Başkan Kurt parti disiplininde kararlı!

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, ESTV’de yayınlanan “Soruyoruz” programında yine son derece önemli açıklamalarda bulundu.

13 Haziran 2024 09:16
A
a
Sütiş Eskişehir
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, ESTV’de yayınlanan “Soruyoruz” programında yine son derece önemli açıklamalarda bulundu.
Başkan Kurt, yerel seçimlerde aleyhinde propaganda yapan, başka adaylara çalışanların olduğundan son derece emin.
Türkiye genelinde 800, Eskişehir’den de 35 kadar partilinin buna benzer gerekçelerle CHP Genel Merkezi’ne şikayet edildiğini hatırlattığım Başkan Kurt, kendisinin de bu konudan muzdarip olduğunu aktardı.
“Partinin iç işleyişiyle ilgili olduğu için kamuoyunun önünde isimleri tartışmam. Konuşanlar da doğru yapmaz. Disiplin çok önemlidir” ifadesiyle parti disiplinine olan bağlılığını vurgulayan Başkan Kurt, şöyle devam etti:
“Tüzüğümüzün partiden kesin ihraç sebeplerine ilişkin maddelerinde, partinin adayları aleyhine açıktan ya da gizli olarak çalışmak vardır. 
Böyle bir iddiası olan başvurusunu yapar, Genel Merkez Disiplin Kurulu gereken soruşturmayı yapar varsa cezasını verir. 
Partinin iç işleyişinde olağan bir şeydir. Bizim uygulamada da olacak iş budur.
Ben de talepte bulundum. Bazı işler yapılacak, biz sessiz kalacağız. Böyle bir şey olmaz. Benim aleyhime çalışanlar vardı partililerden. Açıktan da gizli çalışanlar da vardı. Bunu herkes biliyor. 
Eskişehir’de bilmeyen yok. Bunun gizlisi saklısı yok. Bu uluorta konuşulmaz.”
Gelelim Başkan Kurt’un ısrarına…
Başkan Kurt, bunu ispatlamak için bir çaba içinde olmayacağını, ancak Disiplin Kurulu’nun istediği kişiyi dinleyebileceğini vurguladı.
Hasılı…
Eskişehir’de herkesin bildiği…
Başkan Kurt, malumun ilanından başka bir şey olmayacak bir konuda parti tüzük maddelerinin Disiplin Kurulu’nca işletileceğine olan inancını koruduğuna dikkati çekti.
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, parti disiplininin herkes için eşit çalışmasında kararlı.

Eskişehirspor’un uyuyan borçları!

Başkan Kazım Kurt, Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ile ismi üzerinde uzlaştıkları Eskişehirspor Başkanı Ulaş Entok’un elinden geldiğince çalıştığını söyledi.
Yöresel Lezzetler Fuarı’ndan Eskişehirspor’a bu yıl sonuna kadar 4 etkinlik sonucu 10 milyon lira bağış yapılacağını anlatan Kurt, bunun 2,5 milyon lirasının hemen ödendiğini kaydetti.
Kongreden sonra alacağını silenlerle Eskişehirspor’un 3 milyon lira borcunun azaldığına dikkati çeken Başkan Kurt, bu tür etkinliklere itiraz eden sivil toplum kuruluşu başkanlarının “mızıkçılık yapacaklarına” ellerini ceplerine götürmelerinin daha çok fayda sağlayacağını aktardı.
Kazım Başkan kongrede ibraz edilen 430 milyon liranın dışında “uyuyan borçlar”dan da bahsetti.
Mesela Eskişehirspor Kulübü’ne et veren bir kasap bunun karşılığında aldığı senetleri işleme koymadığından bu borç bilinmiyor.
Bunun gibi 300 milyon liradan fazla alacaklı olduğu konusundaki spekülasyonlara da değindi Başkan Kurt.
Umarım doğru değildir.
Birilerinin dedikodusundan ibarettir.
Neyse…
Yapılacak olan net.
Belediyelerin şu anda bir nevi himayesi altında olan Eskişehirspor’a başta iş adamları olmak üzere taraftarından memleketlisine herkesin elini taşın altına sokup bağışta bulunması şart.
Belki son kez bir fedakarlık olacak…
Belki istenmeye istenmeye yapılacak…
Ancak…
Bu bağışların nerelere harcandığının hesabı verilecek.
Kuruşu kuruşuna kimsenin hakkı kimseye geçmeyecek.
Aksi bir durum zaten belediye başkanlarını zor durumda bırakacağından…
Bu son bağışlar çok kıymetli olacak.
 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi