Ne Kadar Yaşayacağınızı Ayaklarınız Biliyor!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Ne Kadar Yaşayacağınızı Ayaklarınız Biliyor!
A
a

İsveç'te yapılan yeni bir araştırma, araştırmacıların ayak büyüklüğü ile yaşam süresi arasında bir ilişki olduğunu ortaya çıkarmasıyla tüm dünyada dikkatleri üzerine çekti. İsveç genelinde 800 kadın ve erkeğin analiz edildiği çalışmada, ayak boyutu ile uzun ömür arasında bir bağlantı olabileceği tespit edildi. İşte sonuçları çok ilginç olan o araştırmanın detayları...

Sütiş Eskişehir
Araştırmacılar, her bir katılımcının ölüm nedenine, ölüm yaşına ve ayak boyutuna odaklandı. Sonuçlar, ayak numarası ile yaşam süresi arasında bir bağlantı olabileceğini, erkek ve kadınların farklı modeller gösterdiğini ortaya koymuştur. Çalışma, 46 numara ayakkabı giyen erkeklerin 75 ila 82 yaş aralığında en uzun yaşama eğiliminde olduğunu ortaya koydu. Buna karşılık, 38 numara ayakkabı giyen erkekler 63 ila 66 yaş aralığıyla en kısa ömre sahip olma eğilimindeydi.

Kadınlarda 36 numara ayakkabı giyenlerin yaşam süresi 64 ila 69 yıl arasında değişirken, 37 numara ayakkabı giyenlerin yaşam süresi biraz daha uzundu. Araştırmacılar, genetik ve yaşam tarzı gibi çeşitli faktörlerin rol oynayabileceğini, ancak ayak numarasının genel sağlığın bir göstergesi olabileceğini belirtti. Çalışmayı yöneten Dr. Hans Bjors, ekibin sonuçlara ulaşmak için İsveç'in dört bir yanındaki insanlardan elde edilen verileri karşılaştırdığını açıkladı. "Bireylerin ölüm anındaki yaşlarına göre ayak boyutlarını araştırdık" diye ekledi.

Çalışma ilgi ve tartışmalara yol açmış olsa da, yaşam süresi söz konusu olduğunda ayak boyutunun birçok faktör arasında sadece bir faktör olduğunu belirtmek önemlidir. Ayak boyutu ve uzun ömür arasındaki bağlantıyı tam olarak anlamak için daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır, ancak çalışma sağlık ve uzun ömürlülüğün potansiyel göstergelerine büyüleyici bir bakış sunmaktadır. Yakın zamanda yapılan bir araştırmaya göre, ayakkabılarımızın numarası yaşam süremiz üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilir. Ayakkabı numarası 38 olan kadınlar, daha büyük numara giyenlere göre daha uzun yaşama eğilimindedir. Örneğin, 38 numara giyen kadınlar 77 ila 82 yaş arasında yaşarken, 42 numara giyenler sadece 73 ila 75 yaş arasında yaşıyor. İlginç bir şekilde, çalışma 40 beden giyen kadınların 42 beden giyenlere göre daha uzun yaşama eğiliminde olduğunu da ortaya koymuştur. 40 beden giyen kadınlar 78 ila 84 yaşları arasında yaşarken, 42 beden giyenler sadece 73 ila 75 yaşları arasında yaşıyor.

Benzer şekilde, 38 numara ayakkabı giyen erkekler, daha büyük numara giyenlere göre daha kısa bir yaşam süresine sahip olma eğilimindedir. 38 numara giyen erkekler 63 ila 66 yaşları arasında yaşarken, 46 numara giyenler 75 ila 82 yaşları arasında yaşamaktadır. Ayakkabı numarasının neden yaşam süresiyle bağlantılı olabileceği açık değildir, ancak genel sağlık ve fiziksel aktivite seviyeleriyle ilişkili olması mümkündür. Ayakkabı numarası ve yaşam süresi arasındaki ilişkiyi tam olarak anlamak için daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır. Bu arada, ayakkabılarımızın boyutunu not etmek ve bunun kendi yaşam süremizle ilişkili olup olmadığını görmek ilginç olabilir.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi