Eskişehir'in komşusunda kira fiyatları geriliyor: Yıllık artış yarı yarıya düştü!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'in komşusunda kira fiyatları geriliyor: Yıllık artış yarı yarıya düştü!
A
a

Kütahya’da konut piyasasında kira artış oranları önemli ölçüde geriledi. 32 yıldır sektörde olan uzmanlar, piyasanın dengelenmeye başladığını ve fiyatların çevre illere göre hâlâ daha uygun olduğunu belirtiyor.

Kütahya’da 32 yıldır emlak sektöründe faaliyet gösteren Levent Sarıkaya, kira artış oranlarının yüzde 60-65’ten yüzde 30-33 seviyelerine gerilediğini açıkladı. Sarıkaya, düşüşün arz-talep dengesi, devlet müdahaleleri, enflasyon politikaları ve göç yapısı gibi birden çok faktöre bağlı olduğunu söyledi.

Ortalama kira fiyatları

Kentte 1+1 daireler 7 bin – 8 bin TL, 2+1 daireler 10 bin – 15 bin TL, 3+1 daireler ise 15 bin TL’den başlayarak dairenin özelliklerine göre yükseliyor. Çevre illerde artışlar hâlâ yüzde 60-65 bandında seyrederken, Kütahya Türkiye genelinde daha düşük kira seviyelerine sahip iller arasında yer alıyor.

Arz artışı fiyatları aşağı çekti

Sarıkaya, özellikle TOKİ projeleri, öğrenci yurtları ve özel sektörün ürettiği yeni konutların piyasayı rahatlattığını belirtti. Artan konut sayısının talebi karşılamaya başlamasıyla birlikte kira fiyatlarında düşüş gözlendi.

Kütahya cazibesini koruyor

Fiyatların çevre illere göre uygun olması, şehrin sakin yapısı, ulaşım avantajları ve yaşam koşulları, Kütahya’yı memurlar ve öğrenciler için cazip kılıyor. Sarıkaya, geçen yıl 10 bin TL olan bir kiranın normalde 16 bin TL’ye çıkması gerekirken bugün 13 bin TL seviyesinde kaldığını örnek gösterdi.

Piyasanın dengeli ilerlemesi bekleniyor

Emlak uzmanı, kentte kira piyasasının önümüzdeki dönemde de dengeli şekilde ilerlemesini öngördüklerini belirterek, artış hızındaki gerilemenin piyasayı istikrarlı hâle getirdiğini vurguladı.
Kaynak : İHA
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi