Tabuta örtülen siyah örtünün sırrı çözüldü!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Tabuta örtülen siyah örtünün sırrı çözüldü!
A
a

ETİ'nin Kurucusu Firuz Kanatlı, düzenlenen cenaze törenin ardından, sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verildi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Firuz Kanatlı'nın Tabutundaki Kabe Örtüsü, Dikkatlerden Kaçmadı.

Eskişehir'de tedavi altında tutulduğu Eskişehir Acıbadem Hastanesi'nde 18 Ekim Çarşamba günü hayatını kaybeden ETİ Şirketleri Onursal Başkanı ve ETİ Makine Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Kanatlı için cenaze töreni düzenlendi.


TEKBİRLERLE UĞURLANDI

Kanatlının cenazesi kendi yaptırdığı ve eşi Gülay Kanatlı'nın cenazesinin de kaldırıldığı Gümülcine Camiine getirildi. Kanatlı ailesi burada gelen yakınlarının taziyelerini kabul etti. Ardından Firuz Kanatlı'nın cenazesi öğle namazına müteakip İl Müftüsü Bekir Gerek'in kıldırdığı cenaze namazının ardından, omuzlarda tekbirler getirilerek Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Caddesi'nde bulunan evinin önüne getirildi.

EN ÖNDE TORUNU YÜRÜDÜ

Cenazesinin getirildiği sırada torunu dedesinin fotoğrafıyla en önde yürüdü. Burada toplanan binlerce seveninden helallik alındıktan sonra Kanatlı'nın cenazesi Asri Mezarlık'ta gözyaşları arasında toprağa verildi.

SİYASET VE İŞ DÜNYASINDAN BİRÇOK İSİM KATILDI

Cenaze törenine, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, AK Pati Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Emniyet Müdürü Engin Dinç, Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker'in yanı sıra çok sayıda siyasetçi, sivil toplum örgüt üyeleri, iş adamları, sanayiciler, yakınları ve ETİ çalışanları katıldı.

TABUTUN ÜZERİNDEKİ SİYAH ÖRTÜNÜN SIRRI

Firuz Kanatlı'nın tabutunun üzerindeki siyah örtü ise dikkatlerden kaçmadı.

Müslümanların kıblesi olan Kabe'nin örtüsü her yıl yenilenir. Kabe'nin içi de dışı da gül suyuyla temizlenir ve yeni Kabe örtüsü örtülür. Posta.com.tr'nin haberine göre tabutun üzerindeki siyah örtü Kabe'den gelen örtü.

İLGİLİ HABERLER:

Mis gibi kokan hikâye

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi