Ya beynimizin yüzde 100’ünü kullanıyor olsaydık?: Lucy

Evet birçok sahnesi heyecan dolu, filmi belki sonuna kadar sıkılmadan izliyorsunuz ancak izlerken bir yandan da ‘bu film hangi filme benziyor?’ diye düşünüyorsunuz

2 Aralık 2018 11:58
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Bu hafta sizlere Lucy filminden bahsedeceğim. Başrollünde ünlü oyuncu Scarlett Johansson’ınolduğu Lucy, aksiyon ve bilimkurgu severler için güzel bir alternatif. 2014 yılında vizyona giren Fransız yapımı filmin yönetmenliğini ve senaristliğini ise usta isimlerdenLucBesson yapıyor. Gelin, filmi daha detaylı ele alalım.

İNSAN ÜSTÜ ÖZELLİKLER
Scarlett Johansson, Marvel Sinematik Evren’inden de tanıdığımız, başarılı işlere imza atmış yıldız oyunculardan bir tanesi. Lucy filminin üstesinden de rahatlıkla geldiğini söylemek mümkün. Film Tayland’da Lucy’nin bir anda kendisini bir uyuşturucu çetesinin içinde bulmasıyla başlıyor. Tamamen istemsiz bir şekilde çetenin oyununa alet olan Lucy esir alınır. Daha sonra karnı kesilerek içine en tehlikeli sentetik uyuşturucu maddelerinden biri yerleştirilir ve kurye olarak görevlendirilir. Çeteden kaçmak isteyenLucy’nin adamlar tarafından karnına tekme atılması sonucu uyuşturucu madde vücuduna yayılır. Film aslında bundan sonra başlar çünkü Lucy artık uyuşturucu maddenin etkisi ile beyninin tamamını kullanabilir hale gelecektir. Bu durum filmde artarak gidecektir. Lucy’nin akıl okuma, acı hissetmeme gibi insan üstü birçok özelliği ortaya çıkar. Filmin birçok sahnesi bu özellikler sayesinde bol aksiyonlu geçer.

LIMITLESS İLE BENZERLİK
Filmin IMDB puanı 6.4. Aslına bakarsanız düşük bir puan. Bana göre filmin güzelliğinin yanı sıra bir problemi de var. O da özgün olmaması. Evet birçok sahnesi heyecan dolu, filmi belki sonuna kadar sıkılmadan izliyorsunuz ancak izlerken bir yandan da ‘Bu film hangi filme benziyor?’ diye düşünüyorsunuz. Çok da geçmeden şak diye buluyorsunuz! Limitless. Evet Limitless ile filmin benzer yanı oldukça fazla. İnsan iki film arasında kıyaslama yapmaktan kendini alamıyor. Daha çok Limitless filmini sevdiğimi söyleyebilirim ancak Lucy de keyif veren bir film. Scarlett Johansson’a filmde Morgan Freeman eşlik ediyor. Eğer biraz bilim kurgu biraz da aksiyon olan bir film arıyorsanız tavsiye ederim!

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi