İç Anadolu Fırın İşletmecileri Sendikası’nın zam talebi, daha önce defalarca bakanlık tarafından reddedilmişti. Ancak Mart dönemi meclis toplantısında yapılan komisyon değerlendirmesiyle fiyat artışı kabul edildi. Bu karar, fırıncı esnafının uzun süredir beklediği artışı resmileştirdi.
Ocak ve Şubat aylarında gündeme alınmayan ekmek zammı, bu kez bakanlık kararı beklenmeden onaylandı. Ticaret Odası’nın meclis onayının ardından karar, tüm fırın işletmelerine iletildi ve 200 gram ekmek 17 lira 50 kuruştan raflarda yerini aldı. İç Anadolu Fırın İşletmecileri Sendikası Başkanı Musa Kazım Mülazımoğlu, “Gelen zam biraz olsun yükümüzü hafifletecek. Bugün Eskişehir’de simit bile 20 TL’den satılırken ekmekte fırıncı esnafımız zarar eder duruma geliyordu. Her sabah yeni bir maliyet artışı ile uyanıyoruz. İşyeri kiraları, işçi ücretleri ve hammadde giderleri her geçen gün artıyor” dedi.
Fırıncılar, özellikle son dönemde akaryakıt fiyatlarının ve hammadde maliyetlerinin artışıyla zor günler geçiriyor. Alınan zam, hem esnafın zararını azaltmayı hem de sürekli artan maliyetlerle mücadelede nefes aldırmayı hedefliyor.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
MHP’de siyasi kırılma!
Tarkan Demir
Eskişehir’de emekli ne yiyecek?
Kerem Akyıl
Silahları evinizden uzak tutun!
Kaan Özcan
Eskişehir’in ihtiyacı vardı
Seval Erci
Eskişehir'in komşusunda öyle bir miras var ki...
Funda Morgül
Bu bayram ihmalin bedeli ağır olmasın
Ümit Polatbaş
Bornova Afyonspor’dan daha zor rakip
Ahmet D. Canoruç
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy
