Ayşe Ünlüce şimdiden kazandı!

CHP’nin hukukçu Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ayşe Ünlüce, ESTV’de katıldığı “Adaylar Konuşuyor” programında sorularımızı eğip, bükmeden yanıtladı.

19 Şubat 2024 09:08
A
a
Sütiş Eskişehir
CHP’nin hukukçu Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ayşe Ünlüce, ESTV’de katıldığı “Adaylar Konuşuyor” programında sorularımızı eğip, bükmeden yanıtladı.
Mart ayında açıklamayı planladığı projelerinin tanıtım toplantısı öncesi birkaç önemli yatırım müjdesini de programımızda vermeyi ihmal etmedi.
Birincisi kıdemli vatandaşların yararlanabileceği bir sosyal yaşam kampusu.
İkincisi çok kapsamlı gençlik merkezi.
Üçüncüsü bisiklet yolları.
Dördüncüsü ise toplam 56 kilometrelik güney ve kuzeyden şehir içinde kalan çevreyolunu rahatlatacak yollar.
Malum; neredeyse 15 yıldır yapılacağı söylenen kuzey ve güney çevre yollarının projesi, ödeneği, ve yatırım planlaması olmadığı ortaya çıkınca…
Büyükşehir Belediyesinin 2016 yılında planladığı yollar yeniden gündeme geldi. Ünlüce, seçildikten sonra bunları yapacaklarını ifade etti.
Şehir Hastanesi civarındaki yan yolların uzatılması da gerçekleşince trafiğin rahatlayacağı ön görülüyor.
Ünlüce, projelerini sıralarken, kıymetli bir söz de verdi Eskişehirlilere.
“Eskişehir halkına bunun sözünü veriyorum: Ben farklı bir siyasetçi olacağım. Siyaset, hakaret etmeden, yalanlar söylemeden, hayal satmadan nasıl yapılır göstermek istiyorum. Dürüst, şeffaf, erişilebilir, nezaketini koruyan bir siyasetçi olacağım” sözleri kuşkusuz çok önemliydi.
Buradan gelelim başlığımızda da yer alan “Ayşe Ünlüce şimdiden kazandı!” ifadesine.
Meslek örgütleri, sivil toplum kuruluşları ve odalar gibi kentin önemi dinamikleri seçimlerden önce yarışan adaylardan hangilerinin ipi göğüslemeye yakın olduğunu, kimin kazanabileceğini kendilerince kestirirler.
Gördüğümüz kadarıyla bazı oda ve meslek örgütü temsilcileri, büyükşehir belediyesi ile olan ilişkilerini geliştirmek veya projelerinin hayata geçmesi noktasında avukat Ayşe Ünlüce ile görüşme çabası içindeler.
Sorunlarının çözüm adresi olarak avukat Ayşe Ünlüce’yi görmeleri, seçim sonuçlarına ilişkin bir öngörüyü de ortaya koyuyor.
Hasılı…
Avukat Ayşe Ünlüce, saygılı üslup ve siyasi nezaket kuralları çerçevesinde gerçekleştirdiği ziyaretlerinde temas ettiği her vatandaşın gönlünü kazanıyor.
Rakiplerini karalamadan, kadın hassasiyetiyle vatandaşın menfaatini önceleyen belediye hizmet ve yatırımları konusundaki yaklaşımı bir yandan karşılık bulurken…
Ayşe Ünlüce, Eskişehir’in mevcut sosyal ve kültürel dokusunu koruyup, geliştirmekteki iradesini şehri ranta ve rantçılara teslim etmeme konusunda da göstereceğine olan güveni şimdiden yurttaşa vermiş görünüyor.
İnanmış ve kararlı bir büyükşehir belediye başkan adayı profili çizen Ünlüce, hukukçu kimliğiyle adaletli bir yönetim sergileyeceğinin işaretlerini şimdiden veriyor.
Ne de olsa 3 yılı hukuk müşavirliği, 5 yılı genel sekreterlik olmak üzere 8 yıllık büyükşehir belediyesi deneyimi Ünlüce’yi, vaatlerini yerine getirebilmesi bakımından rakiplerinden bir adım ileriye taşıyor.
Tabii ki son sözü yurttaş sandıkta söyleyecek.
Kalın sağlıcakla.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Mehmet 20 Şubat 2024 23:27

Dereyi görmeden paçayı sıvama bakalım gün ola harman ola iyi partililer dik durursa ünlücenin seçim kazanması zor aslında bu yıllardır vazgeçemediğiniz hoca için de böyleydi

0 0 Cevap Yaz
Esesli Bilal 19 Şubat 2024 10:30

Sayın tarkan o yollar şimdiye kadar niye yapılmadı

0 0 Cevap Yaz
Osman 19 Şubat 2024 10:26

Hukukçu kimliğini mahkemeleri uzatmanın yollarını biliyoruz diyerek öne çıkartmışlığı olmasaydı keşke

0 0 Cevap Yaz
KİME GÖRE 19 Şubat 2024 10:05

KİME GÖRE KAZANDI

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi