Kütahya’da 20 günlüğüne açıyor, gören kaçırmak istemiyor!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Kütahya’da 20 günlüğüne açıyor, gören kaçırmak istemiyor!
A
a

Kütahya’nın Simav ilçesinde “Ağlayan Gelin” olarak bilinen ters laleler, sadece 20 gün süren ömrüyle bahçeleri renklendirirken doğa tutkunlarına görsel şölen sunuyor.

Kütahya’nın Simav ilçesine bağlı Demirciköy beldesinde, halk arasında “Ağlayan Gelin” olarak bilinen ters laleler baharın gelişiyle birlikte yeniden yüzünü gösterdi. Her yıl mart ve nisan aylarında açan bu nadir çiçekler, kısa ömürlerine rağmen doğaseverlere eşsiz bir manzara sunuyor.

Sadece 20 gün yaşıyor

Mahalle sakinlerinden Habibe Dağhan’ın bahçesinde yıllardır yetişen ters laleler, yaklaşık 20 gün boyunca canlılığını koruyor. On yıllardır aynı bahçede açan çiçekler, bölgenin simgelerinden biri haline geldi.

“Uzağa gitmeye gerek yok”

Dağhan, ters laleleri görmek isteyenleri mahallelerine davet ederek, bu doğal güzelliğin yerinde görülmesi gerektiğini vurguluyor. Çiçeklerin her yıl mart ortasında açtığını belirten Dağhan, ziyaretçilere kapılarının açık olduğunu ifade ediyor.

Mahallede yaygınlaştırmak istiyorlar

Doğaya olan ilgisini dile getiren Dağhan, ters lale soğanlarını komşularıyla paylaşarak bu güzelliğin mahalle genelinde yayılmasını hedefliyor. Bölge halkı ise bu nadir çiçek sayesinde bahar aylarında adeta görsel bir şölene ev sahipliği yapıyor.

Kaynak : İHA
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi