Başkan Ünlüce’den “Kurtuluş” çağrısı!

ESTV’de meslektaşım Murat Taşkın ile hazırlayıp sunduğumuz “Soruyoruz” programının konuğu Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, önemli mesajlar verdi.

25 Nisan 2024 09:16
A
a
Sütiş Eskişehir
ESTV’de meslektaşım Murat Taşkın ile hazırlayıp sunduğumuz “Soruyoruz” programının konuğu Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, önemli mesajlar verdi.
Siyasetteki barış diline vurgu yapan Ünlüce, “Eskişehir’in kendine özgü farklı bir barış kültürü var. Halkımız, kavgadan, karmaşadan kaostan beslenen bir şehir değil. Bunun ispatı, en güvenilir ve en yaşanılabilir şehirler sıralamasında zirveyi zorlamamızdır. Bugün ‘Eskişehirliyim, Eskişehir milliyetçisiyim’ diyen pek çok kişi aslında aslen Eskişehirli değil. Çoğu başka coğrafyalardan gelmiş, buraya yerleşmiş. Bir kadın olarak barış diline katkı verdiysem ne mutlu bana” dedi.
AK Parti İl Başkanı Gürhan Albayrak’ın kendisini ziyaretinde sarf ettiği bir cümlenin yanlış anlaşılmasından duyduğu üzüntüyü dile getiren Ünlüce, “Aslında Sayın Albayrak Eskişehir’deki demokrasinin kazanması anlamında bir söz söyledi. Seçim olaysız geçti, sonuçlara itiraz olmadı. Sandıktan çıkan sonuca herkes saygı duydu. O anlamda bir ifadeydi. Elbette herkes kendi adayı kazansın diye çalıştı. Ülkede bir iktidar var. Biz muhalefet durumundayız. Yerelde ise biz iktidarda, onlar muhalefette. Tabii ki herkes kendine göre bir muhalefet yapacaktır” ifadesini kullandı.
Bu köşenin müdavimleri bilir…
Kurtuluş Pazaryeri’nin yapımını engellemek hiçbir vicdana sığmaz mealinde sözler sarf ettiğimi…
Bana göre seçimden sonra AK Parti ile CHP arasında bir uzlaşı ortamı yaratılacaksa Kurtuluş Pazaryeri’nin yapımının önündeki son derece basit sorunun çözümü çok güzel bir başlangıç olacaktır.
Barış çubuğu, Kurtuluş Pazaryeri’nin yapımı için Hazine’de yaşanan mülkiyet pürüzünün çözülmesiyle yakılabilir.
Bu temenniye karşılık Başkan Ayşe Ünlüce’nin şu sözleri anlamlıydı:
“Ben de öyle dilerim. Çünkü AK Parti adayının da vaatleri arasında yer alan bir projeydi. Kurtuluş Pazaryeri’nin projesi hazır, bütçemize, yatırım programımıza almıştık zaten. Ben de öyle temenni ederim. Buradan da çağrımız olsun. 
Bunun yanında Büyükşehir Belediyesinin arkasındaki binası yıkılan vergi dairesi arsasına yeni büyükşehir hizmet binası yapmak isteriz. Sonuçta kamu kaynaklarını verimli kullanılması önceliğimiz olmalı.”
Bakalım bu çağrı karşılık bulacak mı?
Tabii ki takipçisi olacağız…

AK Parti’nin yeni siyasi stratejisi belli oldu!

AK Parti’nin oy oranı son Milletvekilliği Genel Seçimlerinde yüzde 42,6’dan yüzde 35,6’ya, yerel seçimlerde de 44,3’ten yüzde 35,5’e geriledi.
Eskişehir için de durum pek farklı değil.
AK Parti istikrarlı olarak oy kaybediyor. 
Bu durum ekonomik, siyasi, ideolojik, iç ve dış politik pek çok konuyu bünyesinde barındırıyor.
Uzun uzadıya ayrıntıya girmeyeceğim.
Değinmek istediğim asıl mesele yerel seçimlerde liderliği CHP’ye kaptıran AK Parti’de gözle görülür hale gelen politika değişikliği.
Eskişehir’de AK Parti İl Başkanı Gürhan Albayrak’ın Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen CHP’li Ayşe Ünlüce’yi ziyareti ve burada kullandığı barış dili…
Belediye Meclislerinde görülen karşılıklı uzlaşı…
Eskişehir’in sorunlarının çözümü noktasında AK Parti’nin eskiye göre daha yapıcı siyaset izleyeceği izlenimi…
Ve son olarak TBMM açılışının 104. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Meclis'te düzenlenen resepsiyonda Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, CHP lideri Özgür Özel ile çay içip 15 dakika görüşmesi.
Haftaya asıl görüşmenin gerçekleşecek olması…
Hasılı…
“Ötekileştirmeyin, yaftalamayın, liyakatli ve barışçıl olun, kendinizi ülkenin sahibi hatta devlet görmeyin, kibirli olmayın…” diye diye dilimizde tüy bitti.
Ne zaman ki AK Parti kiminle ittifak kurarsa kursun oy kaybetmeye devam ettiğini anladı…
İşte o zaman, yani yerel seçimlerden sonra, muhalefete karşı daha uyumlu ve yapıcı bir siyaset izleme yönünde ekseni değiştirdi.
Umarız bu durum kısa sürmez.

Bu toplantıya gösterilecek ilgi sonucu etkileyecek

Eskişehirspor’un geleceğinin masaya yatırılacağı toplantı Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın öncülüğünde 26 Nisan Cuma günü düzenlenecek.
Eskişehirspor’un geleceğinin konuşulacağı toplantıya katılımın yüksek olması, gösterilen ilginin fazlalığı “çocuğun ölü doğması”nın önüne geçecektir.
Eskişehirspor’un içinde bulunduğu kötü durumdan çıkabilmesi için herkesin taşın altına eline koyması gerekir.
Üç belediye başkanının seçimden önce verdikleri sözler arasındaki bu girişimi son derece önemsiyorum.
Umarım Eskişehir’in en önemli değeri Eskişehirspor’un geleceği için en doğru kararlar alınır.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
huzurlu 25 Nisan 2024 09:42

Huzur mh. ve Erenköy Mh. kat artırımını ne zaman vereceksiniz Sayın Ünlüce. birde bu konu hakkında bilgi verirseniz memnun oluruz. Başkanım artık bıktık eski binalarda oturmaktan.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi