PyeongChang 2018 Kış Olimpiyat Oyunları hangi kanalda, ne zaman?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç PyeongChang 2018 Kış Olimpiyat Oyunları hangi kanalda, ne zaman?
A
a

BU yıl 23.'sü düzenlenen 2018 Kış Olimpiyatları (PyeongChang 2018) başlıyor. Sporseverler oyunları canlı izlemek için Kış Olimpiyatları ne zaman, Kış Olimpiyatları hangi kanalda, Kış Olimpiyatları canlı yayın gibi aramalar yapyıyor. İşte 2018 Kış Olimpiyatları (PyeongChang 2018) hangi kanalda sorusunun cevabı.

Sütiş Eskişehir
2018 Kış Olimpiyat Oyunları sporseverler tarafından heyecanla bekleniyor. Bu yıl Güney Kore'nin Pyeongchang kentinde düzenlenecek Kış Olimpiyatları'nda Türkiye'yi 8 sporcu çeşitli kategorilerde temsil edecek. Olimpiyatları takip etmek isteyen sporseverler, "Pyeongchang 2018 Kış Olimpiyat Oyunları hangi kanalda, ne zaman?" gibi sorulara yanıt bulmaya çalışıyor.

2018 KIŞ OLİMPİYATLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR, NEREDE, HANGİ KANAL YAYINLAYACAK

2018 Kış Olimpiyatları veya resmî adıyla XXIII Olympic Winter Games, 9 ila 25 Şubat 2018 tarihleri arasında Pyeongchang, Güney Kore’de yapılacak. Kış Olimpiyatları 2018 organizasyonu oyunları Türkiye’de TRT kanalında yayınlanacak. Spor severler yarışmaları TRT SPOR HD ekranlarından canlı izleyebilecek. 

2018 KIŞ OLİMPİYATLARI TÜRKİYE MİLLİ OLİMPİYAT KOMİTESİ

Türkiye, Kış Olimpiyat’larında 8 sporcuyla temsil edilecek. İşte Türkiye’yi temsil edecek isimler.

Kayak: Özlem Çarıkçıoğlu, Serdar Deniz, Fatih Arda İpçioğlu, Ayşenur Duman, Hamza Dursun, Ömer Ayçiçek

Artistik Buz Pateni: Alisa Agafonova, Alper Uçar

Kış Olimpiyatları Oyunlarının yapılacağı tesisler

Pyeongchang: Alpensia Biatlon Merkezi, Alpensia Kayaklı Koşu Merkezi, Alpensia Kayak Merkezi, Bokwang Kar Parkı, Yongpyong Alp Disiplini Merkezi

Gangneung: Gangneung Curling Merkezi, Gangneung Hokey Merkezi, Gangneung Buz Pateni Salonu, Gangneung Oval Buz Pateni Salonu, Kwandong Hokey Merkezi

Jeongseon: Jeongseon Alp Disiplini Merkezi

"Kış Olimpiyatları" Google Doodle'ı (PyeongChang 2018)

Olimpiyat Oyunları İlkeleri

"Spor faaliyetlerine katılmak bir insan hakkıdır. Her birey herhangi bir ayrımcılığa maruz kalmaksızın, Olimpiyat ruhu içerisinde spor yapma imkanına sahip olmalıdır. Bunu yapmak için dostluk, dayanışma ve fair-play anlayışının hâkim olması gerekmektedir."

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (UOK, Fransızca: CIO, İng. IOC), 23 Haziran 1894 günü Pierre de Coubertin'in önderliğinde kurulmuş olan ve Olimpiyat Oyunları'nı düzenleyen organizasyondur. Komitenin merkezi İsviçre'nin Lozan kentindedir.

M.Ö. 776 ile M.Ö. 396 yılları arasında düzenlenen antik olimpiyat oyunlarının tekrar düzenlenmesi amacı ile kurulan komitenin ilk kuruluşu 1894 yılının Haziran ayı ortasında, Sorbonne Üniversitesi'nde düzenlenen bir kongrede gerçekleşmiştir. 37 spor kuruluşunu temsilen 78 kişi ve 9 ülkeden 20 delegenin de yer aldığı 2000′i aşkın bir davetli topluluğunu "International Athletic Congress" adlı toplantının gündeminde gündeminde amatörlük kavramının anlamı, uygulaması ve Olimpiyatlar konuları vardı.

"Olympism" diye adlandırılan ikinci komitenin başında, Yunan Demitrios Vikelas ve üyeler arasında da Amerikalı Dr. William M. Sloane vardı. Coubertin, Kongre'den bir hafta önce Revue de Paris dergisinde yayınladığı bir makalede canlandırmasını istediği olimpiyatların temel ilkelerini sıraladı. Oyunların kongreden iki yıl sonra Atina'da başlaması ve Olimpizmin temel ilkeleri kongrede karara bağlandı.

IOC, 1896 yılında başlayan Modern Yaz Olimpiyat Oyunlarının yanı sıra ilki 1924 yılında Fransa'da gerçekleştirilen Kış Olimpiyatları'nı da organize etmektedir.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi