2024'ün En İyi 10 Filmi: Sinema Severlerin Kaçırmaması Gereken Yapımlar

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç  2024'ün En İyi 10 Filmi: Sinema Severlerin Kaçırmaması Gereken Yapımlar
A
a

2024 yılı, sinema dünyasında büyük yankı uyandıran birçok önemli filmin vizyona girdiği ve gireceği bir yıl olarak anılacak. Yeni yapımlar, devam filmleri, başarılı yönetmenlerin eserleri ve çok konuşulan konularla dolu olan bu yıl, sinemaseverler için adeta bir görsel şölen sunuyor. 2024 yılında vizyona giren ve girmesi planlanan en iyi 10 filmi sizler için derledik. Bu filmler, hem sinematik özellikleriyle hem de etkileyici hikayeleriyle öne çıkıyor.

Sütiş Eskişehir
1.Dune: Part Two

Denis Villeneuve'ün yönetmenliğini üstlendiği "Dune: Part Two", bilim kurgu sevenlerin 2024 yılındaki favori filmleri arasında yer alıyor. İlk filmin bıraktığı yerden devam eden hikaye, Paul Atreides'in ve onun kaderini şekillendiren evrenin derinliklerine iniyor. Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson ve Javier Bardem gibi isimlerin yer aldığı film, görsel efektleri ve hikaye anlatımıyla büyük övgü topladı.

2.Poor Things (Zavallılar)

İskoç yazar Alasdair Gray’in aynı adlı romanından uyarlanan ve yönetmen Yorgos Lanthimos’u 5 yılın ardından sinemaseverlerle buluşturan Zavallılar, Emma Stone'a En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ını kazandırdı.

3. Joker: Folie à Deux

Joaquin Phoenix'in muhteşem performansı ile taçlandırılan "Joker" filminin devamı olan "Joker: Folie à Deux", 4 Ekim 2024'te vizyına girecek. Todd Phillips'in yönetmenliğinde çekilen bu film, Joker'in Gotham City'deki kaotik ve karanlık dünyasını daha da derinleştiriyor. Lady Gaga'nın Harley Quinn karakterine hayat verdiği film, Phoenix ve Gaga'nın güçlü performansları ile izleyicileri yine büyüleyecek gibi.

4. Oppenheimer

Christopher Nolan, 2024 yılında sinemaseverleri bir kez daha büyüledi. "Oppenheimer", Manhattan Projesi'nin ve atom bombasının yaratılışının hikayesini anlatan epik bir biyografik film. Cillian Murphy, Robert Downey Jr., Emily Blunt ve Matt Damon gibi yıldız oyuncuların yer aldığı bu yapım, tarihi olayları ve etkileyici anlatımı ile büyük beğeni topladı.

5. Barbie

Greta Gerwig'in yönetmenliğinde vizyona giren "Barbie", 2024 yılının en eğlenceli ve renkli filmlerinden biri oldu. Margot Robbie'nin Barbie ve Ryan Gosling'in Ken rollerini üstlendiği film, oyuncak bebeklerin gerçek dünyaya adım atmalarıyla başlayan büyüleyici bir hikaye sunuyor. Filmin toplumsal cinsiyet rollerine karşı yaptığı vurgular ve göz kamaştırıcı görselliği, izleyicilerden tam not aldı.

6. Beetlejuice 2

Tim Burton'ın efsanevi korku-komedi filmi "Beetlejuice", yıllar sonra devam filmi ile 6 Eylül'de geri dönüyor. "Beetlejuice 2", Michael Keaton'un ikonik karakterini yeniden izleyiciyle buluşturacak. Winona Ryder'ın da yer aldığı film, absürt ve korkunç evreniyle sinemaseverleri bir kez daha büyüleyecek gibi. Film, hem nostalji rüzgarları estirecekhem de yeni kuşağın ilgisini çekmeyi başaracak.

7. Indiana Jones and the Dial of Destiny

Harrison Ford'un son kez Indiana Jones rolüne büründüğü "Indiana Jones and the Dial of Destiny", macera severlerin bu yılki favorisi olacak 30 Harizan'da vizyona girecek ve James Mangold'un yönetmenliğindeki film, 1960'larda geçen ve arkeolog Indiana Jones'un bir kez daha maceraya atıldığı heyecan verici bir hikayeyi anlatıyor. Aksiyon sahneleri, tarihi öğeleri ve Ford'un performansı, bu filmi unutulmaz kılacak gibi.

8.The Zone of Interest (İlgi Alanı)

Jonathan Glazer'ın yönetmen koltuğunda oturduğu film, Oscar Ödülleri'nde En İyi Uluslararası Film ödülünü kazandı. Film, Auschwitz kampının yanında aileleri için bir yaşam kurmaya çalışan kampın komutanı Rudolf Höss ve eşi Hedwig'in hikayesini konu alıyor.

9. Furiosa: Bir Mad Max Destanı

Başrolünde Anya Taylor-Joy'un yer aldığı Furiosa: Bir Mad Max Destanı filminde George Miller yine yönetmen koltuğunda. Chris Hemsworth ve Tom Burke'ün de kadrosunda yer aldığı film, aksiyon sahneleriyle beğeni topladı.

10. Wonka

Timothée Chalamet'nin Willy Wonka rolüyle başrolde olduğu "Wonka", Roald Dahl'ın klasik eserinin öncül hikayesini anlatıyor. Paul King'in yönetmenliğindeki film, Wonka'nın çikolata krallığını kurma yolundaki maceralarını konu alıyor. Film, renkli atmosferi ve büyülü dünyasıyla sinemaseverlere eşsiz bir deneyim sundu.

2024 yılı, sinema dünyasında büyük yankı uyandıran yapımlarla dolu dolu geçmeye devam ediyor. Marvel evreninden klasiklerin devam filmlerine, biyografik yapımlardan fantastik dünyalara kadar birçok türde etkileyici filmler izleyiciyle buluştu ve buluşacak. Bu liste, 2024 yılında vizyona giren ve vizyon tarihi beklenen en iyi 10 filmi içeriyor. Bu yapımlar, güçlü oyuncu kadroları, çarpıcı görsel efektleri ve dikkat çekici hikayeleriyle sinema tarihine adını yazdırdı. 
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi