Gediz’De Üniversite Öğrencilerinden “Her Gün 10 Adım” Projesi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Gediz’De Üniversite Öğrencilerinden “Her Gün 10 Adım” Projesi
A
a

Gediz’De Üniversite Öğrencilerinden “Her Gün 10 Adım” Projesi

Sütiş Eskişehir
Kütahya’nın Gediz İlçesinde Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri, sağlık farkındalığı oluşturmak için sosyal sorumluluk projesi gerçekleştiriyorlar.
Öğrenciler Ramazan ayı başından bu yana açık alanlarda “Her gün 10 Bin Adım” projesi ile park ve yürüyüş alanlarında dikkat çekmek için yürüyüş gerçekleştiriyorlar.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Gediz Sağlık Hizmetleri Müdürü Beslenme ve Diyetetik Ana Bilim Dalı Dr.Öğretim Üyesi Sinan Darcan; “Fiziksel aktivitenin sağlık üzerindeki etkileri saymakla bitmez. Günümüzde hareketsizliğin en büyük etken olduğu şeker hastalığı, obezite, kolesterol ve yüksek tansiyon gibi rahatsızlıkları önlenmesi adına fiziksel aktiviteyi yaşamımızın her anına yaymamız gerekiyor” dedi.
Dr. Öğretim Görevlisi Sinan Darcan, “Ramazan ayında metabolizmamız yavaşlıyor. İftarda millet olarak aşırıya kaçıyoruz. Bu durumda hem kilo hem de çeşitli sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor. İftardan sonra yapılacak hafif tempolu yürüyüşler sağlık açısından çok önemli. Öğrencilerimizin gerçekleştirdiği sağlık farkındalığı için teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Kaynak : Kütahya Yerel Haberler - İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi