AK Parti’nin seçim vaatleri…

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kanal D – CNN Türk canlı yayınında bir grup gazeteciye verdiği mülakatı izledim. En şaşırdığım bölüm Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imar affıyla ilgili soruya verdiği cevap oldu.

14 Nisan 2023 08:44
A
a
Sütiş Eskişehir
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kanal D – CNN Türk canlı yayınında bir grup gazeteciye verdiği mülakatı izledim.
En şaşırdığım bölüm Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imar affıyla ilgili soruya verdiği cevap oldu.
Erdoğan, Kahramanmaraş depremlerinden sonra gündeme gelen ve bizzat kendi partisince 9 defa çıkarılan imar affına ilişkin, "Yeni dönemde parlamentoyla ilgili 50. maddede katalog suçlar yerini alacak. Biz daha da köşeye sıkıştıracağız. Çünkü bu işin affı maffı olmaz" dedi.
Gelelim AK Parti’nin ekonomi vaatlerine…
Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki seçimde verdiği vaatlerin hangilerini yerine getirdi, hangileri ne düzeyde kaldı bir bakmakta fayda var.
Biliyorsunuz Türkiye usulü Cumhurbaşkanlığı Hükümet modelinde tek sorumlu Cumhurbaşkanı Erdoğan.
Öncelikle enflasyondan başlayalım.
Mart ayı itibarıyla yıllık tüketici fiyatları endeksi TÜİK rakamlarıyla yüzde 50, Enflasyonu Araştırma Grubu (ENAG) rakamlarıyla yüzde 100.
Peki ne vadetmişti? Tek haneli bir enflasyon. Bu, en fazla yüzde 9 anlamına gelir.  Ne oldu? TÜİK rakamıyla bile yüzde 50. Ne vadediyor? Yine tek haneli bir enflasyon.
Gayri Safi Milli Hasıla için 2018 seçiminde ne vadetmişti? Önce 2 trilyon dolar, sonra 1,5 trilyon dolar olarak revize etti. Ne gerçekleşti? 810 milyar dolar.
İhracat için de 500 milyar dolar hedefi konmuştu, sonra 400 milyar dolara revize edildi. Ne oldu? 254 milyar dolar.
Kişi başı milli gelir için 2018 yılında 25 bin dolar olacak demişti Erdoğan. Bunu 16 bin dolara çekti. Ne oldu? 10 bin dolar.
İşsizlik için yüzde 5’in altına inecek demişti. Sonra yüzde 7’ye revize etti, yüzde 10 olarak gerçekleşti.
Bu köşede daha önce de dile getirmiştim…
Ekonomi her şeyin başıdır.
İnsanların öncelikleri her yerde aynı.
Barınma, gıdaya ulaşma, iş bulabilme, ailenin geçimini sağlayabilme ve güvenli yaşam öncelikli ihtiyaç.
Dini inancı serbestçe yerine getirebilmek, sosyal çevrede kabul görmek, keskin politik ayrımlar ve kutuplaşma bunlardan sonra geliyor.
AK Parti’nin öne çıkan seçim vaatleri…
Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminde aksayan yönler düzeltilecek, kamuda mülakat kalkacak, gençlere aylık 10 GB internet verilecek, yeni evlenecek gençlere faizsiz 150 bin lira iki yılı geri ödemesiz 48 ay kredi verilecek ve gençler için cep telefonu ile bilgisayarda vergi sıfırlanacak…
Yoksulluk ve hayat pahalılığına “dur” deme şansı kimin yüksekse, kim gençlerin önünü açacak politikaları uygulayabilecek umudu veriyorsa, kim liyakate göre ülkeyi yönetme becerisini gösterecek inandırıcılığa sahipse, kim ekonomide yeni bir hikaye yazacak imajı sunuyorsa bu seçimi o kazanacak gibi duruyor.
En azından buradan bakınca öyle görünüyor.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi