadığı tarafımıza iletildi. Lojman konusunda yardımcı olabilecek cemaatimiz varsa derneğimize başvurmasını önemle rica ederiz!
Böyle saçmalık olmaz!



Deliklitaş Mahallesi’ndeki Asarcıklı Caddesi’nde bulunan camii 1953 yılında yapıldı. Tam 70 yıldır ibadet yapılan bir camii…
Birçok imam ve müezzin görev yaptı! Yıllardır, “Lojman yok ben görev yapmıyorum” diyen kimseye rastlanmadı! 
Bu atamayı kim engelliyorsa ya da yapmıyorsa çok büyük hata yapar! Sorumluluğu büyük! Geçmişten ders alsın! Eskiden bu camide müezzin ve İmam-hatip nasıl görev yapıyorsa o şekilde görev yapabilirler…
Hele de Diyanet sürekli bütçesi ve müsrif harcamalarıyla gündeme gelirken, lojman olmaması nedeniyle müezzin atamasının yapılmaması olacak iş değil! Müftülük oraya yakın bir evi kiralar, lojman olarak tahsis eder! 
Emin olun makam arabalarının yanında bu lojmanların hiçbir masrafı olmaz! 
Bu tür olaylar nedeniyle vatandaş Diyaneti ve müftülükleri sürekli sorgular hale geliyor.

HAYVANLARIN SUÇU NE?

2024 yılında ülkemizde sokak hayvanlarını uyutmayı tartışıyoruz. Bu konuda sadece hayvanların suçu yok!
Çünkü tam 20 yıl önce biz bir yasa çıkardık. 
-Hayvanları koruma kanunu!
20 yıl önce çıkan kanun ne diyor:
-Sahipsiz veya güçten düşmüş hayvanların en hızlı şekilde yerel yönetimlerce kurulan veya izin verilen hayvan bakımevlerine götürülmesi zorunludur. Bu hayvanların öncelikle söz konusu merkezlerde oluşturulacak müşahede yerlerinde tutulması sağlanır. Müşahede yerlerinde kısırlaştırılan, aşılanan ve rehabilite edilen hayvanların kaydedildikten sonra öncelikle alındıkları ortama bırakılmaları esastır.
Ne yazık ki 20 yılda hiçbir belediye düzenli denetim yapmadı, üzerine düşen görevleri yerine getirmedi…
Bir tarafta hayvanları koruma kanunumuz var diğer tarafta uygulanmadığı için şimdi bu korumayı kaldırmayı düşünüyoruz!
Sokak hayvanları için önceliğimiz kısırlaştırma olmalı! Doğru projeler ile eğitime yatkın olanlar eğitilebilir ve kamuya yararlı olabilir…
Dahası köpeklerin kısırlaştırılması, saldırganlık davranışlarını azaltmada etkili olduğu da uzmanlar tarafından belirtiliyor. 

OPERA GÜNLERİ BİTERKEN

Eskişehir 11. Opera ve Bale Günleri sona erdi. Finalde Antalya Devlet Opera ve Balesi ile Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası tarafından, Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde sahnelenen “Aşk İksiri”operası büyük beğeni topladı ve dakikalarca ayakta alkışlandı.
Mizahi ve romantik opera kültürünün en iyi örneklerinden biri sayılan, GaetanoDonizetti’nin bestelediği “Aşk İksiri” fakir bir köylü olan Nomerino  ile zengin bir toprak sahibi olan Adina’nın karşılıksız aşk hikayesini anlatıyor. 

İzlerken büyük keyif aldık! Opera ve Bale Günleri, Eskişehir’in kültür sanat hayatının yanı sıra tanıtımına da büyük katkı sağlıyor!

REPLİK!

Bir insan yeni doğduğunda zayıf ve esnektir. Öldüğü zaman ise kaskatı ve duygusuzdur. Sertlik ve güç ölümün arkadaşlarıdır. Esneklik ve zayıflık varoluşun tazeliğinin ifadeleridir. Kendini sertleştiren hiçbir şeyi kazanmayı başaramaz. Stalker - AndreiTarkovsky (1979)

GÜNÜN KARİKATÜRÜ





 
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi