yandex

Afyonkarahisar'da haşhaş hasadı tüm hızıyla sürüyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Afyonkarahisar'da haşhaş hasadı tüm hızıyla sürüyor
A
a

Afyonkarahisar'da temmuz ayı başında başlayan haşhaş hasadı devam ederken, üreticiler bu yılki rekolteden memnun olduklarını belirtti. Hasadın ağustos ayı başında tamamlanması bekleniyor.

Afyonkarahisar'ın önemli tarım ürünleri arasında yer alan haşhaşta hasat sezonu devam ediyor. Kent genelinde üreticiler tarlalarda yoğun mesai harcarken, bu yıl elde edilen rekoltenin beklentileri karşıladığı ifade ediliyor.

HASAT AĞUSTOS BAŞINDA TAMAMLANACAK

Kent merkezi ve ilçelerinde kasım ayında ekimi yapılan haşhaşlarda hasat, temmuz ayının başında başladı. Üreticilerin yoğun şekilde sürdürdüğü çalışmaların ağustos ayı başında tamamlanması bekleniyor.

HAŞHAŞ PEK ÇOK ALANDA KULLANILIYOR

Haşhaş bitkisinin kapsülü ilaç sanayisinde hammadde olarak kullanılırken, kapsül içerisindeki haşhaş tohumu ise ezme ve yağ üretiminde değerlendiriliyor. Ayrıca haşhaş, birçok unlu mamulün yapımında da yaygın olarak kullanılıyor.

TARIM EKİPLERİ SAHADA İNCELEME YAPTI

Afyonkarahisar İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri de üretimin sürdürülebilirliğinin sağlanması ve kaliteli ürün elde edilmesi amacıyla hasat çalışmalarını yerinde inceledi. Üreticilerle bir araya gelen ekipler, hasat süreci ve üretim teknikleri hakkında bilgi alışverişinde bulunarak verim ve kaliteyi artırmaya yönelik tavsiyelerde bulundu.

Kaynak : İHA
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...