Ayşe Ünlüce’nin 50 günü bu kadar ses getirdiyse!..

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’nin uygulanmasını bir bir tarihlendirdiği projeleri art arda hayata geçtikçe yurttaştaki memnuniyet de artıyor.

20 Mayıs 2024 09:12
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’nin uygulanmasını bir bir tarihlendirdiği projeleri art arda hayata geçtikçe yurttaştaki memnuniyet de artıyor.
Ayşe Ünlüce 50 günlük başkan.
Hayırlı olsun ziyaretleri ve katılması zorunlu etkinliklerden fırsat yaratıp Eskişehirlilerin yaşam kalitesini artıracak hizmetlere odaklanmaya gayret eden Ünlüce, ekibiyle geç saatlere kadar mesai yapıyor.
Belediye otobüsleri ve tramvayların gece seferleri…
Öğrencilere 250 lira karşılığı sınırsız ulaşım imkanı tanıyan abonman kart uygulaması…
İhalesi yapılacak Gündoğdu Mahallesi’nde 1.500 konutluk projenin 800 konutluk en büyük etabının proje tanıtımı…
Yeri belirlenen ve yakında açılacak özellikle emeklilerin çok istediği halk lokantası…
Ekmek, süt, yumurta ve bakliyata ek olarak, entegre et tesisinin kurulması beklenmeden birkaç ay içinde iki tanzim noktasından satışa başlanacak ucuz kırmızı et…
Bu yaz yapılacak 72,5 kilometrelik bisiklet yolları…
Hayata geçirdiği projelerle başkanlığa hızlı bir başlangıç yapan Ünlüce’den, verdiği sözleri kısa sürede art arda yerine getirebileceğini özellikle yerel muhalefettekiler beklemiyordu.
Belediye tecrübesi ve nezaketiyle yurttaşın kalbine girmeyi başaran Ayşe Ünlüce’ye Yılmaz Büyükerşen’in danışman olması üzerinden AK Parti’nin muhalefet yapmasını…
Ayşe Ünlüce’nin belediye otobüs ve tramvaylarının gece seferleri başlatmasını, Eskişehir’i AK Parti’nin en üst yönetim organı MKYK’da temsil eden Ali Demirel’in ağır bir dille eleştirerek sözüm ona muhalefet etmesini…
Anlamakta güçlük çektim.
İnanın 40 yıl düşünsem AK Parti’nin bu konularda muhalefet edeceği aklıma gelmezdi.
Yine yanlış yoldalar…
AK Parti’liler Eskişehir’de 25 yıldır yaptıkları yanlış muhalefetle hep yerel seçimleri kaybettiler.
Sırf muhalefet etmek için muhalefet ederek yine doğruya ulaşacaklarını sanıyorlar.
Oysa yine yanılıyorlar.
İki yanlış bir doğru etmez.
Benden söylemesi.

Gürhan Albayrak Mihalgazi’ye nostaljik tren istemiş!

Cumhurbaşkanı ve AK Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında yapılan il başkanları toplantısı Eskişehir kamuoyunda önemli bir yer tuttu.
Bunun nedeni ise toplantıda söz sırası kendisine gelince kente yatırım talebinde bulunan AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak’ın, hükümet yatırımlarını yeterince tanıtmadığı gerekçesiyle Erdoğan’dan uyarı almasıydı.
Kulis bilgisi olarak sızan bu bilgiyi Albayrak, kendisi de doğruladı.
Ancak Albayrak’ın Eskişehir için ne yatırımı istediğini bilmiyorduk.
Ta ki ESTV’de yayınlanan “Eskişehir’in Nabzı” programında bu konunun detaylarını meslektaşım Murat Taşkın açıklayana kadar.
Murat Taşkın, İl Başkanı Gürhan Albayrak’ın, yatırım olarak Mihalgazi’ye “nostaljik tren” yapılması talebinde bulunduğunu söyleyince, stüdyodaki bendeniz dahil 3 gazeteci önce şaka yaptığını düşündük.
Yatırımın içeriğinin Mihalgazi’ye nostaljik tren olduğunu öğrenince şaşkınlığımızı gizleyemedik tabii ki…
Dahası da var.
Cumhuriyet’in haberine göre Erdoğan, toplantıda, “En büyük tren yatırımlarını da Eskişehir, Ankara ve İstanbul’a yaptık, sonuç ne oldu? (Yılmaz Büyükerşen’i kast ederek) Eskişehir yaşlı diyordunuz. Ne oldu? Hanımefendi geldi. Eskişehir’den Ankara’ya hızlı tren hattı getirdik. Karşılığı da yok. Çalışmıyorsunuz” ifadelerini kullanmış.
Erdoğan’ın bu sözleri üzerine toplantıda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’nun, hızlı tren hatlarını kast ederek, “Hatta bakalım” dediği, Erdoğan’ın Uraloğlu’nun bu sözlerine de kızdığı “Ne bakacaksın hatta, 4-5 merkez ilçe kaybetmiş, bir de tren mi vereceğiz” tepkisini göstermiş.
Yazacaklarım bu kadar.
Bu defa yorumu size bırakıyorum.

Bu sözleri her AK Parti’liden duymazsınız!

Gürhan Albayrak başkanlığındaki AK Parti İl yönetiminin ESGROUP’u ziyareti önemli gözlemlere fırsat verdi.
“Yiğidi öldür hakkını ver” derler.
Gürhan Albayrak, Eskişehir’e katkı sunmaya çabalayan bir profil çiziyor. Eskişehir’in sorunlarını çözme adına bir irade koyma gayreti içinde. 
Gündemi yakından takip edenler bilir…
AK Parti’li yöneticiler bugüne kadar ülkenin kurucu lideri Büyük Önder Atatürk ile hep mesafeli bir ilişki içinde oldular.
Partinin üst kademesi böyle davranınca iş aşağıya doğru sirayet ediyor tabii ki.
Ancak Eskişehir’de bu durum farklı. 
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda AK Parti İl Başkanlığı, Milletvekili Nebi Hatipoğlu’nun da arasında yer aldığı kadrosuyla Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.
İl Başkanı Albayrak’ın, burada yaptığı konuşmada, “Bizlere bu günleri armağan etmiş Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını tekrar rahmetle yad ediyoruz. Ruhları şad olsun. Hepsine minnettarız” ifadesini kullanmasını ben kıymetli ve samimi buldum.
Umarım bu davranış ve tutum, son nefesine kadar Atatürk düşmanlığı yapan “Fesli Kadir”in kuyruğuna takılan yobaz AK Parti’lilere örnek olur.
Bayramımız kutlu olsun.
 
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi