Atar, oda binasında düzenlenen açılış töreninde yaptığı konuşmada, serginin litografi baskı resim tekniklerinden oluşturulduğunu söyledi.
Litografinin Türkiye'ye erken gelen bir teknik olduğunu aktaran Atar, "1796'da Almanya'da bulunan bir teknik. Türkiye'de 1830'lu yıllarda gerçekleştirilmeye başlanan bir resim tekniği. Bu teknik, daha çok endüstri alanında kullanılıyor. Ancak daha sonra sanatsal olarak kullanılmış ve hala sanatsal olarak kullanılmakta." dedi.
Serginin 2000'li yıllarda yaptığı baskılardan oluştuğunu da belirten Atar, "Sergide, 27 adet eser var. Giderek doğallıktan uzaklaşma ve betonlaşmayı konu alan eserler var. Doğallığı kaybedişimize neden olan imgeleri kullandım." diye konuştu.
Sergi, 2 Aralık'a kadar gezilebilecek.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Bütün suç Talat Yalaz’da!
Tarkan Demir
En azından kayyum atandığının haberini aldık
Kerem Akyıl
Annelere tam destek
Seval Erci
Halk somut adım istiyor!
Kaan Özcan
Sayfaların arasında unutulan hayatlar
Ümit Polatbaş
Daha iyi performansları göreceğiz
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy
Türkiye'de futbol
Osman Cemoğlu