Ünlüce’nin tanıtımında “Ruh” vardı

CHP Eskişehir Belediye Başkan Adayı Avukat Ayşe Ünlüce Yeni dönemde yapacakları projelerine görkemli bir törenle tanıttı.

11 Mart 2024 08:57
A
a
Sütiş Eskişehir
CHP Eskişehir Belediye Başkan Adayı Avukat Ayşe Ünlüce Yeni dönemde yapacakları projelerine görkemli bir törenle tanıttı.
Öncelikle ekmeğini Türkçeden kazanan bir gazeteci olarak lansman yerine tanıtım demeyi tercih ediyorum. Karşılığı olan Türkçe kelimeler yerine yabancı kökenli kelimeler kullanılması hoşuma gitmiyor. Maalesef bu tip hataları bütün partilerimiz yapıyor. 
Ben bu tip toplantılarda dile getirilen projeleri ayrı değerlendirmek gerektiğini düşünüyorum. Toplantının “Ruhu” ise başlı başına bir değerlendirme konusu olmalı. 
“Toplantının ruhu” derken genel olarak katılımcıların coşkusunu, inanmışlıklarını ve özverilerini kastediyorum.  
CHP'nin tanıtım toplantısı şu ana kadar Eskişehir'de gerçekleştirilen en “Ruh sahibi” toplantıydı diyebilirim. CHP’liler inanmışlıklarını, azimlerini ve başarıya olan adanmışlıklarını bu toplantıda gösterdiler. Dolayısıyla CHP açısından “Ruhu olan” bir toplantıydı diyebilirim.
Gelelim Avukat Ayşe Ünlüce'nin vaatlerine…
Ünlüce yönetimi daha çevreci bir ulaşım vaadetti ki bu konuda kendilerine katılmayan yoktur herhalde. Bizlerin kesinlikle elektrikli araçlara geçmemiz lazım. Toplu taşımada tramvayla başlayan çevreci ulaşıma, elektrikli belediye otobüsleriyle devam etmemiz gerekiyor.
“Kentsel Dönüşüm Stratejik Eylem Planımız çerçevesinde başta Fevzi Çakmak, Yeşiltepe ve Huzur mahalleleri olmak üzere imar düzenlemesine ihtiyacı olan bölgelerde vatandaşlarımızla uzlaşı içinde imar uygulamaları yapacağız. Ayrıca Gündoğdu mahallemizde bin 500 yeni konut inşa edeceğiz” diyen Ayşe Ünlüce, kentsel dönüşüm konusunda da iddialı olduklarını ifade etti.
Zaten öteden beri kısal kalkınmayla ilgilenen Ayşe Ünlüce, kırsal kalınmayla ilgili olarak iddialı projelerinin de olduğunu söyledi.
Atıktan türetilmiş Yakıt Tesisi, Güneş Enerji Santralleri, Yeşil Enerji Kooperatifi, Yeni Atıksu Arıtma Tesisi, kuracaklarını ifade eden Ayşe Ünlüce, elektronik kartlı su sayaçlarında da yeni bir döneme gideceklerini söyledi. 
Ayşe Ünlüce ayrıca seneye Eskişehirspor taraftarının tüm deplasman giderlerini karşılayacaklarını da sözlerine ekledi.
Ben Sayın Ayşe Ünlüce’nin tanıtım toplantısını iyi organize edilmiş ve başarılı bir tanıtım olarak değerlendirdim. Elbette asıl değerlendirmeyi vatandaş yapacak. 31 Mart akşamı vatandaşın kimi beğendiğini hep birlikte öğreneceğiz.

Şimdi birlik zamanı

Eskişehirspor Gölbaşı Belediyespor deplasmanında 1-0 öne geçtiği maçta maalesef 3-1 kaybetti.
Takımımızın son haftalarda kötü bir futbol oynadığı ortada. Oynadığımız futbolda bazı sıkıntılar olduğu net bir şekilde gözüküyor.
Ancak yine de teknik bir değerlendirmede bulunacak değilim. Bu benim haddimi açtığım anlamına gelir. İşin teknik değerlendirmelerini, Eskişehirspor'u profesyonelce takip eden değerli meslek büyüklerimin köşelerinden görebilirsiniz. Muhtemelen en doğru değerlendirmeleri yapacaklardır.
Ben camia olarak birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğumuzu belirtmekle yetineceğim.
Bir takım sürekli kazanırsa camia yönetimin de futbolcuların da arkasında olur. Maharet kaybettiğin zamanda birlik ve bütünlük gösterebilmekte. Şimdi önümüzde zorlu bir sınav var. İnşallah bu sınavı başarıyla atlatacağız.
Aramızdaki siyasal farklılıkları bir köşeye bırakarak takımımızı sonuna kadar desteklememiz gerekiyor. Birlik ve beraberlik içerisinde olursak belki şampiyon oluruz. Ama kendi içimizde birlik ve beraberlik sağlayamazsak kesin kaybederiz…
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Hakan 11 Mart 2024 09:21

Bu kafa ile şampiyon olamayız. 3 puan geriye dustuk. Barıs gitti. Sampiyonluk hayal

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi