Eskişehir'de zamdan sonra ekmeğin fiyatı belli oldu!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de zamdan sonra ekmeğin fiyatı belli oldu!
A
a

Eskişehir’de fırıncıların aylardır beklediği ekmek zammı, Ticaret Odası meclis toplantısında alınan kararın ardından 1 Nisan Çarşamba gününden itibaren uygulanacak.

İç Anadolu Fırın İşletmecileri Sendikası’nın zam talebi, daha önce defalarca bakanlık tarafından reddedilmişti. Ancak Mart dönemi meclis toplantısında yapılan komisyon değerlendirmesiyle fiyat artışı kabul edildi. Bu karar, fırıncı esnafının uzun süredir beklediği artışı resmileştirdi.

Zam üç aydır gündemdeydi

Ocak ve Şubat aylarında gündeme alınmayan ekmek zammı, bu kez bakanlık kararı beklenmeden onaylandı. Ticaret Odası’nın meclis onayının ardından karar, tüm fırın işletmelerine iletildi ve 200 gram ekmek 17 lira 50 kuruştan raflarda yerini aldı. İç Anadolu Fırın İşletmecileri Sendikası Başkanı Musa Kazım Mülazımoğlu, “Gelen zam biraz olsun yükümüzü hafifletecek. Bugün Eskişehir’de simit bile 20 TL’den satılırken ekmekte fırıncı esnafımız zarar eder duruma geliyordu. Her sabah yeni bir maliyet artışı ile uyanıyoruz. İşyeri kiraları, işçi ücretleri ve hammadde giderleri her geçen gün artıyor” dedi.

Maliyet artışları devam ediyor

Fırıncılar, özellikle son dönemde akaryakıt fiyatlarının ve hammadde maliyetlerinin artışıyla zor günler geçiriyor. Alınan zam, hem esnafın zararını azaltmayı hem de sürekli artan maliyetlerle mücadelede nefes aldırmayı hedefliyor.

Kaynak : HABER MERKEZİ
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi