Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi
A
a

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan'ı Yılmaz Büyükerşen'in hizmetlerinden biri olan Balmumu Heykeller Müzesi'nin giriş ücreti ne kadar, ziyaret saatleri neler ve Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi'ne nasıl gidilir gibi sorular haberimizde.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in, Eskişehir’e, kazandırdığı ve Dünyanın pek çok ülkesinde bulunan “Madam Tussaud” Müzesi’nin Türkiye’deki ilk örneği olan “Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi”nde, Yılmaz Büyükerşen’in Büyükşehir Belediyesi’ne bağışladığı, tarihi kişiler ile yerli ve yabancı ünlü 160 kişinin heykeli yer almaktadır.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi hakkında bilgiler

Müzede, Atatürk’ün çeşitli dönemlerini yansıtan heykelleri, Atatürk’ün ailesinin yanı sıra yerli ve yabancı devlet adamlarının, sanatçıların, medya mensuplarının ve sporcuların canlı hissi veren heykelleri, değişik dekorlar önünde sergilenmektedir. Müzede aynı zamanda Eskişehir’in ve Türkiye’nin tarihinden kesitlere de yer verilmiştir. Zaman içinde Eskişehir’e gelecek olan ünlü kişilerin ölçüleri alınıp, özel fotoğrafları çekilerek yapılacak olan balmumu heykelleri de müzedeki yerini alacaktır. Müzeyi ziyaret edenler profesyonel fotoğraf ekibimize balmumu heykellerle birlikte fotoğraflarını çektirebilmektedirler. Müzenin gelirleri bağış şartı gereğince kız çocukları ile engelli çocukların eğitimi için kullanılacak.

Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi giriş ücreti indirimli 5 TL, tam 10 TL'dir.

Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi Adres: Şarkiye Mahallesi, Atatürk Blv. No:43, 26010 Odunpazarı/Eskişehir

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi