Tüm Odaya Yayılan Balık Kokusundan Nasıl Kurtulunur?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Tüm Odaya Yayılan Balık Kokusundan Nasıl Kurtulunur?
A
a

Balık, dünya çapında birçok insan tarafından sevilen lezzetli ve besleyici bir yiyecektir. Bununla birlikte, balık pişirmek odada kalabilen ve evin diğer alanlarına yayılabilen güçlü bir koku bırakabilir. Bu sorunla uğraşıyorsanız, muhtemelen balık kokusundan nasıl etkili bir şekilde kurtulacağınızı merak ediyorsunuzdur. Bu yazıda, balık kokusunu evinizden uzaklaştırmanıza yard

Sütiş Eskişehir

Balık Kokusu Neden Kalıcıdır?

Balık kokularını gidermeye yönelik ipuçlarına geçmeden önce, balık kokusunun ilk etapta neden ortaya çıktığını anlamak önemlidir. Balık, trimetilamin oksit adı verilen bir bileşik içerir ve bu bileşik balık pişirildiğinde trimetilamine dönüşür. Trimetilamin, balık pişirmekle ilişkilendirdiğimiz güçlü balık kokusundan sorumludur. Uygun şekilde ortadan kaldırılmazsa koku uzun süre kalabilir.

İpucu #1: Odayı Havalandırın

Balık kokusunu evinizden uzaklaştırmanın en kolay yollarından biri odayı havalandırmaktır. Yemek pişirirken ve pişirdikten sonra en az 30 dakika boyunca tüm pencere ve kapıları açarak havanın dolaşmasını ve balık kokusunun dışarı çıkmasını sağlayın. Odadaki havanın dolaşımına yardımcı olması için bir vantilatör de kullanabilirsiniz. Mümkünse, kokunun içeriye yayılmasını önlemek için balığı açık havada ızgarada pişirmeye çalışın.

İpucu #2: Hava Temizleyici Kullanın

Balık kokusunu gidermenin bir diğer etkili yolu da hava temizleyici kullanmaktır. Hava temizleyicileri, koku molekülleri de dahil olmak üzere havadaki partikülleri havadan uzaklaştırmak için bir filtre kullanır. Bazıları balık kokusunu gidermek için tasarlanmış özel filtrelerle birlikte gelen çeşitli hava temizleyicileri mevcuttur.

İpucu #3: Doğal Koku Gidericiler Kullanın

Sirke, limon ve kabartma tozu gibi doğal koku gidericiler de balık kokusunu gidermeye yardımcı olabilir. Kokuyu emmesi için odaya bir kase beyaz sirke veya birkaç dilim limon koyun. Kabartma tozu halı ve mobilyaların üzerine serpilebilir ve kokuyu gidermek için birkaç saat sonra vakumlanabilir. Sirke ve kabartma tozunu bir arada kullanmayın çünkü bu kombinasyon tehlikeli olabilecek bir kimyasal reaksiyon yaratabilir.

İpucu #4: Koku Emici Ürünleri Deneyin

Aktif kömür ve koku emici jeller gibi koku emici ürünler, balık kokusunu gidermek için odaya yerleştirilebilir. Aktif kömür, bir kaseye yerleştirilebilen veya tülbente sarılıp odaya asılabilen doğal bir koku emicidir. Koku emici jellerin çeşitli kokuları vardır ve balık kokusunu hoş bir kokuyla değiştirmek için odaya yerleştirilebilir.

İpucu #5: Odayı İyice Temizleyin

Son olarak, balık pişirdikten sonra, kalan balık kokusunu gidermek için odayı iyice temizlemek çok önemlidir. Tezgahlar, aletler ve zeminler dahil olmak üzere tüm yüzeyleri beyaz sirke ve su solüsyonuyla temizleyin. Tüm mobilya ve döşemeleri nemli bir bezle silin ve halı veya kilimlerin üzerine karbonat serpin. Temizlikten sonra, temiz hava dolaşımını sağlamak için odayı tekrar havalandırın.

İpucu 6: Doğal Otlar

Mutfağınızdaki nahoş balık kokusundan kurtulmak için defne yapraklarını balığın pişirildiği odada yakarak ya da fırında pişerken balığın yanına 1-2 yaprak koyarak kullanabilirsiniz. Aynı şekilde işe yarayan bir başka doğal yöntem de, defne yaprağı bulunmadığında sıklıkla kullanılan siyah çay kullanmaktır. Kokuyu gidermek için balık tepsisinin üzerine bir tutam kuru çay yaprağı serpmeniz yeterlidir.

Balık kokusundan kurtulmanın bir diğer etkili doğal yolu da balığı hazırladıktan sonra odada limon yakmaktır. Balık hazır olduğunda, yarım limonu ocağın üzerine koyun ve yanmasına izin verin, balık kokusunu nötralize etmek için kokusunu serbest bırakın. Yanan limonun kokusu balık kokusunu sararak rahat nefes almanızı ve yemeğinizin tadını çıkarmanızı sağlayacaktır.

Odaya yayılan balık kokularından kurtulmak zor olabilir, ancak imkansız değildir. Odayı havalandırmak, hava temizleyici kullanmak, doğal koku gidericiler kullanmak, koku emici ürünleri denemek ve odayı iyice temizlemek gibi bu makalede özetlenen ipuçlarını ve püf noktalarını takip ederek balık kokusunu etkili bir şekilde ortadan kaldırabilirsiniz. Son olarak, balık kokusunun odaya yayılmasını önlemek için, balıkları açık havada veya uygun egzoz fanları ile iyi havalandırılan bir alanda pişirmeye çalışın.

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi