Ayşe Ünlüce hızlı başladı

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, hukukçu ve tecrübeli bürokrat olarak oturduğu koltuğun hakkını vermeye başladı.

11 Mayıs 2024 11:24
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, hukukçu ve tecrübeli bürokrat olarak oturduğu koltuğun hakkını vermeye başladı.

Göreve gelir gelmez kolları sıvayan Ünlüce, yaptığımız görüşmede önemli bilgiler verdi.

Seçim öncesi yapmayı taahhüt ettiği 70 projenin hangisinin 5 yıl içinde ne zaman hayata geçirilebileceklerine ilişkin sıralama yaptıklarına dikkati çeken Ünlüce, Eskişehirlilere müjde niteliğindeki haberleri art arda sıraladı.

24 SAAT OTÜBÜS SEFERLERİ

14-15 Mayıs itibarıyla belediye otobüsleri belirli güzergahlarda 24 saat sefer yapacak. Tramvaylar da saat 02.00-03.00’e kadar hizmet verecek.

ABONMAN KART

Öğrencilere belirli bir ücret karşılığında sınırsız ulaşım hakkı tanıyan abonman kart uygulaması gelecek hafta başlıyor.

KENTSEL DÖNÜŞÜM

Kentsel dönüşüm kapsamında Gündoğdu Mahallesi’nde 1.500 konutluk projenin 800 konutluk en büyük etabının tanıtımı ve ihalesi yine 14 Mayıs Salı günü yurttaşın katılımıyla gerçekleşecek.

HALK LOKANTASI

Özellikle emeklilerin o çok istedikleri halk lokantası hizmet vermek için gün sayıyor dersek sanırım yanılmış olmayız. Bir ay içinde Büyükşehir Belediyesi Halk Lokantalarının ilki Odunpazarı Bölgesinde merkezi bir yerde açılıyor. Yeri belirlendi.

HALK ET

Ve…
Benim de çok önemsediğim, sizlerin de çokça sorduğu, yüksek fiyatı nedeniyle artık seyirlik hale gelen kırmızı ete yurttaşın uygun fiyata ulaşabilmesi için düşünülen Halk Et…
Başkan Ayşe Ünlüce, kurulması bir yılı bulabilecek entegre et tesisinin yapımını beklemeden hayvan yetiştiricilerinden doğrudan alım yaparak haziran ayı sonu gibi yurttaşı ucuz kırmızı ete kavuşturacaklarının altını çizdi.

BİSİKLET YOLLARI

Eskişehir malum bisiklet kullanımı yoğun bir kent. Bu nedenle Başkan Ünlüce’nin vaatleri arasında yer alan 72,5 kilometrelik bisiklet yolları da birkaç ay içinde hayata geçirilecek.
Bunun için proje bedelinin yüzde 45’i kadar bakanlıktan hibe alma durumu olduğunu belirten Başkan Ünlüce, bunun da kısa süre içinde yapımına başlanacağını kaydetti.
Buraya dikkatinizi çekmek isterim.
Başkan Ünlüce, insan hayatına değen, yaşamını ve konforunu önemli ölçüde kolaylaştıran veya etkileyen projeleri söz verdiği gibi kısa sürede hayata geçirmek için çabalıyor.
“Belediyecilik deneyimi ve hukukçu kimliği, vaatlerini yerine getirme konusunda güven veriyor” dersek sanırım yanılmayız.
Şunu da unutmadık tabii ki.
Başkan Ünlüce, kitapçık olarak bastırdığı vaatlerini yerine getirmezse kendisinden hesap sorulmasını istemişti zaten.
O nedenle Eskişehirliler adına icraatlarının sıkı takibindeyiz.
Bilin istedim.

AK Parti’nin içinde bulunduğu çıkmaz!

 Yerel seçim sonuçlarını herkes kendi meşrebine göre yorumluyor.
CHP’liler önemli bir seçim galibiyeti olarak görüyor…
AK Parti’liler, enflasyonla mücadele programı ve sandığa gitmeyen seçmeni sorumlu tutuyor…
MHP’liler 51 ilin il genel meclis sonuçlarına göre kendilerini başarılı sayarken…
İYİ Parti’liler “yol kazası” diye tanımlıyor…
Bu seçimde ilk defa AK Parti ikinci parti konumuna geriledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere kurmay ekip, hazırlanan raporlar doğrultusunda yenilgi yemeğinin faturasını çıkartıyor.
Burada AK Parti aslında büyük bir çıkmaz içinde.
Bunun nedeni ise kendi kazdığı kuyuya düşmesi.
Nasıl mı?
Bırakın liyakatsız atamaları, yerlerde sürünen eğitim kalitesini, bir türlü sonuç alınamayan dindar nesil yaratma çabalarını, ötekileştirilen insanları, cehaletin kutsanmasını, ürkütücü rakamlara ulaşan sığınmacı göçünü, şiddet toplumu haline gelinmesini…
Sadece ekonomi penceresinden baksak bile...
Artık dilimizde tüy bitti…
Düşük gösterilen enflasyon rakamlarına gör, emekliye, memura, işçiye ve asgari ücretliye, yani toplumun neredeyse yüzde 70’lik kesimini yoksulluğa sürükleyerek…
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünyada hiçbir ülkenin uygulamadığı “Faiz neden, enflasyon sonuç” iktisat teorisiyle ülke ekonomisi uçurumun kenarına geldi.
Enflasyonla mücadele programı uygulanmak zorunda.
Başka çıkış yolu yok.
Ancak bu program, emekli ve asgari ücretli gibi dar ve sabit gelirli kesime iyileştirme yapılması, ek zam verilmesini engelliyor.
Kamu tasarrufunu zorunlu kılıyor.
Bakın bakalım etrafınıza kamuda bir tasarruf görebiliyor musunuz?
Tabii ki hayır.
Dar ve sabit gelirlilere iyileştirme yapılmayınca oy kaybı artan AK Parti, zam yapsa bu defa enflasyonla mücadele programını delmiş oluyor.
Anlayacağınız AK Parti iktidarda büyük bir çıkmaz içinde.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir kez daha aday olabilmesi için seçimlerin erken yapılma ihtimalinin yüksek olduğu da düşünüldüğünde…
Bu çıkmaz daha da derinleşiyor.
 
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon
Eses 12 Mayıs 2024 02:33

Ayşe hanım, söz verdiği kuşaklama yollarına hemen başlamalı.

0 0 Cevap Yaz
Mühendis bey 11 Mayıs 2024 11:55

Sivil karta neden abonman yok

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi