yandex

Çölovası’nda patates hasadı sürüyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Çölovası’nda patates hasadı sürüyor
A
a

Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesindeki Çölovası bölgesinde patates hasadı devam ediyor. Serin iklimi ve kaynak suyu kalitesindeki sulama suyuyla yetiştirilen bölge patatesi, bu sezon tüccarların yoğun ilgisini görürken üreticilerin de yüzünü güldürdü.

Yayla konumunda bulunan Çölovası’nın serin havası ve sulamada kullanılan soğuk, kaynak suyu kalitesindeki sular, bölgede yetiştirilen patatesin kalitesine katkı sağlıyor.

Hasat döneminin başlamasıyla birlikte çok sayıda patates tüccarının bölgeye gelmesi, üreticilerin de memnuniyetini artırdı.

GEÇEN YILIN ARDINDAN ÜRETİCİ RAHATLADI

Geçtiğimiz yıl patates fiyatlarının üretim maliyetlerinin altında kalması nedeniyle ekonomik açıdan zorlanan Dinar’daki üreticiler, bu sezon ürünlerine gösterilen ilgiden memnun.

Bölgedeki hasat çalışmaları devam ederken üreticiler, ürünlerinin değerinde alıcı bulmasını umut ediyor.

TARIM EKİPLERİ TARLALARDA İNCELEME YAPTI

Dinar İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yavuz Karakuyu ve beraberindeki teknik personel, Çölovası’nda hasadın sürdüğü patates tarlalarında incelemelerde bulundu.

Yapılan kontrollerde piyasa şartları, hastalık ve zararlı durumu ile rekolte hakkında üreticilerle görüş alışverişinde bulunuldu.

Kaynak : İHA
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...