Yaşları küçük yürekleri büyük: 120

Filmin kahramanları olan 120 kişi, 12 ve 17 yaş aralığındaki çocuklardan oluşur. Soğuk kış şartlarında yola çıkan çocuklar geride gözü yaşlı ailelerini bırakır.

18 Kasım 2018 10:35
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Bu hafta sizlere 120 filminden bahsedeceğim. Türk yapımı olan 120, 2008’de vizyona girmişti. Özhan Eren ve Murat Saraçoğlu’nun yönetmen koltuğunda oturduğu 120’de başrolleri Özge Özberk ve Cansel Elçin paylaşıyor. Tarihi bir dram filmi olan 120’’nin IMDB puanıysa 7.3. Haydi filmin detaylarına bakalım.

GECE GÜNDÜZ DEMEDEN

Rus ordusu Osmanlı ile savaşmaya hazırlanıyor.Ancak Osmanlı ordusunun yeterli cephanesi yoktur. Bunun üzerine Van’daki askerlere cephane taşımak üzere 120 kişi görevlendirilir.Bu 120 kişi 12 ve 17 yaş aralığındaki çocuklardan oluşur. Soğuk kış şartlarında yola çıkan çocuklar geride gözü yaşlı ailelerini bırakır. Film tarihimizde önemli bir yere sahip olan Sarıkamış Destanı’nı dramatik bir şekilde ele alan 120 fedakar Türk gencini, onların kahramanlığını gözler önüne seriyor. Gece gündüz demeden vatanları için yola devam eden gençler milli duygularımızı kabartıyor.

BAŞARILI PERFORMANSLAR

Filmi izleyeli uzun zaman oldu. Ancak Türk filmi denince aklımda kalan nadir filmlerden biri 120.Oyuncu kadrosunun başarılı performansı da mutlaka etkili bunda. Cansel Elçin’in Süleyman, Özge Özberk’in ise Münire rolünü canlandırdığı filmin mutlaka eksik yanları var.Fakat dönemin şartlarına göre başarılı olduğunu söylemek mümkün.Zaten biz Türkler tarihimizdeki kahramanlık destanlarını ne kadar da kötü çekilse, ne kadar da eksiklikleri olsa severek izleriz. 120 benim izlediğim dönemde izleyicileri gözyaşlarına boğan bir film olmuştu. Özellikle tarihi Savaş filmlerini seviyorsanız 120 filmini izlemenizi tavsiye ediyorum.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi