Ünlüce ve Hatipoğlu’nun “sağ”da birlik sınavı!

Yılmaz Büyükerşen’in tam desteğiyle CHP’nin Büyükşehir adayı olan avukat Ayşe Ünlüce ile AK Parti’nin Büyükşehir adayı Nebi Hatipoğlu’nun önünde önemli bir sınav var.

12 Şubat 2024 09:34
A
a
Sütiş Eskişehir

Yılmaz Büyükerşen’in tam desteğiyle CHP’nin Büyükşehir adayı olan avukat Ayşe Ünlüce ile AK Parti’nin Büyükşehir adayı Nebi Hatipoğlu’nun önünde önemli bir sınav var.

Millet İttifakı döneminde İYİ Parti’liyken CHP’ye oy vermeyi içine sindiremeyen, İYİ Parti’nin sağ kesimi temsil eden MHP ve AK Parti ile ittifak yapması gerektiğini dillendiren Hatipoğlu’nun yerel seçimi kazanabilmesinin yolu “sağ”da ittifak kurabilmesinden geçiyor.
Ha keza aynı durum avukat Ayşe Ünlüce için de geçerli.
Nedeni basit…
Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP ve İYİ Parti ana bileşenli Millet İttifakı 310 bin, AK Parti ve MHP ana bileşenli Cumhur İttifakı ise 257 bin oy aldı. 
Milletvekilliği seçiminde ise CHP 211 bin, AK Parti 201 bin, İYİ Parti 87 bin, MHP 47 bin oy aldı.
Yerel seçimlerde durum biraz farklı oluyor.
Eskişehirliler arasında parti gözetmeksizin 5 dönemdir kendi ismi üzerinde ittifak kurulmasını başaran Yılmaz Büyükerşen, AK Parti’li rakibi Burhan Sakallı’ya bir önceki seçimde 39 bin oy fark atmıştı. 
İkisi de ittifak adayıydı. 
Bu seçimde avukat Ayşe Ünlüce ile Nabi Hatipoğlu yarışıyor.
Nebi Hatipoğlu’nun kazanabilmesi için AK Parti ve MHP’den fire vermeden oy alması, başta İYİ Parti olmak üzere diğer sağ partilerin tabanında da birlik sağlaması gerekiyor.
Peki Nebi Hatipoğlu milletvekili seçildikten kısa bir süre sonra istifa ettiği İYİ Parti’nin tabanından oy alabilir mi?
Bunu birlikte göreceğiz.
Eğer Hatipoğlu, İYİ Parti’lilerden oy alamaz ve sağ partilere eğilim gösteren seçmen arasında uzlaşma sağlayamazsa işi zor.
Avukat Ayşe Ünlüce de Yılmaz Büyükerşen’in tabanda kurduğu ittifakı sağlaması gerekiyor. 
Burada Ünlüce’yi avantajlı hale getiren durum, Eskişehir’de İYİ Parti tabanının Hatipoğlu’nun AK Parti’ye geçmesiyle yaşadığı hayal kırıklığı ve kızgınlık.
Dolayısıyla 2018 milletvekilliği seçiminde 77 bin, Mayıs 2023 milletvekilliği seçiminde ise 87 bin oyu olan İYİ Parti’nin tabanı, kendi adayları Melih Aydın’ın kazanma şansını az görüp avukat Ünlüce ile Hatipoğlu’ndan hangisine eğilim gösterirse…
Bu seçimin kazananını da belirlemiş olacaklar.
Hatipoğlu ve rakibi avukat Ünlüce sahada canla başla çalışıyor…
Seçmenlere temas edip projelerini anlatıyor.
İkna eden, tabanda ittifak kurabilen, güven verebilen, insanların gönlüne girebilen, seçimi kazanacak.
Sizce de öyle değil mi?
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi