AK Parti’nin Eskişehir’deki ablası Ayşen Gürcan!

ESTV’de meslektaşım Murat Taşkın ile hazırlayıp sunduğumuz “Soruyoruz” programının bu haftaki konuğu AK Parti Eskişehir Milletvekili Ayşen Gürcan oldu.

9 Mayıs 2024 09:13
A
a
Sütiş Eskişehir
ESTV’de meslektaşım Murat Taşkın ile hazırlayıp sunduğumuz “Soruyoruz” programının bu haftaki konuğu AK Parti Eskişehir Milletvekili Ayşen Gürcan oldu.
Gürcan, kamuoyunun merak ettiği pek çok konuya açıklık getirdi. 
Seçim sonuçlarının AK Parti açısından yeni bir başlangıca vesile olabileceğine işaret eden Gürcan,  milletvekilleri Nebi Hatipoğlu ve Fatih Dönmez ile iyi bir sinerji yakaladıklarına vurgu yaptı.
İl Başkanı Gürhan Albayrak ile her hafta 3 milletvekilinin birlikte toplantı yapıp, belirledikleri konularla ilgili çalışmalar yaptıklarını da söylemeyi ihmal etmedi.
Gürcan’ın konuşmasında öne çıkan iki önemli konu var.
Birincisi, yerel yönetimlere ihtiyaç duymaları durumunda her türlü desteği verebileceklerini söylemesi.
İkincisi de şekillenmesinde rol aldığı AK Parti Eskişehir teşkilatlarından duyduğu memnuniyet.
Gürcan, haftanın 3 günü salı, çarşamba ve perşembe günleri TBMM çalışmaları için Ankara’da pazartesi ve cuma günleri de Eskişehir’de AK Parti İl binasının 6’ncı katındaki ofisinde. 
İletişim kurmak isteyen Eskişehirliler, Ayşen Gürcan ile bu şekilde görüşebiliyor.
Hasılı…
AK Parti’nin Eskişehir’deki ablası mı yoksa patronu mu?..
Adına ne derseniz deyin…
Bu kişi Ayşen Gürcan.
Gürcan, seçildiği günden beri teşkilatlardan bürokratik yapıya kadar partisi adına Eskişehir’i çekip çevirecek çalışmalara imza atarken, gerektiğinde de ablalık yapıyor.
Buradan görünen o.

Kurtuluş Pazaryeri çağrısı karşılık buluyor!

Bu köşeyi takip edenler bilir…
AK Parti’li vekiller ve CHP milletvekilleri veya yerel yönetimler arasında Eskişehir’in menfaatine olan işlerde konsensüs sağlanmasının ne kadar önemli olduğunu pek çok defa yazdığımızı.
Hatta ilk işaret fişeğinin Büyükşehir Belediyesinin projesini hazırladığı, ödeneğini ayırdığı Kurtuluş Kapalı Pazaryeri arazisindeki mülkiyet sorununun halledilmesi konusunda atılabileceğini söyledik.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce de ESTV’de bu yönde bir çağrı yapmıştı. 
Hatta kamu kaynaklarının verimli kullanılması adına Büyükşehir Belediye binası arkasındaki yıkılan vergi dairesinin şu anda boş olan arsasının belediye ek hizmet binası yapılmak üzere kendilerine tahsis edilmesinin son derece yararlı olacağını dile getirmişti.
Öğrendiğim kadarıyla AK Parti Milletvekili Nebi Hatipoğlu, Kurtuluş Pazaryeri arazisinin Hazine’deki pürüzünün giderilmesi için girişimlerde bulundu. 
Belediye ile Hazine arasındaki yazışmaların ardından sorunun giderileceği belirtiliyor.
Böylece, inşaata başlayabilmek için neredeyse 2 yıldır Hazine’deki sorunun çözülmesini bekleyen Büyükşehir Belediyesi Kurtuluş Kapalı Pazaryeri’ni yapabilecek.
Şunu iyi not edin lütfen.
Eskişehirliler yapılan iyiliği de yapılan engellemeleri de unutmaz.
Tıpkı 2 yıldır Büyükşehir Belediyesinin Kurtuluş Kapalı Pazaryeri’ni yapmasının engellenmesi gibi…
Bilmem anlatabildim mi?

Kuzey Çevreyolu değil Bursa-Ankara otobanı   

AK Parti Eskişehir Milletvekili Ayşen Gürcan, önemli bir bilgi verdi.
“Yapılacak mı, yapılmayacak mı, gelecek yıl yatırım programına alınacak mı, yoksa alınmayacak mı?” diye herkesin merak ettiği Kuzey Çevreyolu diye bir proje olmadığını duyurdu.
Gürcan, “Çevreyolu değil, paralı otoyol şeklinde bir çalışma var. Batı'dan iç Anadolu'ya geçecek bir yolumuz var, planlama da var ve şu an projelendirilmiş. Bursa-Ankara yolu olarak gözüküyor.  Bursa-Ankara arası ve Eskişehir de kullanacak.”
Bunun üzerine biraz araştırınca durum ortaya çıktı.
İlk defa 2011 yılında projelendirildiği açıklanan Bursa-Ankara otoban yoluyla ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 15 Mart’ta Eskişehir’de bilgi vermişti.
Ankara-Bursa arasında bir otoyol yapılması için projenin tamamlandığını belirterek,  en kısa zamanda yapım çalışmalarına başlamak istediklerini söylemişti. 
Otoyolun yaklaşık 30 kilometrelik kesiminin Eskişehir'e hizmet edeceğini ifade eden Uraloğlu, “Projesi bitti, şimdi önümüzdeki süreçte onu yatırım programına alacağız. Yakın süreçte yapım çalışmalarına başlamayı hedefliyoruz” demişti.
Aynı konuşmayı önceki bakanlar 10 yıl önce söylemiş. 
Anlayacağınız…
Gelecek 5 yıl içinde paralı otoban da olsa bir çevre yolumuz olmayacak.
Durum bundan ibaret.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi