Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesine bağlı Karaadilli beldesinde, uzun bir aranın ardından yeniden düzenlenen Tarihi Karaadilli Yağlı Pehlivan Güreşleri büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen pehlivanlar, er meydanında kıyasıya mücadele etti. Organizasyon, hem spor kültürünün yaşatılması hem de bölgenin tanıtımına katkı sunması açısından dikkat çekti.
Karaadilli Belediyesi ile Karaadilli Kültür Yaşatma Derneği’nin iş birliğiyle, Geleneksel Güreşler Federasyonu’nun katkılarıyla düzenlenen etkinlikte, gün boyu süren müsabakalar izleyicilere heyecanlı anlar yaşattı. Tribünleri dolduran güreşseverler, pehlivanların zorlu mücadelelerini yakından takip etti.
Final müsabakasında rakibini mağlup eden Feyzullah Aktürk, 43. Tarihi Karaadilli Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin başpehlivanı unvanını kazandı. Son dönemin formda isimleri arasında gösterilen Aktürk, elde ettiği başarıyla bir kez daha dikkatleri üzerine çekti. Karaadilli Belediye Başkanı Hüseyin Şahin, organizasyonun yeniden hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek ata sporunun gelecek nesillere aktarılması için çalışmaların süreceğini vurguladı.
Etkinlik, yoğun katılımı ve yüksek organizasyon kalitesiyle hem spor hem de kültürel açıdan bölgeye önemli katkı sağladı.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Metin Güler yeniden aday olur
Kerem Akyıl
Eskişehir’in “üniversite şehri” unvanı tehlikede!
Tarkan Demir
CHP'nin oyu yüzde 35!
Kaan Özcan
Es Es’in yolu açık olsun
Ahmet D. Canoruç
Emekliler ne yapsın?
Seval Erci
Ruhun emekliliği olmaz
Ümit Polatbaş
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy