Musaözü Tabiat Parkı Nerede, Nasıl Gidilir?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Musaözü Tabiat Parkı Nerede, Nasıl Gidilir?
A
a

Eskişehir doğal güzellikleriyle hakkında konuşturmaya devam ediyor. Eskişehirlilerin ve şehre gelen turistlerin vakit geçirmekten en çok hoşlandığı doğal alanlardan biri de Musaözü Tabiat Parkı.  Rekreasyon potansiyeli ve ilgi çekici güzel manzaraları ile doğa severlerin tercih ettiği Musaözü Tabiat Parkı nerede, nasıl gidlir ve neler yapılır gibi merak edilen soruların yanıtlarını derledik.

Sütiş Eskişehir
Çocuklu ailelerin, açık havada vakit geçirmek isteyen doğa hayranlarının Eskişehir'deki adreslerinden biri olan Musaözü Tabiat Parkı son günlerde popülerliğini artrırdı. Pek çok kişinin spor ve piknik yapmak tercih ettiği, çeşitli doğa aktivitelerinin yapıldığı Musaözü Tabiat Parkı hakkında detaylara yazının devamından ulaşabilirsiniz.

Musaözü Tabiat Parkı Nerede, Nasıl Gidilir?

Eskişehir'in Tepebaşı ilçesinde yer alan Musaözü Tabiat Parkı, Eskişehir merkeze 24 km uzaklıkta bir doğa harikası. 2011 yılında bakanlık kararıyla tabiat parkı haline gelen Musaözü Tabiat Parkı, vadi içerisinde olup, akarsu ve göl ağlarıyla doludur. Musaözü Tabiat Parkı'na Eskişehir merkezden, Kütahya Eskişehir yolu üzerinden ulaşılabilir.Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı'na 29 km mesafedeki Musaözü Tabiat Parkı'na toplu taşıma ile gitmek isterseniz Tepebaşı'ndaki belediye dolmuşlarını kullanabilirsiniz.

Musaözü Tabiat Parkı Bursa'ya 128 km, İstanbul'a ise 261 km uzaklıktadır. Musaözü Tabiat Parkı'na giriş ücretli olup 2023 itibariyle bireysel giriş ve bisikletli 13 TL, motosiklet 30 TL, otomobil 40 TL şeklindedir.  Kamp da yapılabilen Musaözü Tabiat Parkı'nda kamp ücreti 60 TL'dir.

Musaözü Tabiat Parkı'nda Neler Yapılabilir?

Sadece Eskişehirlilerin değil, çevre illerdeki vatandaşların da çok ilgi gösterdiği Musaözü Tabiat Parkı, doğada vakit geçirmek, yürüyüş yapmak, balık tutmak, kamp yapmak, fotoğrafçılık ve kuş gözlemciliği yapmak isteyenler için doğru bir adres. Koruma altındaki tabiat parkında pek çok ağaç türü bulunmaktadır. Karaçam, sedir, laden, kuşburbu, ardıç, üvez, sığırkuyruğu, yabani erik gibi pek çok ağaç türüne rastlamak mümkün. Musaözü Tabiat Parkı aynı zamanda havyan çeşitliliği açısından da büyük bir yuvadır. Yaban domuzu, tavşan, tilki,kaplumbağa, kurbağa, kirpi, sincap, kara yılan, kertenkele, yeşilkuyruk gibi hayvan türüleri bu ormanda yaşıyor. Bazılarına rastlamak mümkündür. Kuş gözlemciliği yapan kişiler için tam bir cennet olan Musaözü Tabiat Parkı'nda görebileceğiniz kuş çeşitleri şöyledir; atmaca, alakarga, şahin, serçe, leş kargası,sığırcık, leylek, yaban kazı, yaban ördeği ...

Tabiat Parkı içinde tuvaletler, kır lokantası, büfe, tanıtım ofisi, piknik alanları,mescit, macera parkı, iskele, çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları ve manzara seyir noktaları bulunmaktadır. Çoğu doğa sever tarafından bölgenin en iyi tabiat parkı kabul edilen Musaözü Tabiat Parkı'nda kamp yapılabilmektedir. Göle yakın bir alanda kamp çadırı veya karavan ile kamp yaoğpılabilmektedir. Burada kamp yapanların ihityacı olabilecek her türlü imkan bulunmaktadır. WC, Duş, kafeterya, çamaşırhane ve market  gibi  alanlar mevcuttur. 

Musaözü Tabiat Parkı İletişim

Telefon: 0533 681 09 23
 
Instagram: https://www.instagram.com/musaozutabiatpark/

Musaözü Tabiat Parkı Harita:



 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi