Makedonya ile ticari ilişkiler geliştirilecek

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Makedonya ile ticari ilişkiler geliştirilecek
A
a

Makedonya'nın Türk kökenli Devlet Bakanı Furkan Çako,bir dizi temaslarda bulunmak üzere dün Eskişehir’e geldi.

Sütiş Eskişehir
Bakan Çako, Makedonya'nın Ankara Büyükelçi Goran Taskovski ve Makedonya Cumhuriyeti'nin Eskişehir, Afyonkarahisar, Kütahya, Bilecik Bölgesi Fahri Konsolosu Harun Karacan ile birlikte Eskişehir Valiliğini ziyaret etti. Bakan Çako’yu , Valilik tören alanında Vali Yardımcısı Nurullah Naci Kalkanlı karşıladı. Vali Yardımcısı Kalkanlı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Geçtiğimiz mart ayında ziyaret ettiğimiz Makedonya Cumhuriyetinin bir bakanını, bir büyükelçisini ilimizde ağırlamaktan memnuniyet duyduk. Huzurlarınızda sayın bakanımıza, büyükelçimize hoş geldiniz diyorum” dedi.
 
FORUM ÖNCESİ HAZIRLIK
Ziyaret öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Çako, eylülde düzenlenecek Türkiye-Makedonya İş Forumu'yla ilgili organizasyonun ne durumda olduğunu ve çalışmaları yerinde incelemek üzere bir resmi ziyaret gerçekleştirdiğini söyledi. Bakan Çako Eskişehir’e daha önce de geldiğini ifade ederek, “Daha önce Eskişehir’e ve diğer şehirlere ziyaretlerimiz oldu. Bir kez daha Eskişehir’de olmaktan memnuniyet duyduğumu belirtmek isterim. Beni ve heyetimi karşıladığınız için sizlere teşekkür ederim” diye konuştu. Türk yatırımcılarını Makedonya’ya beklediklerini söyleyen Bakan Çako, “Gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde özellikle dış yatırımlar bağlamında Türkiye’den Makedonya’ya ne tür yatırımlar ve yatırımcılar gelebilir konularını görüşmekteyiz” dedi. Konuşmaların ardından Bakan Çako’ya üzerinde isminin yazılı bir tablo hediye edildi.
 
TİCARİ İLİŞKİLERİMİZ ARTMALI
Bakan Çako, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir ile bir araya geldi. Burada konuşan Çako, 16 Eylül'de Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski'nin Eskişehir'de katılacağı iş forumu öncesi görüş alışverişinde bulunmak için kente ziyaretler gerçekleştirdiğini ifade ederek, şunları kaydetti: "Makedonya ve Türkiye arasındaki siyasi ilişkilerimiz gelişmiş durumda ancak ekonomik anlamda da ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz. Makedonya yatırım için Avrupa'nın en avantajlı ülkelerindendir. Umarım Eskişehirli ve Makedonyalı sanayicilerimiz iş ilişkilerini geliştirecektir. Vergi ve teşvik sistemimiz yatırımcılara avantajlar sunmakta."
 
HER TÜRLÜ İŞBİRLİĞİNE AÇIĞIZ
ESO Başkanı Özaydemir de iki ülke arasındaki ticaret hacminin 500 milyon dolara yakın olduğunu ama bu rakamın artması gerektiğini vurguladı. Özaydemir, Makedonya kökenli sanayicilerin Eskişehir'de önemli işler gerçekleştirdiğini anlatarak, "Ülkelerimiz arasındaki ticaret hacmini arttırmak zorundayız. Siyasi alanda gelişmiş diyaloğu ekonomi ve özellikle de sanayi alanına taşımalıyız. Bu konuda her türlü işbirliğine ve projeler geliştirmeye açığız" dedi.
 
TECRÜBENİZDEN FAYDALANMAK İSTERİZ
Daha sonra Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret eden Çako, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hüseyin Erdemir ile bir araya geldi. Eskişehir'i çok beğendiğini anlatan Çako, Eskişehir'in ticaret, ekonomi ve sanayi alanında geliştiğini, buradaki tecrübeleri Makedonya'ya aktarmak istediklerini aktardı. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hüseyin Erdemir ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. (HM)
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi