Prof.Dr. Alper Çabuk

Yeni efsaneler yaratma vakti

Prof. Dr. Alper Çabuk yazdı

21 Mayıs 2018 09:27
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Malum, bölündük. Üzüldüm mü? Yalanı yok, çok üzüldüm. Ama yapacak bir şey yok. Artık önümüze bakma ve yeni efsaneler yaratma zamanı. Sanırım bu efsanelerden ilki geliyor. Eskişehir Valiliği, Anadolu Üniversitesi, Lions Kulüpleri, Tema Vakfı Balıkesir İl Temsilciliği, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Tepebaşı Belediyesi, Odunpazarı Belediyesi, Peyzaj Mimarları Odası, Mimarlar Odası Eskişehir ve Balıkesir Şubeleri, Eskişehir Kent Konseyi tarafından desteklenen Uluslararası Kentleşme ve Çevre Sorunları Sempozyumu 27-30 Haziran 2018 tarihleri arasında Eskişehir’de gerçekleştirilecek. Sempozyum başta Mimarlık, Şehir Bölge Planlama, Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı olmak üzere kent ve çevre üzerine söylemi olan tüm disiplinlerinden katılımcılara açık. Sempozyum bu yönüyle kentleşmenin ve çevre sorunlarının çeşitli disiplinlerdeki yaklaşımlarla birlikte ele alınarak incelenmesi, küresel anlamda kentleşme ve çevre krizi konusunda kapsamlı bir farkındalık oluşturulması konusunda dikkate değer bir rol oynayacak diye düşünüyorum. Zira bir yandan Organizasyon ve Bilim Kurulunda yer alan isimler, diğer yandan davetli konuşmacılar ve bildiri sunacak kişiler göz önüne alındığında, sempozyum zamanın bu konuyla ilgili en iyi sempozyumlarından biri olmaya, efsane olmaya aday. 

Zaten bize yeni efsaneler lazım. İlki bu olsun. An itibarıyla 450 civarında bildiri özeti sunulmuş. Bozkırın ortasında yer alan Eskişehir’de üniversiteler adına yaratılan efsanelerden bir yenisini yaratmaya aday bu sempozyum için herkese teşekkürler... Otuz yılı aşkın süredir hizmet veren, alanında Türkiye’nin önde gelen, öncü ve yenilikçi, bazı bölümleriyle ilgili eğitim alanlarında Türkiye’de akreditasyon sürecini tanımlayan bölümleriyle Anadolu Üniversitesinden ayrılarak Eskişehir’de yeni kurulmuş olan Eskişehir Teknik Üniversitesine bağlanan Mimarlık ve Tasarım Fakültemiz adına minnettarım. 

Tüm destekleyenlere, Bilim Kuruluna, Organizasyon Komitesine, özellikle Gazi Üniversitesi Mimarlık Bölümünden Aysu hocamıza, Balıkesir Üniversitesi Mimarlık Bölümünden Berrin hocamıza, İzmir Demokrasi Üniversitesi Mimarlık Bölümünden Gaye hocamıza, adını sayamadığım tüm meslektaşlarımıza ve akademisyen dostlarımıza, Lionslara, Mimarlar Odası Balıkesir Şubesine, Yıldız Teknik Üniversitesinden kongresistemi.com ile imdadımıza yetişen Burak Akpınar hocamıza, tüm katılımcılara çok teşekkür ederiz.  İyi ki varsınız.
Sizleri de bekliyoruz…
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi