AKP ve CHP içindeki MHP’liler

AKP ve CHP içindeki MHP’liler

20 Mart 2014 09:21
A
a
2014 yılı benim için hiçte iyi gelmedi. Geçtiğimiz hafta bugün ESOGÜ Hastanesinde küçük bir operasyon geçirdim. Geçen Salı günü ise ikinci operasyonu olmak zorunda kaldım. Her iki operasyonda bir birinden farklı.
Her iki operasyonla beni eski sağlığıma kavuşturan Genel Cerrahi Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Adnan Şahin ile Üroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Turgut Dönmez ile ekip arkadaşlarına teşekkür ederim. İnşallah bunlar son olur. Hiç olmazsa 2014’ün geriye kalan 9 ayını sağlıklı tamamlarım.
Söz açılmışken iyi ki Eskişehir’de ESOGÜ Hastanesi var. Kısıtlı imkanlarla zor ameliyatlar başarılı öğretim üyesi cerrahların özverilileri ile yapılabiliyor. Rektör Prof. Dr. Hasan Gönen, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Akın Turgut ile hastane yöneticileri gereken özveriyi gösterdiklerini görüyoruz. İşte o zaman ESOGÜ Hastanesi Türkiye’de parmakla gösterilecek bir hastane olur.
Birde özellikle iktidar partisi milletvekilleri ile bakanlar kurulu kabinesinde Eskişehir’i temsil eden Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, gerek ESOGÜ’nün gerekse üniversite hastanesinin eksikliklerinin tamamlanması konusunda biraz daha fazla performans sergileyebilseler.
Neyse gelelim esas konumuza.
Seçim günü yaklaştıkça seçimle ilgili çıkartılan dedikoduların kulaktan kulağa yayılması sürüyor. Bu dedikoduların bazı seçmenler üzerinde etkili olduğunu görüyorum. Ancak seçimin sonucu etkileyecek sayıda olduğunu düşünmüyorum.
AK Parti’nin ve CHP’nin küskünleri hakkında çeşitli iddialar veya dedikodular dolaşıyor şehirde. Bunu iki gün yattığım hastanede bile duydum ve ‘yuh artık’ dedim.
MHP ADAYI EDİZGİL’E
OY VERECEKLERMİŞ
AK Parti’de Tepebaşı İlçesinde aday adayı olan Tepebaşı eski İlçe Başkanı Vahap Ata, Zihni Çalışkan ve Mustafa Birsen’den birisinin aday olması bekleniyordu. Bu isimler devre dışı bırakılarak parti dışından birisi olan Orhan Soydaş’ın başkan adayı yapılması özellikle Vahap Ata ve Zihni Çalışkan’a destek verenler tepki gösterdiler.
İşte bu gerekçe ile Vahap Ata ve Zihni Çalışkan’ı destekleyenler, kendi gönüllerindeki isimlerin aday yapılmaması üzerine AK Parti’ye kırgınlar.
Kırgınlar, Büyükşehir’de Harun Karacan’a destek vereceklerini, Tepebaşında ise oylarını kime verecekleri konusunda sandık başına gittiklerinde karar vereceklerini söylüyorlarmış.
CHP’Lİ KÜSKÜNLERDE
MHP DİYORLARMIŞ!
Tıpkı AK Parti’nin küskünleri gibi CHP Odunpazarı Belediye Başkan adaylığının belirlenmesi döneminde yaşananlardan dolayı kırılanlarda, Odunpazarı Belediyesi için Belediye Başkan adayı Kazım Kurt’a oy vermeyeceklermiş.
Bu söylenti bugün çıkmış değil. Aylardan beri CHP’li küskünlerin özellikle Odunpazarı Belediye Başkanlığı için, hatta sadece Odunpazarı değil Büyükşehir’ de de CHP’ye oy vermeyecekleri konuşuluyor.
CHP’li küskünlerin de özellikle Odunpazarı İlçesinde partilerinin adayı Kazım Kurt’a değil, MHP’nin bayan belediye başkan adayı Emine Edizgil’e destek verecekleri iddia ediliyor.
Ben ne AK Partililerin ne de CHP’lilerin çok büyük sayıda MHP adayı Edizgil’e destek vereceklere ihtimal vermiyorum.
Gidenler olabilir. Ancak AK Parti ile Cumhuriyet Halk Partisi’nden MHP adayı Emine Edizgil’in gideceği iddia edilen oyların seçilme sayısına ulaşacağını sanmıyorum. Birde her ne kadar özellikle CHP’lilerin MHP’ye destek verecekleri dedikodusu yapılıyorsa da, kendisinin boğazına bıçak dayansa bile, kerhen de olsa kendi partilerinin adayına oy verirler. Özellikle de seçim kazanma ihtimalleri olduğu bir dönemde.
Bu tür dedikodular gerek AK Parti gerekse CHP’ye oy vereceklerin kararını değiştirmez. Kaldı ki, sadece 30 Mart seçimleri öncesinde değil, hemen hemen her seçimlerde kendilerinin gönlünden geçen veya destekledikleri aday adaylarının aday yapılamamasına tepki gösteren guruplar çıktığını gördük.
Birde şunu iyi görmek lazım. MHP Odunpazarı Belediye Başkan adayı Emine Edizgil ciddi şekilde Odunpazarındaki seçmenlerce konuşuluyor. Konuşulmak demek seçimi kazandığı anlamı taşımaz. İkincisi ise Emine Hanımın seçilmesi için mevcut 20 bin oyun üzerine 80-90 bin oy daha eklemesi gerekir. Bakıldığında bunun kolay olmayacağını düşünüyorum.
 
 
TÜRKİYE’NİN İLK SERAMİK PARKI
Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, 30 Mart’ta sandıklarda yarışmayacak olmasına rağmen 30 Mart’a kadar Odunpazarı İlçesi halkına hizmet etmek için çalışıyor.
Botanik Park’tan sonra dikkat çeken ikinci açılış ise, Odunpazarı Belediyesi tarafından yapılan Türkiye’nin ilk, Dünya’da en büyük parklardın biri olan Seramik Parkı oldu.
2 etaptan oluşan ve tamamlanan 1. Etabın açılışında konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Ağustos ayından bu yana geceli gündüzlü çalışarak yapılan Seramik Parkı’nın Eskişehir turizmine yeni bir ivme ve anlam kazanacağını vurgulayarak “Dünyanın en büyük seramik parklarından biri olacak. Çağdaş Seramik Açık Hava Müzesi, Çağdaş Seramik Eserler Müzesinin yer aldığı Seramik Park’taki atölyede genç seramik sanatçıları yetiştirilecek” dedi.
Başkan Sakallı’nın başka açacağı hizmetler var mı bilmiyorum. Ama Botanik Park ile Açık Hava Seramik Müzesi Eskişehir’de çok konuşulacak iki önemli hizmet olarak görüyorum.
 
 
 
 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi