Üniversiteler küme düştü!

Dünyanın saygın dergilerinden Times Higher tarafından açıklanan dünya üniversite sıralama listesinde 1000 üniversiteye yer verildi. Bu üniversiteler arasına giren Türk üniversitelerinin de en iyileri belli oldu.

26 Aralık 2023 09:17
A
a
Sütiş Eskişehir
Dünyanın saygın dergilerinden Times Higher tarafından açıklanan dünya üniversite sıralama listesinde 1000 üniversiteye yer verildi. Bu üniversiteler arasına giren Türk üniversitelerinin de en iyileri belli oldu.
Sonuçlar Eskişehir için tam bir felaket…
İngiliz dergi tarafından Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden derlenen ilk 10 üniversite arasında Eskişehir’den hiçbir üniversite yok.
Hacettepe Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Koç Üniversitesi’nin ilk sıralarda yer aldığı listede Eskişehir’den hiçbir Üniversite ilk 10’a giremedi…
Daha kötü bir haber…



Türkiye’nin lider araştırma laboratuvarı URAP’ın çeşitli kriterleri göz önünde bulundurarak yaptığı farklı araştırmalarda, Eskişehir yine yok…
Hiç kuşku yok ki bu kriterleri belki de önemsemeyenlerde olacaktır.
Ancak aklımıza daha önce alınan sonuçlar geliyor…
2018 yılında dönemin YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Eskişehir için önemli bir sonucu duyuruyordu:
-Times HigherEducation (THE) tarafından yapılan sıralamada Anadolu Üniversitemiz Eğitim Araştırmaları performans göstergelerine göre 23.9 puan ile dünya genelinde 355’inci, Türkiye’de ise ilk sırada yer almayı başarmıştır. Anadolu Üniversitemizin değerli idarecilerini ve hocalarını bu başarılarından dolayı tebrik ederiz.
…/…
Nerden nereye…
Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil çolak ve ESTÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan’ın bu verileri mutlaka enine boyuna değerlendirmeleri gerekiyor…
 

ANKETLERDEN KÖRLER ÇIKIYOR

Mithat Körler, Eskişehir’in gururu olmuş bir sanatçı. Geçen hafta Müzik eser sahipleri meslek birliği (MESAM),37.kuruluş yıldönümünü Grand Cevahir Otelde düzenlenen gala ve ödül törenleri ile kutladı. Bu yıl 2. si düzenlenen galaya sanat, spor ve iş dünyasından yaklaşık 2 bin kişi katılıldı.
Mithat Körler de bu gecede 35. Yıl Ödülüne layık görülen isimler arasında yer aldı.
Ancak Mithat Körler’in ismi şu sıralar aldığı ödülle değil, siyasetle anılıyor. Muhtemelen kendi bilgisi dışında bazı anketlerde “kimi belediye başkan adayı görmek istersiniz” sorusu yöneltiliyor.  Şıklar arasında Mithat Körler’in de ismi de yer alıyor…
İşin ilginç yanı Körler’in ismi anketlerde epey yüksek yüzdelerde çıkıyormuş


 

DAYANIŞMA VERGİSİ!

Alman hükümetinin Ekonomi Uzmanları Konseyi Başkanı MonikaSchnitzer, Rheinische Post gazetesine Avrupa’nın pek de alışık olmadığı bir açıklama yaptı:
- Özel olaylar özel tedbirler gerektirir. Ukrayna'ya askeri yardım için gelir vergisine ek dayanışma vergisi, olası bir yanıt olabilir!
…/…
Almanya'da dayanışma vergisi, en son iki Almanya'nın birleşmesinden sonra doğu eyaletlerinin kalkınması için 1995 yılında getirilmişti.
Umarım, bu vergi bizimkilerin aklına gelmez!
 
 

AT AVRAT SİLAH

“At, Avrat, Silah”
Hepsinin bir anlamı vardır.
At, uzağı yakın ederdi.
Silah güç demekti?
Ya Avrat? Neyi simgelemektedir.
Atasözünün söylendiği yıllarda “Avrat” aslında “kasa” anlamına gelmektedir.
Atına atlayıp silahını alan Anadolu delikanlısı, sırlarını, paralarını, değerli eşyalarını avrata bırakırdı. Avratın o üçlemeye girmesi bu yüzdendir.
 

GÜNÜN SÖZÜ!

-Aptal olmayı isterdim. Pırıl pırıl bir aptal. Çağımız için en büyük armağan bu.
Erich Maria Remarque
 

GÜNÜN KARİKATÜRÜ


 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi