Bildiğiniz işportacı tezgahı!

Yılda bir kez mutlaka Eskişehir’e geliyorlar… Yöresel ürünler fuarı! Bildiğimiz fuar değil elbette! Bildiğiniz mahalle pazarı kuruluyor ve satış yapılıyor…

7 Haziran 2024 10:19
A
a
Sütiş Eskişehir
Yılda bir kez mutlaka Eskişehir’e geliyorlar…
-Yöresel ürünler fuarı!
Bildiğimiz fuar değil elbette! Bildiğiniz mahalle pazarı kuruluyor ve satış yapılıyor…
Her yıl açılır ve bizim esnaf ve tüccar temsilcileri her yıl itiraz eder!
Kimi zaman birkaç gün sonra kapatılır, kimi zaman ise günler boyunca sürer! Ama isyanımız hep aynıdır:
-Eskişehir esnafı mağdur oluyor!
ETO Başkanı Metin Güler tane tane anlattı:
-Bayram üstü iş yapmaya çalışan esnaf ve tüccarın zarar görmesine müsaade etmeyeceğiz. 
-Daha önce türlü isimlerle ve bahanelerle karşılaştığımız ve açılmasına engel olduğumuz çadır satışlarına bir yenisi daha eklenmek istenmektedir.
-Yetkilileri buradan uyarıyorum: Festival adı altındaki bu uygulamaya izin verirseniz, şehrin tüccar ve esnafının zarar görmesine de imkan tanımış olursunuz.
-Menşei belli olmayan ve halk sağlığını doğrudan tehdit eden bu ürünlerin satışının yapılmasına izin veren seçilmiş veya atanmış tüm yetkilileri bir kez daha uyarıyorum!
Metin Güler’in açıklamasında iki kez “uyarıyorum” cümlesini kullanıyor. “Atanmışlar” ve “seçilmişler” diyor!
Festival deniyor ama gerçekte şu ki bildiğiniz “İşportacı tezgahı”ndan farkı yok! Aynı yöntemlerle satış yapılacak! Artık bu tür festivalellerin Eskişehir’in gündeminden çıkması gerekiyor.


 

11 YIL BEKLEDİLER BİRAZ DAHA BEKLESİNLER!

 
CHP Eskişehir Milletvekili İbrahim Arslan, Çevre, Şehircilik ve İklim değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından yanıtlanması istemiyle yazılı soru önergesi; vermişti…
Üzerinden epey zaman geçti…
Arslan, özetle şöyle diyordu:
-Bakanlık tarafından afet riskli alan olarak ilan edilen; Gündoğdu mahallesi kararının üzerinden 11 yıl, Küçük Sanayi Bölgesi kararının üzerinden ise yedi yıl, geçmesine rağmen her iki bölge ile ilgili bakanlıkça hiçbir iş ve işlem yapılmadığı gibi, TOKİ ya da ilgili belediyeye de yetki devri yapılmayarak hemşehrilerimiz, uzun yıllardır mağdur edilmiş, edilmeye devam etmektedir!
Arslan’ın son iki sorusu can alıcı nitelikteydi?
-Bakanlığınız, ilgili mahallelerde yaşayan vatandaşlarımızın endişelerini ve mağduriyetlerini gidermek üzere herhangi bir plan yapmış mıdır? Yapıldıysa bu planın detayları nelerdir?
-Afetler açısından “riskli alan” olarak ilan edilip, uzun yıllar dönüşüm çalışmalarının yapılmadığı yerlerdeki yurttaşlarımızın can ve mal güvenliğine yönelik tehdit karşısında herhangi bir önleminiz söz konusu mudur?

Bu sorulara yanıt gelmeyince İbrahim Arslan “tekrar” yazılı bir soru önergesi verdi…
Yine yanıt gelmezse, sanırım Arslan bir daha soracak! Sonuçta 11 yıl bekleyen vatandaş biraz daha beklesin ne olacak!
 

GÜROL YER’İ DİNLEYİN!

İYİ Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Gürol Yer, eski ismiyle ambarlar sokak yeni ismiyle Behiç Erkin Caddesi’nde bir açıklama yaptı…
Yer, TCDD’ye ait olan Ambar binalarının bir vakfa verileceği yönünde duyum aldıklarını belirtti.
Duyum  elbette ancak önemli bir iddia…
Yer, diyor ki:
-Tarafımıza iletilen ve pek çok ortamda dillendirilen iddialara göre; hızlı tren otoparkını Ankara Demirspor Kulübüne veren TCDD Taşımacılık Müdürlüğü boş bırakılıp yıpratılan, bakımsızlaşan ve sorumsuz insanların tacizine mağdur olan ambar binalarını bir vakfa devredecek. Sonrasında o vakıf da buraları istediği bir işletmeciye vererek amacı dışı ya da ranta çevrilmiş kamu malı durumuna getirecektir.

Yer’in söylediklerini birileri mutlaka duyuyordur.
Ama bir yanıt gelir mi bilinmez!
 

UZLAŞMA ZEMİNİ

Eskişehirspor’un borcu belli. Ancak 4 futbolcunun borcu oldukça yüksek! Akaminko 38 milyon, Necati Ateş, 24 milyon, Erkan Zengin 19 milyon ve Berkay Dabanlı’nın 19 milyon alacağı bulunuyor. 4 futbolcunun alacağı yaklaşık 100 milyon lira! Eskişehirspor’un borcunun neredeyse beşte biri!
Bence bu futbolcular ile uzlaşma ve anlaşma zemini oluşturulabilir.
 

GÜNÜN SÖZÜ!

Bazı toplumlarda sosyalizm olmaz. Çünkü fakirler kendilerini sömürülen sınıf olarak değil, geçici sıkıntı çeken milyonerler olarak görür.
-John Steinbeck

GÜNÜN KARİKATÜRÜ

 
 
 
 
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi