Cadde kapat trafiği rahatlat!

Trafik sıkışıklığına çözüm olarak gündeme getirilenler bellidir. Yeni yollar, kavşaklar, köprüler… Eskişehir’de de yapılan eleştiriler hep bu yönde. Neden yeni yollar ve kavşaklar yapılmıyor…

23 Mayıs 2024 09:24
A
a
Sütiş Eskişehir
Trafik sıkışıklığına çözüm olarak gündeme getirilenler bellidir.
Yeni yollar, kavşaklar, köprüler…
Eskişehir’de de yapılan eleştiriler hep bu yönde.
-Neden yeni yollar ve kavşaklar yapılmıyor…
Oysa yeni yollar inşa etmek trafik sıkışıklığını artırır. Dahası da var mevcut yolların kapatılması ise trafik sıkışıklığını azaltır. Bu durum düşünce yapımıza ters geliyor. Ancak kanıtlanmış ve günümüzde Braess Paradoksu olarak bilinmektedir.
“Matematiksel” isimli bilimsel internet sitesinden öğrendiğim bilgiler son derece ilginç…
Braess paradoksu, her sürücünün kendi seçiminin diğer sürücüler üzerindeki etkilerini dikkate almadan en hızlı rotayı seçmesi nedeniyle ortaya çıkıyor…
Sibel Çağlar’ın makalesinde durum ayrıntılarıyla açıklanıyor:
-Bu paradoks basit bir matematiksel tuhaflık değildir. Yeni yollar inşa etmek yerine yolların kaldırılmasının ulaşım ağlarını iyileştirdiğine dair çok sayıda örnek vardır.1990’da New York’ta çok yoğun bir şehirlerarası yol olan 42. caddenin kapanmasının bir trafik kabusuna neden olması bekleniyordu. Bunun yerine, 25 Aralık 1990’da The New York Times’ta bildirildiği gibi, trafik akışı gerçekten iyileşti.
-2005 yılında, Seul’de altı şeritli bir otoyol kaldırıldı. Sonrasında çevresel faydaların yanı sıra şehir genelinde trafikte bir hızlanma olduğu görüldü.
-1960’ların sonlarında Stuttgart şehri, şehir merkezindeki trafiği hafifletmek için yeni bir cadde açmaya karar verdi. Ancak bu cadde trafiği daha kötü hale getirdi, sonrasında da yetkililer kapatmak zorunda kaldı.

Matematiksel olarak oran da veriliyor. Eskişehir’de bir de kapatılması gereken caddeler ve yollar üzerinde kafa yormak gerekiyor.
 

ÇALIŞMAYA DEVAM!

 3 gün önce AK Parti Genişletilmiş Meclis Üyeleri İstişare ve Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda kürsüde il Başkanı Gürhan Albayrak, Milletvetkilleri Fatih Dönmez, Prof. Dr. Ayşen Gürcan, Nebi Hatipoğlu, belediye başkanları, İlçe başkanları ve Cumhur İttifakı meclis üyeleri katıldı.
Toplantı sonunda Albayrak sosyal medya hesabından kısa bir açıklama yaptı:
-Milletimize hizmet için varız, ilk günkü heyecan ile birlik ve beraberlik içerisinde Eskişehir’imiz için çalışmaya devam…
Bir cümlede verilen mesaj açık ve net…
-Çalışmaya devam!
Görünen o ki Albayrak’ıngörevı bırakması gibi bir durum şimdilik yok!
 
 
 

ÇİNLİNİN YAPTIĞINA BAK!

Sosyal medyada dün Çin’den gelen bir haber oldukça konuşuldu…
Çin'de canlı yayın izleyici sayısını arttırmak için bir adam 4 bin 600 telefon satın aldı ve kendi hesabını izlemeye başladı. Dört ayın sonunda yayıncı 3 milyon yuan yaklaşık 415 bin dolar kazandı.
Yapılan uygulama yasal olarak gözüküyor. Ancak Çin Yargı sistemi olaya müdahale ediyor. Soyadı sadece Wang olarak açıklanan sosyal medya içerik üreticisine yasadışı ticari faaliyetler suçundan bir yıl üç ay hapis ve 50 bin yuan para cezası verildi.
Şu soruyu sormak gerekir. Bu uygulama bizde yaşansa hukuksal olarak ceza alır mı?
 
 

VERGİ YÜKÜ KİRACIYA!

Mehmet Şimşek'in üzerinde çalıştığı yeni vergi düzenlemesine göre kira gelirlerindeki ilk 33 bin TL'nin gelir vergisi muafiyeti kaldırılacak, ev sahipleri artık daha fazla vergi ödeyecek.
Bu şu anlama geliyor…
Kira zamlarında yüzde 25 oranı kalkacak.
Ev sahipleri kiralara çok daha fazla zam yapacak! Vergi yükü yine kiracının sırtına yüklenecek.
 

GÜNÜN SÖZÜ!      

İki ölüm olmadığına göre, o tek ölüm yiğitçe olsun. Çerkes atasözü

GÜNÜN KARİKATÜRÜ


 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi