"Kış Olimpiyatları" Google Doodle'ı (PyeongChang 2018)

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç "Kış Olimpiyatları" Google Doodle'ı (PyeongChang 2018)
A
a

Google, Güney Kore'de gerçekleşecek PyeongChang 2018 Kış Olimpiyatları dolayısıyla keyifli bir Doodle hazırladı. Herkes 23. Kış Olimpiyat Oyunları'nı heyecanla beklerken Google'ın Doodle'ı ile de keyifli anlar yaşıyor. İşte Google'ın Kış Olimpiyatları Doodle'ı PyeongChang 2018...

Sütiş Eskişehir
Güney Kore'nin PyeongChang kentinin ev sahipliği yapacağı 23. Kış Olimpiyat Oyunları Google Doodle'ı olurken oyunlar da bugünkü açılış töreniyle resmen başlayacak. PyeongChang 2018, tarihin en soğuk olimpiyatları olacak gibi görünüyor. Hava sıcaklığı gündüz -5 derece dolayında seyretse de, rüzgar nedeniyle hissedilen sıcaklık -20'ye kadar düşebiliyor. 35 bin kişi kapasiteli PyeongChang Olimpiyat Stadı'nda gerçekleştirilecek ve üç saat sürecek törenle startı verilecek oyunlar, 25 Şubat Pazar gününe kadar devam edecek. Google hazırladığı Kış Olimpiyatları Doodle'ı ile kullanıcılara keyifli anlar yaşatırken Kış Olimpiyatları hakkında da ayrıntılı bilgileri sunuyor.

1988 yılında Yaz Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapan Güney Kore, daha önce başarısızlıkla sonuçlanan iki adaylığın ardından Fransa'nın Annecy ve Almanya'nın Münih kentlerini geride bırakarak tarihinde ilk kez kış oyunlarını düzenleme hakkını elde etti. Oyunların yapılacağı PyeongChang, Güney Kore'nin başkenti Seul'e 130, Güney Kore ile Kuzey Kore arasında askerden arındırılmış bölgeye ise 96 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

"Kış Olimpiyatları" Google Doodle'ından bir kare...

OLİMPİYATLARA 4 BİN KİŞİLİK KÖY


15 disiplinde 102 madalya mücadelesinin yapılacağı oyunlarda, 3 bin 894 sporcu ve yetkili olimpiyat köyünde konaklayacak. Olimpik ve paralimpik oyunlarda toplam 22 bin 400 gönüllü görev yapacak. Dünya genelinde 91 bin kişinin gönüllü olmak için başvurduğu, kabul edilenlerin yüzde 14'ünün okyanus aşırı ülkelerden geldiği bildirildi.

Oyunlar sırasında yaklaşık 3 bin personel de Gangneung'da yapılan ikinci bir köyde kalacak. Olimpiyatların madalyaları ise Güney Koreli Lee Suk-woo tarafından tasarlandı. Oyunların maskotu olarak tanıtılan beyaz kaplanın adı ise "Soohorang". Maskotun adı, Kore dilinde korumak anlamına gelen "sooho" kelimesiyle, kaplan anlamındaki "Ho-rang-i" kelimelerinden türetildi.

PyeongChang 2018 Kış Olimpiyat Oyunları hangi kanalda, ne zaman?

Kış Olimpiyatları öncesi 110 bin prezervatif bir anda tükendi

Bir prezervatif firması, 12 Şubat’ta başlayacak Güney Kore’nin ev sahipliğini yaptığı Kış Olimpiyatları’ndan önce sporculara 110 bin prezervatif dağıttı. Güney Kore’de düzenlenecek ‘Kış Olimpiyatları’ daha başlamadan sporcular rekor kırdı. Bir prezervatif firması, HIV virüsüne dikkat çekmek amacıyla sporculara özel 110 bin adet prezervatif bağışında bulundu. AFP ajansına göre, Pyeongchang’daki olimpiyat oyunlarına 2 bin 925 atletin katılacağı düşünüldüğünde, sporcu başına 37.6 prezervatif düşüyor.

Güney Kore ve Kuzey Kore arasında köprü oldu!

Oyunlar, iki yıldır diplomatik ilişkisi bulunmayan Güney Kore ile Kuzey Kore arasında da köprü kurulmasını sağladı. Açılış törenine "Birleşik Kore" bayrağı altında katılacak Kuzey ve Güney Koreli sporcular, Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC) onay vermesinin ardından oyunlarda Birleşik Kore Kadın Buz Hokeyi Takımı ile mücadele ederek bir ilki gerçekleştirecek. 

Tarihin en soğuk Kış Olimpilatları olabilir

Açılış töreni provasında rüzgar nedeniyle hissedilen sıcaklık -23 dereceye kadar düştü. Soğuktan yeteri kadar kar yağmadığı için pistler suni kar makinalarıyla hazır hale getirildi. PyeongChang 2018, tarihin en soğuk olimpiyatları olacak gibi görünüyor. Hava sıcaklığı gündüz -5 derece dolayında seyretse de, rüzgar nedeniyle hissedilen sıcaklık -20'ye kadar düşebiliyor. Hatta açılış töreni provasında hissedilen sıcaklık -23 olunca yetkililer provaya katılanları soğuğa karşı çok sıkı önlem almaları için uyardı.

Bugüne kadar en soğuk olimpiyatlar Lillehammer'da gerçekleşmiş ve 1994'teki oyunlarda -11 derece görülmüştü. Aşırı soğuk nedeniyle bölgede kar sıkıntısı da yaşanıyor. Yetkililer bu sıkıntıyı suni kar makinalarıyla aşmayı planladı. Yongpyong Alp Disiplini Merkezi'nde 3 pompalama istasyonuna bağlı toplam 250 suni kar tabancasıyla pistler karla kaplandı.

Olimpiyat Oyunları İlkeleri

"Spor faaliyetlerine katılmak bir insan hakkıdır. Her birey herhangi bir ayrımcılığa maruz kalmaksızın, Olimpiyat ruhu içerisinde spor yapma imkanına sahip olmalıdır. Bunu yapmak için dostluk, dayanışma ve fair-play anlayışının hâkim olması gerekmektedir."

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (UOK, Fransızca: CIO, İng. IOC), 23 Haziran 1894 günü Pierre de Coubertin'in önderliğinde kurulmuş olan ve Olimpiyat Oyunları'nı düzenleyen organizasyondur. Komitenin merkezi İsviçre'nin Lozan kentindedir.

M.Ö. 776 ile M.Ö. 396 yılları arasında düzenlenen antik olimpiyat oyunlarının tekrar düzenlenmesi amacı ile kurulan komitenin ilk kuruluşu 1894 yılının Haziran ayı ortasında, Sorbonne Üniversitesi'nde düzenlenen bir kongrede gerçekleşmiştir. 37 spor kuruluşunu temsilen 78 kişi ve 9 ülkeden 20 delegenin de yer aldığı 2000′i aşkın bir davetli topluluğunu "International Athletic Congress" adlı toplantının gündeminde gündeminde amatörlük kavramının anlamı, uygulaması ve Olimpiyatlar konuları vardı.

"Olympism" diye adlandırılan ikinci komitenin başında, Yunan Demitrios Vikelas ve üyeler arasında da Amerikalı Dr. William M. Sloane vardı. Coubertin, Kongre'den bir hafta önce Revue de Paris dergisinde yayınladığı bir makalede canlandırmasını istediği olimpiyatların temel ilkelerini sıraladı. Oyunların kongreden iki yıl sonra Atina'da başlaması ve Olimpizmin temel ilkeleri kongrede karara bağlandı.

IOC, 1896 yılında başlayan Modern Yaz Olimpiyat Oyunlarının yanı sıra ilki 1924 yılında Fransa'da gerçekleştirilen Kış Olimpiyatları'nı da organize etmektedir.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi