Yalanla gelecek başarı eksik olsun

Son zamanlarda “Eskişehir’in suları içilmiyor” gibi bir takım yalanlar iyice ayyuka çıktı. Bir kentin suyunun içilip içilmeyeceğine sosyal medyadaki paralı troller karar veremez. Bununla ilgili kararı Sağlık Bakanlığı yetkilileri verir ve AK Partili Sağlık Bakanlığı sularımızın içilebilir olduğunu söylüyor. 

24 Şubat 2024 09:28
A
a
Sütiş Eskişehir
Son zamanlarda “Eskişehir’in suları içilmiyor” gibi bir takım yalanlar iyice ayyuka çıktı. Bir kentin suyunun içilip içilmeyeceğine sosyal medyadaki paralı troller karar veremez. Bununla ilgili kararı Sağlık Bakanlığı yetkilileri verir ve AK Partili Sağlık Bakanlığı sularımızın içilebilir olduğunu söylüyor. 

Nitekim ESKİ en sonunda kısa bir basın açıklaması yayınlayarak gereken cevabı verdi. ESKİ yayınladığı açıklamada, “Kıymetli abonemiz, musluktan akan suyumuz Valiliğe bağlı Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı tarafından sürekli kontrol edilmektedir. İçilebilir, meyve ve sebze yıkanabilir, yemekte kullanılabilir. Son günlerde aksi yönde yapılan spekülasyonlara lütfen itibar etmeyiniz. Saygılarımızla” ifadelerinde bulundu.
Elbette seçimler nedeniyle iddiaların biraz abartıldığını görüyoruz. Ama aslı astarı olmayan yalanlar söylemek çok ayıp. Yalanlarla kazanılacak seçimler, kazanılmaz olsun. Yalanlarla gelecek başarı eksik olsun.
Eğer derseniz ki “Eskişehir’e daha kaliteli su getireceğiz” buna bir itirazımız olmaz. Eğer ki derseniz ki, “Eskişehir’in suyu pahalıdır” buna da destek veririz. Ama suların içilmediğini söylemek halkı paniğe sevk etmekten başka bir şey değildir. Yalandır, iftiradır.
Batsın böyle siyaset…

Kaan’da Eskişehir imzası 

Türk Havacılığında önemli bir kilometre taşı aşıldı. 5’inci nesil çift motorlu bir savaş uçağı ürettik ve ilk uçuşunu gerçekleştirdik. Öncelikle şunu belirteyim; gurur duyalım, ancak coşmayalım. Gurur duyalım çünkü bu tarz bir uçağı Amerika ve Çin’in dışında üreten bir ülke yok. Coşmayalım; çünkü söz konusu uçağın pek çok kritik parçası dışarıdan temin ediliyor. Yani “Amerika bizi kıskanıyo” diye bir durum söz konusu değil.
Bu arada söz konusu projeden bir Türk olarak olduğu kadar, bir Eskişehirli olarak da gurur duyuyorum. Çünkü bir havacılık kenti olan Eskişehir, Kaan uçaklarının bazı parçalarının üretildiği kent. Başka Alp Havacılık olmak üzere Eskişehirli sanayici, mühendis ve işçileri tebrik ederim; sizlerle gurur duyuyoruz.

İftarın tadı kaçıyor

Lokantacılar ve Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Bahar Bilen, "Geçen seneki Ramazan menüsü fiyatlarımız yaklaşık 250 lira ile 1000 lira bandındaydı. Bu sene 500 ile 2 bin 500 lira aralığında olacak" dedi.
Maalesef geçen seneye göre gıda enflasyonu yaklaşık olarak yüzde 100 arttı. Bunun sonucunda lokantaların da aynı oranda zam yapması kaçınılmaz. Özetlemek gerekirse bu sene Ramazan ayında “Şöyle çoluk – çocuk iftarımızı dışarıda yapalım, hanım da yorulmasın” demek için mirasa konmak gerekecek.
Öte yandan içinde kırmızı etin de bulunduğu bir iftar sofrasını evde de kurmak kolay olmayacak. Maalesef yaşanan ekonomik kriz 11 ayın sultanının da tadını kaçıracak gibi gözüküyor.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Bilal 25 Şubat 2024 12:03

Eskisehirde çeşmeden su içen varmi

2 1 Cevap Yaz
Hakan 24 Şubat 2024 13:32

Kerem bey siz çeşmeden akan suyumu iciyormusunuz.yoksa Kalabak suyumu içiyorsunuz.

2 1 Cevap Yaz
Ender 24 Şubat 2024 11:23

Nebi bey önce seçmenine cevap versin oyu alıp başka partiye geçmek ne kadar etik. Yalanla bir daha oy alacağını zannediyorsa yanılır.

1 5 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi