YENGEÇ BURCU GÜNEŞ TUTULMASI

AstroMah yazdı

14 Temmuz 2018 09:28
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
 
Yılın 2. Güneş Tutulması 13 Temmuz’da, Yengeç Burcunda Parçalı Güneş Tutulması şeklinde gerçekleşti. Güneş-Ay ikilisi tam kavuşumunda sabit yıldızlardan Castor; karşısında Retro Plüton yer alacak. Tutulmaya damgasını; kendisi minik, enerjisi yoğun, değişim, dönüşüm gezegeni Plüton vuracak gibi görünüyor. Diğer gezegenler, asteroidler ve açılarıyla bakıp değerlendirecek olursak;
Kaçacak yer kalmayıp gerçeklerle yüzleşmemiz gereken, görmezden geldikçe can acıta acıta değişime götüren, kabullenmekte direnildikçe hazım sorunlarına-mide ağrılarına sebep olan bir tutulma yaşayacağız. Belki bir kısmımıza dibi gördürecek kadar zor ama umudumuzu asla yitirmememiz gerektiğini biliyoruz. Şans Noktasının etkisi ve Neptün’ün verdiği destekle; inançlarımız sayesinde baş edebileceğimiz bir tutulma diyebilirim.
Yengeç-Oğlak aksı tutulmaları serisinin ilki olacak olan bu tutulma, 2020 Haziran-Temmuzda olacak tutulmalarla kapanacak. Haritamızda hangi evimize düştüyse; hayatımızın o alanında film yeni başlıyor.
Aslında Güneş Tutulmaları; projektör tutarak sorunu, sıkıntıyı tesbit etmemiz için, olanı biteni görmemiz, çürüyeni temizlememiz için şans verir.
Bu yeni başlayan süreçte neleri görüp, neleri temizleyebiliriz, tutulmanın temalarına bakıp ona hazırlanalım. Yengeç burcu temaları ön planda olacak; yuvamız, ailemiz, vatanımız, annemiz, annelik duygularımız, anne olma potansiyelimiz, beslenmemiz, midemiz, karaciğerimiz, göğüslerimiz, hassas duygularımız.
Tutulmaya kavuşumda olan Castor sabit yıldızı ise; binicilikle, atlarla, araç kullanımıyla, seyahatle, ani şöhret ve hemen ardından itibar kaybıyla, fırtınayla, genç yaşta ölümle ilgilidir. Haritaya Uranyen bakılınca, kavuşumda olan Artemis asteroidi; hayvanları, avcıları, tuzağa düşürülmeyi ifade eder.
Neler yaşanabilir; 6 ay içinde ev alım-satımları, tadilatlar gündeme gelebilir, aile büyüklerinin hastalığı ve kaybı yaşanabilir, kol-bacak kırılması yaşanabilir, hassas duygularımız birikmiş birikmiş şimdi ilk bulduğu yere patlayabilir, eften püften şeylerde hüzünlenip eski günler aklımıza gelebilir, otorite olarak kimi görüyorsanız (devlet, müdür, patron, baba, abi) onunla zıtlaşabilir güç savaşı yaşanabilir, dünya genelinden suikast haberleri gelebilir, liderlere yapılan şantaj veya tuzağa düşürülme haberi gelebilir, yine dünya genelinden deprem haberleri gelebilir, yeraltından tarihi eserler bulunabilir, madenler petrol ile ilgili gelişmeler yaşanabilir, özellikle trafik kazaları yaşanabilir ve bütün bunlarla ilgili yasal düzenlenmeler dönemi diyebiliriz.
 
Şimdi bu tutulmanın size neler yaşatabileceğini anlamak için 2000 yılına gidin, o yılda yaşadıklarınız bu tutulma etkisiyle yaşayacaklarınız ile örtüşen enerjiler olacaktır. Mesela o tarihte aldığınız evi satıp, yeni eve taşınabilirsiniz.
Her tutulma bizlerin yol ayrımı gibidir. Bu tutulma yaşamlarımızda önlenemez bir dönüşüm sürecini başlatıyor. 6 ay sürecek bu etkiye direnmek yerine fırsat görebilsek, bırakmamız gerekeni hûşû ile bırakabilsek, gömmemiz gerekeni tevekkül ile gömebilsek ruhumuzun çıkmazların da kaybolmayız.
Tutulmanın genel etkisi bunlar olsa da aslolan kendi natal haritamızla birleştirip bakmaktır. Tutulma esnasında; tercihen kapalı bir alanda doğal taşlarla meditasyon yapabilir, tutulma günü mavi veya toprak tonlarda renkte giyinerek pozitif enerji çekebilir, gümüş takılarla enerjinizi dengeleyebilirsiniz, cam bir kap içine bozuk para koyup bereketi çekebilir, çekmece dolap ve çantalardaki fazlalıkları ayırabilir, kapı arkalarında biriken fazlalıkları temizleyebilir, sadaka verebilir, dua edebilir, gönüllü olarak karşılıksız hayır işlerinde çalışabilir, evimizi adaçayı ile tütsülüyebilir, Peygamber Efendimizin sünneti olarak  Küsûf  Namazı kılanabilir.  Tutulma etkisi geçtikten sonra, tuzlu su ile duş alıp auramızı temizlemekte de fayda vardır.
Son söz olarak tutulmaları bela ve külfet gibi görmeyip bizlere ışık tuttuğunu fark edip, yaşamlarımızın aydınlattığı o alanına çeki düzen vermek en uygunu olacaktır.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi