Başkan Güler’in havaalanı önerisi için güç birliği şart!

ESTV’de yayınlanan Soruyoruz programımıza konuk olan Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, yine önemli konularda bam teline bastı.

6 Haziran 2024 09:24
A
a
Sütiş Eskişehir
ESTV’de yayınlanan Soruyoruz programımıza konuk olan Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, yine önemli konularda bam teline bastı.
Eskişehir ticaret hayatının içine doğan köklü bir ailenin ferdi olmasının yanı sıra uzun süredir oda başkanlığı da yapan Güler’in söylediklerini kıymetli yapan, hem tüccar hem de ihracat yapan sanayici olması.
Milletvekilliğinden belediye başkanlığına kadar pek çok önemli mevkilere yakıştırılan, bu yönde teklifler alan Güler’in en azından şimdilik siyasete mesafeli durduğu biliniyor.
Neyse…
Dağıtmadan konumuza gelelim.
Metin Güler’in, Eskişehir’in hava ulaşımı konusunda gelişim gösterebileceği özel uçaklara uygun bir havaalanı önerisi son derece önemli. 10-18 kişilik özel uçaklarla Eskişehir’den ülkenin her iline gidebilmek mümkün.
Bu durum iş dünyası için büyük bir avantaj sağlayabilir. Kızılinler civarında özel uçaklara uygun yapılacak bir havaalanının kentin ekonomisine ivme katacağına inandığını dile getiren Başkan Güler, bunun için belediyelerden iktidar mensuplarına ve sivil toplum kuruluşlarına kadar iyi bir eşgüdüm sağlanması gerektiğini vurguladı.
İyi bir güç birliği, iyi bir Eskişehir lobisiyle neden olmasın…
Başkan Metin Güler’in üzerinde durduğu bir diğer önemli konu da ara elaman sıkıntısı.
Hayatında ilk defa kendi sosyal medya hesaplarından eleman ilanı yayınladığını dile getiren Güler’in, “Şu anda bir vinç operatörüme genel müdürüme verdiğim maaşı ödüyorum. Bir müteahhit arkadaşımız, ‘Fayans ustasının karşısından ceketimin düğmesini ilikliyorum. Şu anda fayansçı bulmak neredeyse imkansız’ diyor. Tesisat ustası, kalıpçı, demircinin aylık maaşı 100 bin liranın altına düşmüyor. Şimdi hangi mühendise işe başladığında bu maaş veriliyor, sorarım size?” sözleri durumun vahametini ortaya koyuyor.
Diyeceğim o ki…
Eskişehir’de söz söyleyebilen, proje ürütebilen ve bunu kente değer katmak adına ortaya koyabilenler eğer güç birliği oluşturmakta kısır çekişmeleri geride bırakamazsa…
Eskişehir yine havasını alır.
Benden söylemesi.

Tavşana kaç tazıya tut politikası!

Anayasa Mahkemesi, mevcut Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminde Recep Tayyip Erdoğan’ın rektör atama ve Merkez Bankası Başkanını süresi dolmadan görevden alma yetkisini iptal etti.
CHP’nin 6 yıl önce yaptığı itirazı inceleyip nihayet bir karara bağlayabilen AYM’nin iptal kararı, 12 ay sonra yürürlüğe gireceğinden Meclis’in bir yıl içinde yeni yasal düzenleme yapması gerekiyor.
Bu iptal kararı neden şimdi alındı?
Bir tesadüf gibi görünmüyor.
Çünkü Cumhurbaşkanı Erdoğan, temel hedefinde; yeniden aynı göreve seçilebilmek için yeni Anayasa’yı “siyasette yumuşama, CHP’nin ve DEM’i istediği birkaç düzenlemeye sarıp sarmalayıp” Meclis’ten uzlaşmayla geçirebilme arayışında.
“Tavşana kaç, tazıya tut” siyasetini Erdoğan iyi bilir…
AYM’nin iptal kararlarının yeni Anayasa tartışmalarının yapıldığı günlere denk gelmesi, “aslında bu sistemde bile Cumhurbaşkanının öyle göründüğü gibi büyük yetkileri yok, AYM isterse mevcut anayasayla Erdoğan’ın elini, kolunu bağlayabilir” algısını yaratmaktan başka bir amaca hizmet etmez.
Bunun yanında…
Erdoğan, daha geçen ay kongresini yapan İYİ Parti’nin eski lideri Meral Akşener ile vakit kaybetmeden bir araya gelecek kadar da sabırsız.
Numan Kurtulmuş ve Süleyman Soylu gibi parti liderlerini yanına çekip gelecek her bir oyu kazanç sayan, buna karşın kaybedecek hiçbir şeyi olmayan Erdoğan’ın Akşener ile görüşme hamlesinin altında yatan stratejinin kokusu yakında çıkar.
Ancak Meral Akşener’in Erdoğan, Cumhur İttifakı’na yanaşması veya kendisine tevdi edilecek bir görevi kabul etmesi İYİ Parti’yi ciddi sıkıntıya sokar.
Burası çok net.
 
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon
Hakan Malalı 6 Haziran 2024 16:38

Metin bey isadamlarına yönelik hava alanı Demişsiniz. Eskişehir halkını niye görmezlik den geliyorsunuz. Yapılacaksa kutahya ya yapılan gibi hava alanı yapılsın. Herkes faydalansın sadece kendinizi ve işadamlarını düşünmeyin.

0 0 Cevap Yaz
porsuk 6 Haziran 2024 09:47

Tarkan Bey, ben bu öneriyi anlayamadım. Hasan Polatkan Hava Limanı'na özel uçaklar inemiyor mu? Tarifeli yurt içi uçuşlar için daha fazla gayret göstermek yerine bu tür önerilerle zaman geçirmek pek mantıklı durmuyor. Ticaret odası ve diğer STK'lar Sunexpress, Corendon gibi şirketlerle sıkı temaslar kurarak bazı iç hat uçuşlarını başlatmak için mesai harcamalılar.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi