Marketi değil kafayı değiştirelim

Bir zamanlar artan fiyatlar karşısında Sayın Cumhurbaşkanı tarafından “Çözüm” olarak gösterilen Tarım ve Kredi Kooperatifleri, dar gelirlinin derdine derman olmuyor

14 Şubat 2024 09:40
A
a
Sütiş Eskişehir
Bir zamanlar artan fiyatlar karşısında Sayın Cumhurbaşkanı tarafından “Çözüm” olarak gösterilen Tarım ve Kredi Kooperatifleri, dar gelirlinin derdine derman olmuyor. Son olarak Anadolu Gazetesinin acar muhabiri Anıl Aksoy’un yaptığı haber, her şeyin net bir şekilde ortaya çıkmasını sağlıyor. Geçen sene şubat ayıyla bu sene arasında ürünlerde inanılmaz fiyat artışları göze çarpıyor.
Mesela sucuk yüzde 135 zamlanırken, süt ürünleri 50 ila 75 arasında zam görmüş. Yine bakliyat ürünlerinde de 50 – 75 puan arasında artışlar var. Aslını ararsanız bu durum Tarım Kredi Kooperatiflerine özgü bir şey değil. Zaten Tarım Kredi Kooperatifleri hiçbir zaman da çok ucuz olmamıştı. Piyasa ortalaması neyse, tarım kredilerin satışları da o civardaydı.
Ancak 2023 şubatında algıyı kurtarmak için hükûmetimiz, “Aslında enflasyon yok. Asrın en büyük iktidarının suçu yok. Bütün suçlu o kör olası üç harfli marketlerde” yalanını ortaya koydular.
AK Parti’nin inanılmaz propaganda makinesi de devreye girince, seçmenin bir kısmı bu algıyla kandırıldı.
Şimdi üzerinden bir sene geçti ve yalancının bu mumu da yatsıya kadar yandı. Gerçekler ortada; eğer ki Türkiye’de enflasyon varsa, bunun sebebi ne üç harfli marketler, ne de üç harfli inler – cinler…
Bütün suç ekonomiyi yönetemeyenlerde.
Biz marketi değiştirerek ay sonunu getiremeyiz. Ancak bizi yöneten bu kafayı, bu zihniyeti değiştirmemiz lazım. Çünkü bütün marketlerde zaten fiyatlar üç aşağı – beş yukarı aynı.
 

CHP yok saymış

Saadet Partisi İl Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fesih Bingöl, yerel seçimler ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bingöl özetle seçimleri muhalefetin kazanmasını istediklerini ancak CHP tarafından ‘Yok’ sayıldıklarını belirtmiş.
İnanın buna hiç şaşırmadım. Çünkü CHP’lilere göre kendi partilerine hizmet ettiğin müddetçe itibar görüyorsun. Yani CHP seçimlere girecek, ancak Saadet Partisi kendilerini desteklemek karşılığında âdil bir talepte bulunacak öyle mi? İşte bu durumda hemen Saadet Partililer “Koltuk meraklısı” olarak ilan edilir. Hatta CHP’nin trolleri “Zaten sağcılar menfaatlerinden başka bir şey düşünmez” diyerek karalama kampanyası başlatırlar. Netice itibarıyla CHP “Bütün koltuklar benim” dediği zaman vatanını düşünmüş olur ancak sağcı bir parti, “Şu ilçeyi de ben yöneteyim” dediği zaman menfaatçi olur.
Bu işler böyledir…
Her zaman söylerim; paylaşmak CHP’li dostlarımız için bir Ahmet Kaya türküsünün nakaratı kadar önemlidir. Herhangi bir sağcı, ancak CHP’nin menfaatlerine koşulsuz – şartsız itaat ettiği müddetçe insan yerine konur. Aksi taktirde “Yok” sayılır.
Sayın Fesih Bingöl demek yeni fark etmiş…
 
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi