Kütahya’da mevsim geçişiyle birlikte gribal enfeksiyonların artması, aktarlara olan ilgiyi yükseltti. Özellikle ıhlamur, zencefil, tarçın, ada çayı, gül hatmi ve ayva denesi gibi ürünler vatandaşlar tarafından sıkça tercih ediliyor.
Aktar Muhammed İnce, korona geçirmiş kişiler ve hastalıklardan korunmak isteyenler için ıhlamur, ada çayı, kuşburnu ve karışık bitki çaylarının tavsiye edildiğini belirtti. Ayrıca öksürüğe iyi gelen gül hatmi, ayva yaprağı, zencefil, tarçın ve zerdeçalın da ilgi gördüğünü ifade etti.
İnce, son dönemde baharat ve bitki fiyatlarında artış yaşandığını aktararak, özellikle yurtdışından gelen zencefil ve tarçında kurdaki artış nedeniyle fiyatların yükseldiğini söyledi. Kuraklık nedeniyle bazı bitkilerin bulunamadığını belirten İnce, en çok ilgi gören ürünlerin ise ıhlamur, kekik, zencefil ve zerdeçal olduğunu vurguladı.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Sağduyu her şeyden önemli
Ahmet D. Canoruç
Okul arazileri de mi satışa çıkartılacak?
Kerem Akyıl
Ahmet Ataç’ın Eskişehir’de yarattığı güç!
Tarkan Demir
Halk geçim derdinde siyasiler şov peşinde...
Kaan Özcan
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
Bu korkunç tabloyu kimse konuşmuyor!
Ümit Polatbaş
Eskişehir’in ihtiyacı vardı
Seval Erci
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy
