Uşak Üniversitesi öğrencilerinden anlamlı çevre projesi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Uşak Üniversitesi öğrencilerinden anlamlı çevre projesi
A
a

Uşak Üniversitesi Gazetecilik Bölümü öğrencileri, çevre bilincini artırmak amacıyla Uşak’taki bir anaokulunda geri dönüşüm ve geri dönüşüm kompost projesi başlattı

Sütiş Eskişehir
Uşak Üniversitesi Gazetecilik Bölümü öğrencileri, çevre bilincini artırmak amacıyla Uşak’taki bir anaokulunda geri dönüşüm ve geri dönüşüm kompost projesi başlattı. 24 Nisan’da başlayan projede, anaokulu öğrencileri evlerindeki organik atıkları toplamaya teşvik edildi.
Uşak'ta çevre bilincini aşıladılar
Proje, çocukların evlerinden getirdikleri yumurta, domates ve muz kabukları gibi organik atıkları toprakla buluşturarak doğal gübre oluşturmasını sağlamayı hedefliyor. 2 Mayıs’ta gerçekleşen etkinlikte, üniversite ve anaokulu öğrencileri bir araya gelerek toplanan atıkları toprağa gömdü.

ATIK DEĞİL, KAYNAK!
Etkinlikte müzisyen eşliğinde çocuklar geri dönüşüm temalı şarkılar söylerken, boyama ve yapboz gibi faaliyetlerle eğlenceli bir gün geçirdi. Proje, çocuklara geri dönüşüm ve kompostun önemini oyunlarla öğretirken, onlara doğayla iç içe olmanın keyfini de yaşattı.
Projenin sonunda, her çocuğa tohum hediye edilerek evlerinde fidan yetiştirmeleri teşvik edildi. Böylece, proje sadece okul sınırları içinde kalmayarak aileleri çevre konusunda bilinçlendirmeye ve katkıda bulunmaya teşvik etti.

Uşak'ta çevre bilincini aşıladılar
Uşak Üniversitesi öğrencileri, gelecek nesillere çevre bilincini aşılamak için önemli bir adım attıklarını ve bu anlamlı sosyal sorumluluk projesi ile çevreyi koruma konusunda farkındalık yarattıklarını açıkladı.
 
Kaynak : Filiz Ayçin Söylemez - Doğukan Bulut - Ahmet Aslan
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi