Yaşlı kentine çok yakışır

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Yaşlı kentine çok yakışır
A
a

Ertuğrulgazi’de yıllardır atıl durumda olan bina, değerlendirilmeyi bekliyor. Söz konusu alan konumu, bahçesi ve yıllanmış ağaçlarıyla bölgedeki yaslılara hizmet verecek bir tesise dönüştürülebilir.

Sütiş Eskişehir
YAŞLI NÜFUSUMUZ FAZLA
Eskişehir her ne kadar ‘öğrenci kenti’ olarak bilinse de hatırı sayılır bir yaslı nüfusa da sahip. Yaslı nüfus oranımız ülke ortalamasının üzerinde. Buna rağmen deneyimli vatandaşlar için sunulan hizmetler çok sınırlı.
 
SOSYAL ALANLAR İHTİYAÇ
Belediyelerin son zamanlarda kendi imkânlarıyla bazı girişimleri var ama elbette yetersiz. Yaşlılarımızın hayatlarının en güzel yıllarını huzurlu ve keyifli geçirmeleri için sosyal alanlara ihtiyaç var. Kurumlar üzerine düşeni yapmalı.
 
YAZ GELMEDEN YAPILMALI
Binaya devletin ilgili birimleri eliyle ya da devri mümkünse Tepebaşı Belediyesi aracılığıyla halkın özellikle de yaslıların nefes alacağı bir yer haline getirilebilir. Bölgenin de bu yönde eksikliği var. Tesis, yaz gelmeden hayata geçirilmeli.
 
Küçük harcamalarla: Bu kapsamda Ertugrulgazi mahallesindeki su sporları merkezi yanında yıllardır boş duran eski maliye kurs müdürlüğü binası değerlendirilebilir. Ulaşımı gayet kolay alan, küçük dokunuş ve harcamalarla muhteşem bir tesise dönüşebılır.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi