AK Parti’de yaprak dökümü başladı!

Türkiye’de CHP’yi birinci parti konumuna getiren 31 Mart yerel seçim sonuçları AK Parti’de tartışılmaya devam ediyor.

28 Mayıs 2024 09:15
A
a
Sütiş Eskişehir
Türkiye’de CHP’yi birinci parti konumuna getiren 31 Mart yerel seçim sonuçları AK Parti’de tartışılmaya devam ediyor.
Yerel seçim sonuçlarına ilişkin il teşkilatlarından istenen raporların kapağını açan oldu mu bilinmez ancak şu bir gerçek ki AK Parti genel merkezi operasyona illerden başladı.
AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar’ın istifasından sonra Adıyaman İl Başkanı Emrah Erkan Bulucu da affını istedi.
Kulislere göre, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, seçimlerde istenilen performansı gösteremediği belirlenen il başkanlarının istifasını zamana yayarak isteyecek.
Bazı illerde istifalar eylüle kadar tamamlanacak, bazı illerde ise eylül ayında başlayacak kongrelerde  istenilen değişiklikler gerçekleştirilecek.
AK Parti’nin normalde bu yıl yapılması gereken Olağan Kurultayı’nın gelecek yıla ertelenmesi söz konusu.
Bu sürede eylül itibariyle ilçelerden başlanarak teşkilatlardaki seçimlerin tamamlanması ön görülüyor.
Gelelim Eskişehir’e…
Gürhan Albayrak’ın durumu biraz da Eskişehir milletvekilleri Fatih Dönmez, Ayşen Gürcan ve Nebi Hatipoğlu’nun vizesine bağlı görünüyor.
Eskişehir’de ocak ayında gerçekleşen aday tanıtım toplantısından sonra il başkanlığına son dakika atamasıyla getirilen Albayrak’ın seçimlerde istenilen performansı gösterip göstermediğini ancak milletvekilleri rapor edebilir. 
Bir de Eskişehir’i AK Parti MKYK’da temsil eden üye Ali Demirel.
Odunpazarı ve Tepebaşı ile kırsal ilçe başkanlarının durumunu ise eğer görevinde kalması konusunda bir irade ortaya konulursa Albayrak netleştirir.
Şunu da not etmekte fayda var.
Gürhan Albayrak, Eskişehir’e hizmet noktasında çare arayışlarını sürdürüyor.
Her hafta milletvekilleriyle birlikte bir bakan ile bir araya gelmeye çabalıyor.
Eskişehir’in çözüm bekleyen sorunlarının üzerine gidiyor…
Yatırımı süren, yatırım programına alınan veya alınmadıysa neden alınmadığını sorgulan bir tutum içinde.
İyi bir performans sergiliyor.
43 yaşında genç, çalışkan ve başarılı bir sanayici Albayrak’ın bu hengamede görevden alınması, Eskişehir’de AK Parti’nin “insan kaynakları tepsisinin dibinin sıyrılması” anlamına gelir.
Çünkü AK Parti Eskişehir’de siyaset değirmeninde partili öğütmekte çok mahir…
Hakkını teslim etmek lazım, bu konuda başarılılar.

Eskişehir’in güven veren güçlü kadınları

TEMA Vakfı Başkanı Deniz Ataç, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve aynı zamanda ağabeyi olan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ı ziyaret etti.
Boğaziçi Üniversitesi mezunu, yaşamına pek çok ilki sığdırmayı başaran, memleketi Eskişehir’e tutkun dolu dolu bir kadından bahsediyoruz…
Citibank N.A., Banque Indosuez, Credit Lyonnais ve Saudi American Bankası’nda Hazine ve Pazarlama Müdürlüğü yapan Ataç, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Başkan Yardımcılığı görevini de üstlendi.
Türkiye İş Bankası iştiraklerinden Fora Zeytin’in üretim ve pazarlama şirketleri olan Ant Gıda ve Zepa Pazarlama’nın 9 yıl Genel Müdürlüğü ile aynı dönemde 4 yıl Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçı Birliği Başkanlığı yaptı Deniz Ataç. Birliğin ilk kadın başkanı oldu.
Dünya gazetesi tarafından 2002 yılında en başarılı profesyonel kadın yönetici seçilen Ataç, 2013 yılından beri TEMA Vakfı Başkanlığı görevini sürdürüyor.
Deniz Ataç ve Çevre Politikaları Bölüm Başkanı Eylem Tuncaelli, ESTV’de 26 Aralık’ta yayınlanan Soruyoruz programında meslektaşım Murat Taşkın ve bendenizin sorularını yanıtlamıştı.
Eskişehir’in de gündemindeki siyanürlü altın madenlerinin çevreye verdiği zararları örnekleriyle anlatan Deniz Ataç, akılardaki soru işaretlerini gidermişti.
Ataç, Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’yi ziyaretinde de Türkiye’deki maden sahaları ve doğanın korunması için yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. 
Ünlüce de “İnsanımıza, doğamıza, çevremize zarar verecek her projenin takipçisiyiz. Bu projelere engel olmak için davalar açıyoruz. Eskişehir’in havasının kirletilmesine izin vermeyiz” ifadesini kullandı. 
Hukukçu Başkan Ayşe Ünlüce ve çevreci Deniz Ataç…
Eskişehirlilere temiz bir çevre ve doğa konusunda güven veriyorlar…
Sizce de öyle değil mi?

Eskişehir Sanat Derneği Başkanı Tosuner güven tazeledi 

Şehabeddin Tosuner başkanlığındaki Eskişehir Sanat Derneği, çok güzel çalışmalara imza atıyor.
Üyelerinin sanatsal üretimlerini desteklemek bir yana sergiler düzenliyor, kurslar açıyor, geziler gerçekleştiriyor…
Eskişehir Sanat Derneği Başkan Şehabeddin Tosuner’in sırtında yol alıyor dersek sanırım yanılmış olmayız.
Zaman sıkıntısı yüzünden etkinliklerine katılmakta güçlük çeksem de her zaman üyesi olmaktan gurur duyduğum Eskişehir Sanat Derneği 13. Genel Kurul Toplantısı’nı gerçekleştirdi.
Salih Güven’in Divan Başkanlığını üstlendiği Genel Kurulda Şehabeddin Tosuner başkan seçildi.
Ali Ünal İdari İşler Başkan Yardımcısı, Nilüfer Sezer Sosyal işler ve Üyelerle İlişkiler Başkan Yardımcısı, Fatma Koç Medya ve Eskişehir Sanat Dergisi Sorumlusu, Sevcan Özkan Can Eskişehir Sanat Tiyatrosu Sorumlusu ve Genel Sekreter,  Ayhan Oskaylar Sayman, Salih Güven Basınla İlişkiler, Fatma Deniz Kurumlarla İlişkiler, Gürsel Gür Projeler, Nagihan Yılmaz Sezgin Eskişehir Sanat Sergi Salonu Sorumlusu, Tuğba Çiftelerli Birimler Arası İlişkilerde görevlendirildi.

 
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi